VALIKKO
27.1.2019 08:46

Jäälyhty

Jäälyhty on helppo ja nopea tehdä kakkuvuokaan. Nythän on äärimmäisen hyvät jäälyhtyjen tekokelit tulossa eli kovat pakkaset. Kakkuvuoka on pienempi kuin perinteinen ämpäri, joten jäälyhty jäätyy parissa tunnissa kovemmalla pakkasella.

 

Ohje: kakkuvuokaan appelsiinia eri tavoin leikattuna, viipaleena ja lohkona. Vesi päälle ja rappusille jäätymään.  Appelsiinithan nousevat tietysti aluksi pintaan. Kun pinta meni riitteeseen, tein sormella muutaman reiän pintaan ja tökin appelsiineja syvemmälle. Kun setti on kokonaan jäässä, vuoka kylppäriin ylösalaisin. Sitten vain kuppi teetä ja hetki odottamista, että jääkimpale kopsahtaa irti vuokasta. 

 

 

En saanut oikein kunnon kuvia valmiista jäälyhdystä. Lyhty veti ikävästi pinnan ”huuraan” joten appelsiinit eivät nyt näy kovin hyvin läpi. Hetken aikaa appelsiinilohkot näkyivät kivasti lyhdystä läpi. Siinä kohtaa en vain ehtinyt vielä kaivaa kameraa esille.

Kommentit

 • Nimetön Rami.

  Tuo kannattaa syödä!

   0
  • Liisa

   Kyllä, jos tykkää jäisistä hedelmistä 🙂

    0
 • Pikkarainen

  Liisa. Kannattaa keittää jäälyhtyihin käytettävä vesi, varsinkin jos vesi on ns. kovaa. Tällöin veden molekyylit rikkoutuu siten että veden pintajännitys katoaa ja vedestä jäätyessään tulee kristallinkirkasta eikä semmoista lonkeron harmaata.

   0
  • Liisa

   Vesi oli kyllä vedenkeittimessä kertaalleen kiehahtanutta. Olisikohan appelsiini voinut nyt tuon ”lonkeroitumisen” aiheuttaa…

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.