VALIKKO
5.11.2017 14:25

Karhunahtaalla

Ne tärkeimmät hetket elämässä eivät välttämättä ole kalliita ja hyvin suunniteltuja. Ne voivat olla sellaisia kuin retki koko perheellä luonnossa. Mukana ne tärkeimmät ihmiset jotka tekevät juuri siitä hetkestä tärkeän. Jutellaan niitä näitä ja samalla kuullaan asioita mitkä arjen kiireessä jäävät sanomatta ja kuulematta. Nautitaan upeista maisemista ja hengitetään raikasta syysilmaa.

Mukana tietysti kunnon eväät, konstailemattomat sellaiset. Eväät jotka maistuvat lapsille ja joista masu tulee täyteen. Retkillä syödään karjalanpiirakoita, makkaraa ja keksejä. Maistuvat tosi hyviltä kävelyretken päätteeksi.

Päällä ne oikeasti elämässä välttämättömät vaatteet eli kunnon ulkovaatteet. Kaikista eniten tavallisina päivinä tulee käytettyä, etenkin viileillä ja sateisilla syys- sekä talvikeleillä, nimenomaan kunnon kuorivaatteita. Sellaisia, jotka pitävät tuulen ja sateen loitolla. Jos johonkin niin panostan kunnon ulkoiluvehkeisiin. Lenkkeilen liki päivittäin, kelillä kuin kelillä. Lisäksi kuljemme miehen kanssa kimppakyydillä kaupunkiin töihin. Hänen pitää usein olla työpaikallaan hieman aiemmin kuin minun, joten jään pienen matkan päähän työpaikaltani ja reippailen perille tuulella, sateella, tuiskulla ja pakkasella.

Retkipaikoista ikisuosikkimme on Karhunahas. Se on rotkojärvi Petäjäveden ja Multian rajamaastossa. Tarina kertoo paikan saaneen nimensä siitä, että erämiehet ovat ajaneet karhuja aikanaan rotkon syövereihin. Uskomattoman upeiden maisemien lisäksi rotkojärven ympäri pääsee kävelemään karhunpolkua myöten. Lisäksi retkeilijöille on tarjolla laavu sekä nuotiopaikka eväiden syömistä varten. Huikea paikka, suosittelen ajelemaan vaikka kauempaakin hyvien eväiden kanssa päivää viettämään.

Syvemmällä karhunkierroksen varrella on herttainen vanha saunamökki mätäskattoineen sekä vieressä kohiseva koski. Paikka missä voisin istua vaikka koko päivän. Tämä on se paikka missä koen oikeita ja aitoja onnen tunteita.

Kuvat napattu jo muutama viikko sitten. Nyt, ainakin meillä, sataa vettä ja on melkoisen harmaa päivä. Aurinkoiset muistot lämmittävät kuitenkin mielen perukoilla.

Elämän pieniä nautintoja ja rauhaa elämäänne,

Liisa

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.