VALIKKO
10.1.2016 09:01

Elän kuin eläkeläinen

Muistan kun naapuri joskus pari vuotta sitten sanoi minulle tuon otsikon lauseen. Lause jatkui vielä: ”…ja nautin siitä”.

Olin kuopuksen syntymän jälkeen melko pitkään kotona ja näin jälkikäteen olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Töihin lähdön jälkeen elämän rytmi muuttui totaalisesti. Viimeiset kuusi vuotta on olleet melkoista haipakkaa. Arki on työtä, jatkuvaa kiirettä ja aikataulutusta. On omat ja puolison työt sekä menot. On lasten koulut, harrastukset ja sosiaalinen elämä. Ajoittain kiirettä on tasattu osa-aikatyöllä. Ajoittain on painettu ylitöitä. Vuodet ovat olleet hyvinkin erilaisia.

Mitä tarkoittaa elämän hidastaminen? Ainakin siitä on tullut trendikästä. Netti pursuaa downshiftauksesta, elämän hidastamisesta ja kotoilusta kertovia sivustoja. Itselleni elämän hidastaminen tarkoittaa sitä ettei joka päivä tarvitse lähteä kotoa mihinkään. Sitä ettei aina tarvitse olla ajan hermolla. Sitä, että ehtii nauttia hetkistä ja kauniista asioista. Sitä, että ehtii olla rakkaiden kanssa. Sitä, että päivän suurin päätös on, tehdäänkö ruoka puu- vai sähköhellalla. Sitä, että aamulla ehtii juoda kolmannenkin kupillisen teetä. Sitä ettei tarvitse sitoa päiväänsä toisten ihmisten aikatauluihin.

2015-10-23 001

Kaikki edellä mainittu on vaatinut sen, että on pitänyt oppia sanomaan ei. On pitänyt jättäytyä joskus pois mukavaltakin kuulostavista menoista. Elämästä on pitänyt karsia turhia asioita pois. Viikonloput ovat yleensä pyhitettyjä kodille, perheelle ja muille läheisille. Elämme naapurin sanoin viikonloppuisin kuin eläkeläiset ja nautimme siitä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.