VALIKKO
9.12.2018 15:18

Eskimo pipo – ohje

Jälleen ohje neulomiseen, tällä kertaa Eskimo pipo. Tehtailen nyt näitä neulomuksia tosi paljon. Pitkän ja pimeän syksyn aikaansaannosta. Pipo on  neulottu Dropsin Eskimo -langasta. Nopeasti valmista paksusta langasta paksuilla puikoilla. Lopputuloksena muhkea ja lämmin myssy lapselle. Samalla ohjeella saa pipon myös aikuiselle, kun vain lisää silmukoita. Tätä tehdessä ei tarvitse osata kuin neuloa oikeaa ja nurjaa. Lankaa jäi jäljelle tekemästäni neuletakista ja omasta piposta. Niitä voit vilkaista täältä.

Pipo ohje

Pipon ohje:

Tällä ohjeella pipo n. 50 cm-52 cm kokoiseen päähän. Jos haluat isomman pienelle aikuiselle/teinille lisää silmukoita 2 s./puikko. Aikuisen pipoa tehtäessä lisää ohjeen silmukkamäärää 4 s./puikko.

Lanka: Drops Eskimo

Puikot: Sukkapuikot koko 5

Ohjeen taso: helppo  

Lapsen pipo ohje

Luo  72 silmukkaa ja jaa ne neljälle koon 5 sukkapuikolle eli 18 silmukkaa per puikko. Sen jälkeen neulo 2 oikein ja 2 nurin kunnes työn korkeus on 23 cm. 

Seuraavalla kerroksella neulo 2 oikein yhteen ja 2 nurin yhteen kunnes kerros on loppu, silmukat vähentyivät puolella.

Neulo seuraava kerros oikeita silmukoita.

Seuraavalla kerroksella 2 oikein yhteen. Koska silmukoita on ennen näitä kavennuksia 9 /puikko eli pariton määrä joudut siirtämään silmukoita toiselle puikolle tehdäksesi kavennukset.

Edellisten kavennuksien jälkeen sinulla on siis joka toisella puikolla silmukoita 4 ja joka toisella 5. Vedä nyt lanka jäljelle jääneiden silmukoiden läpi ja kiristä.

Lopuksi päättele langanpäät ja halutessasi voit kiinnittää pipon etuosaan vaikkapa nahkaisen merkin, kuten minä tein. Myös puiset kauniit napit sopisivat pipoa koristamaan. 

Muhkea pipo ohje

Kuopus tykästyi pipoon ja otti sen heti päivittäiseen käyttöön. Pipo oli todella nopea neuloa. Aikaa taisi mennä yhden parin tunnin elokuvan verran. 

Paksu pipo ohje

Kivoja talvihetkiä ja hyviä pipokelejä toivottaen,

Liisa  

——————————————————————————————————————————————

Saattaisin olla kiinnostunut myös näistä:

Muhkea pipo aikuiselle

Muhkea neuletakki – ohje

Kommentit

 • Inka

  Hei! Saisinko sähköpostiini helmineuleella tehdyt vauavnkinttaiden ohjeen?

   1
 • Anni

  Kiva, näppärän oloinen ja söpön värinen 🙂

   0
  • Liisa

   Kiitos! Tämä on ollut käyttäjälleen mieluinen. Kunhan saan tilattua lisää lankoja, taidan tekaista itsellenikin vastaavan myssyn vähän isompana.

    0
 • Jasu

  Toi pipo on niin kaunis, yksityskohdat ja kaikki<3

   2
 • Muumili

  Hei. Muistaisitko paljonko tähän tarvittiin lankaa?

   1
  • Liisa

   En ole nyt aivan ehdottoman varma, mutta muistaakseni Dropsin eskimoa kului n. 2,5 kerää.

    2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.