VALIKKO
5.3.2017 16:38

Kerro minulle jotain hyvää

Kerro minulle jotain hyvää on Jojo Moyesin kirjoittama sydäntäsärkevän kaunis rakkaustarina. Kirja on julkaistu jo pari vuotta sitten, mutta itse tartuin siihen vasta nyt hiihtolomalla. Selvisi melko pian, että tarina menee syvälle tunteisiin ja lainasin kirjastosta myös kirjan pohjalta tehdyn elokuvan. Elokuvan ensi-ilta oli viime kesänä.

Lyhyesti tarina kertoo onnettomuudessa neliraajahalvaantuneen upporikkaan Willin, sekä olosuhteiden pakosta hänen henkilökohtaiseksi avustajaksi ajautuneen Louisan tarinan. Tästä kehkeytyy suloinen, mutta sydäntäsärkevä rakkaustarina, joka luikertelee lukijan tai elokuvan katsojan ihon alle. Itse luin kirjan puoleen väliin, katsoin elokuvan ja vasta sen jälkeen luin kirjan loppuun.

Kirjaa lukiessa vuoroin nauroin ja vuoroin vuodatin muutaman kyyneleen. Elokuvaa katsoessani itkin, todella itkin. En tyylikkäästi silmäkulmasta muutamia kyyneliä pyyhkien, vaan kunnolla vollottaen räkävanan valuessa nenästä. Mies tarjosi olkapäätään, ojenteli vierestä lisää nessua ja vannoi ettei ole kuolemassa, ainakaan nyt. Elokuvan jälkeen oli pakko laittaa telkkari kiinni, olisi ollut pyhäinhäväistys katsoa jotakin mitään sanomatonta tämän jälkeen. Oikeastaan ei ollut edes paljon sanottavaa. Kunnioittava, syvä hiljaisuus sopi hetkeen hyvin.

Hiljaisuuden jälkeen, saatuani kasattua itseni ja pyyhittyäni kyyneleet, totesin elokuvan olleen yksi parhaimmista näkemistäni. Inhoan surullisia loppuja, olen enemmän Jane Austen -tyyppisten onnellisten loppujen kannattaja. Silti Me Before You eli Kerro minulle jotain hyvää meni kaikkien niiden onnellisten loppujen ohi. Ehkä yksi lause kuvaisi elokuvaa ja kirjaa hyvin: jos todella rakastat, olet valmis myös päästämään irti.

Jojo Moyes on kirjoittanut kirjaan myös jatko-osan – Jos olisit tässä. Tein jo kirjastoon varauksen kyseisestä teoksesta.

Illalla nukkumaan mennessä kysyin puolisolta pitäisiköhän meidän muuttaa unelmat tavoitteiksi ja lakata odottamasta ”sitten kun” hetkeä. Meillä on kuitenkin vain tämä yksi elämä.

Liisa

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.