VALIKKO
27.11.2016 14:55

Jäälyhty kakkuvuokaan

Jäälyhty kakkuvuokaan ja mukaan havuja. Näistä yksinkertaisista aineksista saa tehtyä kauniita jouluisia lyhtyjä pihatien reunat täyteen. Jäälyhtyjä on hankala tehdä jos ei ole pakkasta, mutta tänään mittari näyttää taas muutaman asteen miinusta ja lumihiutaleita leijailee hiljakseen maahan. Olen jouluihminen ja lumi kuuluu jouluun joten nämä kelit ilahduttavat mieltä.

Netti on pullollaan ohjeita jäälyhtyjen tekoon. Näin jossakin näitä kauniita kakkuvuokaan tehtyjä lyhtyjä. Pakkohan se oli kokeilla.

jäälyhty kakkuvuokaan

Mahdottoman helppo näitä on tehdä. Kakkumuottiin vettä ja ulos pakkaseen. Itse joulufiilistelin vähän, kuten jo kerroin, ja tuikkasin mukaan muutaman kuusenoksan. Minulla ei ollut kuvaushetkellä lyhyempää lyhtykynttilää joten jäi vähän rumasti törröttämään lyhdystä ulos. Näitä ajattelin kokeilla tehdä erilaisina versioina ja erikokoisilla muoteilla sitten jouluksi. Jos vain kelit sallivat.

Jäälyhty kakkuvuokaan

Jäälyhty kakkuvuokaan

Tyttöjen kanssa kokeiltiin tehdä myös jääkuppikakkuja. Silikoniseen muottiin vettä ja ulos jäätymään. Näihin voisi lisätä tipan mehua jos haluaisi värikkäitä tai piilottaa näihin esim. karkkia/helmiä/hilettä oman mielen mukaan. Itse tykkään melko perinteisestä ja yksinkertaisista joten meille tehtiin ihan perusversioita. Meidän silikonivuoalla tulee kukan muotoisia kuppikakkuja joten tuotokseksi saatiin jääkukkia. Niillä voi somistaa vaikkapa ulkorappusten kukka-asetelmia. Olin yllättynyt kuinka kivoja näistä tuli.

Jäälyhty kakkuvuokaan

Jäälyhty kakkuvuokaan

jäälyhty kakkuvuokaan

Hyvää ensimmäistä adventtia!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.