VALIKKO
17.4.2017 12:32

Keltainen herkku pöytään.

Perinteinen pääsiäisen mangojuustokakku ilahdutti keltaisella sävyllään pääsiäiskahvipöytää. Tämä kakku on niin helppo ja herkullinen tarjottava, miksei muulloinkin kuin pääsiäisenä. Kakku on hyvä valmistaa irtopohjavuoassa ja käyttää reunakalvoa vuoan reunoilla, mutta minä kävin varovasti veitsellä vuoan reunan läpi ennen kakun poistamista. Olen kuullut, että myös leivinpaperi ajaisi tuon saman asian, vaikkei lopullinen kakunreuna yhtä siisti tuolloin olekaan. Eipä sillä, ei tämä minunkaan perinnekakku tänä vuonna ollut napakymppi, nimittäin jostain syystä täyte ei täysin hyytynyt sellaiseksi millaiseksi itse olin tottunut. Mutta, eipä se makuun vaikuttanut millään lailla! 😛

Mangojuustokakku

Pohja:

  • 75g voita
  • 150g digestivejä

Murenna keksit esimerkiksi blenderissä taikka pussissa kaulimella kaulien, ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle (laita pohjalle ensiksi leivinpaperia).

Täyte:

  • 4dl kuohukermaa
  • 300g tuorejuustoa
  • 2dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1tl sitruuna/limemehua
  • tilkka vettä
  • 6 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5minuutiksi. Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa sokeri, sitruunamehu ja tuorejuustot notkeaksi. Sulata liivatteet tilkkaan vettä, ja valuta liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon kokoajan sekoitellen. Kääntele kermavaahto sekaan ja kaada seos pohjan päälle vuokaan. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli.

Kiille:

  • 2 purkkia Piltti mangososetta
  • 3 liivatetta
  • tilkka vettä

Laita liivatteet kylmään veteen, noin 5 minuutiksi. Kaada mangosose kulhoon. Kiehauta vesi kattilassa, sulata liivatelehdet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen sekaan koko ajan sekoitellen, ja kaada mangosose kakun päälle. Itse en levittänyt sosetta mitenkään, vaan kääntelin vuokaa jotta sose asettuisi kauniisti ja kopsautin vuokaa pari kertaa pöytää vasten. Anna kakun kiilteen hyytyä ainakin muutama tunti. Koristele halutessasi. Itse käytin valkosuklaata ja hopeahelmiä koristelussa, ja vinkki vitonen, koristeet kannattaa laittaa valkosuklaan päälle sillä monet makeiset sulavat mangososeen päällä.

Ja eikun testaamaan, vai onko sinulla ehkä pääsiäisenä sama perinnekakku? Vai joku muu, mikä?

Kommentit

  • Jane / Yhtä kuin kolme blogi

    Tää on ihan mun vakkari juustokakuista, kivan raikas ja maistuu monille! 🙂

    • Henna

      Just niin, ja sopii kaikkiin juhliinkin mun mielestäni 🙂

  • MINI-blogi

    Kuulostaa herkulliselta! Itse en ole koskaan edes maistanut mangojuustokakkua, nyt pitää varmaan testata. Taidan kuitenkin vaihtaa ohjeessa olevan Piltin mangososeen Bonnen mangososeeseen, joka on tosi hyvänmakuista 😉

    • Henna

      Juu, bonnen soseesta tulee myös hyvä väri! 🙂

  • Jenna

    Tämä juustokakku on kyllä aina varma valinta! Niin hyvää <3

  • Minnea/Minnean muruja

    Oooh, näyttää ihanan raikkaalta ja herkulliselta! Itse oon ihan tohelo, mitä tämmöisiin kakkuihin tulee, mutta mun sisko tekee ihan parasta magojuustokakkua!

    • Henna

      Testaa joskus itsekin, saatat yllättyä, tää on helppo 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.