VALIKKO
4.3.2018 11:15

Jässikkämyssy

Vauvan pipot on vaan niin suloisia, tietysti vauvatkin on. Olen ikuinen vauvafani. Ryhdyin pipoprojektiin erään pienen vauvan syntymän myötä. Etsin netistä ihanan ohjeen vauvan pipoon. Kolmannen purkamisen jälkeen totesin, että ohje ei ehkä olekaan niin ihana. Ohje oli varmastikin täysin kelvollinen, mutta neuloja ei päässyt samalle aaltopituudelle sitkeästä yrityksestä huolimatta. Päädyin lopulta lainaamaan kirjastosta neulekirjan ja sieltä löytyikin ihana Jässikkämyssyn ohje.

Langaksi valitsin Dropsin Merino Extra Fine -lankaa. Tutkin edeltävästi, että lanka on varmasti mulesing -vapaata. Lankavalinta osui nappiin sen pehmeyden vuoksi. Arvoin nimittäin hetken tämän langan ja babymerinon välillä. Langan säikeisen rakenteen vuoksi neuleesta tulee mukavan joustavaa, joka sopii hyvin kireähkölle neuletyylilleni.

Ohje itsessään oli hyvin helppo. Lähinnä pelattiin joustinneuleella, oikeilla silmukoilla, langankierroilla, ylivedoilla sekä silmukoiden lisäyksellä ja kaventamisella. Pipo valmistui yhden viikonlopun neulonnalla. Itse lisäsin alkuperäisestä ohjeesta poiketen pipoon napit. Ohjeesta poikkesin myös niin etten tehnyt joustinneuleen jälkeisiä silmukoiden lisäyksiä. Lisäysten jälkeen pienimmänkin koon 9-12 kk tuli kovin ison näköinen.

Jos joku ihastui jässikkämyssyyn, ohje löytyy Klompelompe – Neuleita koko perheelle -kirjasta. Kirjan kuvat ovat kauniita ja ohjeet hyvin seikkaperäisiä. Neuleohjeet ovat luokiteltu osaamistasojen 1- 3 mukaan. Jässikkämyssyn ohje oli taso 1 eli helpoimpia ohjeita. Kirjat ovat täynnä mitä ihastuttavampia neuleita sivu toisensa perään ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Kirjojen tekijät, kaksi norjalaista naista, ovat rakentaneetkin huikean neulebrändin kirjojensa ympärille. Taisipa heidän ensimmäinen kirjansa, Ihania neuleohjeita lapsille, olla muutama vuosi sitten Norjan myydyin kirja.

Neuletyöt vauvoille on mukavia tehdä, koska ne valmistuu tosi paljon nopeammin kuin isommat neuletyöt. Taisin nyt jäädä hieman koukkuun näihin pikkuisiin neulomisiin. Puikoilla on nyt tumput. Laitan niistäkin kuvia, kun saan valmiiksi.

Pehmoisten lankojen keskeltä,

Liisa


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Helppo lasten neuletakin ohje

Maailman helpoin tuubihuivi

Kommentit

  • Liisa

   Kiitos, olen itsekin yllättynyt lopputuloksesta 🙂

    0
 • MinnaV

  Ihana myssy! <3

   1
  • Liisa

   Nämä Klompelompe neuleet ovat todellakin ihania 🙂

    0
 • Rosa

  Oi kuinka suloinen! Ehdottomasti kun joskus omia lapseja joutuu pukkaamaan maailmaan, laitan tällaisen isovanhempien neulontalistalle <3

   1
  • Liisa

   Kiitos, menee käyttöön suloiselle pienelle miehelle 🙂

    0
  • Liisa

   Kiitos Jenni! Otan varmasti haasteen vastaan 🙂

    0
 • Nimetön Hellu

  Suloinen pipo ❤, teitkö tässä kavennukset ohjeen mukaan, vaikka jätit lisäykset pois?

   1
  • Liisa

   Tämä pipo käynnisti itselläni järjettömän kovan innon neuloa vauvan neuleita. Kavennukset pipoon tein täysin ohjeen mukaisesti.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.