VALIKKO
17.5.2017 14:20

Helppo lasten neuletakin ohje

Kuvissa näkyvä rento neuletakki lapsen päällä on mallia DIY eli ihan itse tehty, helpolla ohjeella. Yritän suuntaa antavat ohjeen myös kirjoittaa teille, jos joku innostuu kokeilemaan neuletakin tekemistä. Myös aikataulu oli rento. Saatatte muistaa kuinka esittelin teille maailman helpoimmat tuubihuivit ja kuopuksen neuletakin reilu vuosi sitten. Juttu löytyy täältä.  Silloin kehuskelin samantien aloittavani esikoiselle myös neuletakin. Aloitinkin, sitten tuli kesä ja neulominen ei huvittanut. Tuli syksy, neulominen huvitti muttei tämän neuletakin. Neulominen jäi pahasti kesken ja valmistuminen muodostui ikuisuusprojektiksi.

Pari viikkoa sitten heräsin ajatukseen, että lapsista kumpikaan ei kohta enää edes mahdu neuletakkiin ellen piakkoin ala saada valmista. Laitoin puikot suihkimaan ja tsadaa, siinä se nyt on. Neuletakki lapselle viileisiin kevätpäiviin. Ohje neuletakkiin on enimmäkseen omasta päästä ja se on suurin syy miksi ohje on todella yksinkertainen.

Ohje:

Loin 100 silmukkaa puikoille. Alareunaan kudoin muutaman kerroksen helmineuletta ettei reuna lähde käpristymään. Samaa helmineuletta tein etureunoihin. (Helmineule: 1o, 1n, seuraavalla kerroksella päinvastoin). Annoin puikkojen suihkia sileää neuletta tasona kainalomittaan saakka. Siinä kohdalla jaoin työn etukappaleisiin ja takakappaleeseen. Etukappaleisiin tuli 25 silmukkaa per puoli ja takakappaleeseen jäi siis 50 silmukkaa. Neuloin takakappaletta samaa sileää kunnes riittävä korkeus, n. 17cm. Etukappaleista tulee neuloa yhtä korkea kuin takakappaleesta. Kaventelin joka toisella kerroksella neulomalla 2 ensimmäistä helmineuleen jälkeistä silmukkaa yhteen. 

Hihat: Loin puikoille 20 silmukkaa. Kaksi ekaa kerrosta kudoin joustinneuletta eli 1 o, 1 n. Sen jälkeen sileää neuletta tasona. Hihoihin lisäsin joka 4. kerroksella alkuun ja loppuun yhdet silmukat. Hihan silmukoiden lisäyksen lopetin, kun silmukoita oli 44. Hihan mitta tähän neuletakkiin tuli 45 cm. Lopuksi kappaleiden yhdistäminen ja päättely. Tässä ohjeessa on se hyvä puoli ettei yhdistelemistä tullut kuin olkapäissä ja hihoissa. Helmaosa neulottiin yhtenä pötkönä.

Saikohan tuosta ohjeesta mitään selvää? Kysykää rohkeasti tarkentavia kysymyksiä.

Näin isossa ja rennossa neuleessa ei haittaa vaikka hihasta tekisi myös vajaamittaisen. Monesti se keventää muutoin isoa mallia hieman sirommaksi. Tällä sekavalla ohjeella sain n. 130 cm kokoiselle sopivan neuletakin. Lankana käytin Novitan Lehto -lankaa. Lankaa kului neuleeseen 3 kerää eli 350 g. Langassa on mukana aavistus mohairia, joka tuokin neuleeseen ihanaa muhkeutta ja pehmeyttä. Kuvissa mallina toimii kuopus joten neuletakin hihat ovat käärittynä. Esikoiselle hihat ovat melko passelit. Huomioithan, että silmukoiden määrään vaikuttaa käytetty lanka sekä neulojan käsiala. Samat tekijät vaikuttavat myös langan menekkiin.

Lämpöisin terkuin,

Liisa

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.