VALIKKO

Kesäkuisti

DSCF3810

Meillä on talon pääsisäänkäynnin yhteydessä pieni umpikuisti. Lasten ollessa pieniä siellä oli rivissä vaunuja ja rattaita. Ratasiän mentyä ohi kuistista muodostui kiva lisähuone taloomme. Meidän itsemme tulee enimmäkseen käytettyä kodinhoitohuoneen ulko-ovea joten suurinosa takeista ja kengistä on luontevasti siellä. Samoin kurat ja lattialla lojuvat reput pysyvät poissa täältä ”paraatiovelta”. Kuistin jälkeen tulee eteinen ja siellä on pitkä rivi kaappeja. Toki täällä kuistilla on pari koukkua seinässä vieraiden takkeja varten.

Muutamia vuosia sitten mieheni nikkaroi kuistille penkin paneelin pätkistä ja vanerista. Siellä on katseilta piilossa mm. iso läjä kenkiä. Sen päälle ostin vaahtomuovipatjaa palan. Penkin päällä voi istua, toki takuuta kovin painavan henkilön istumiselle ei ole. Me ollaan pientä porukkaa ja penkki on kestänyt koko perheen istumisen samaan aikaan.

DSCF3811

Kesällä sadepäivinä tämä on mieluinen paikka kirjan lukemiselle. Talvisin kuistilla on usein hieman viileää, mutta kesällä tarkenee hyvin vaikka päiväunet ottaa penkillä. Kesäisin kuistista tulee aina vähän hempeä paikka, pitsimekkoa ja olkihattua. Talvella tunnelma on tummempi ja kynttilöitä kuluu runsaasti. Tykkään kuistista sekä kesä että talviasussaan. Tämä on perheenäidin piilopaikka. Usein saa hetken olla ihan rauhassa lukemassa ja juomassa teetä tai neulomassa. Lisäksi tämä on treenipaikka kuten aikanaan kerroin täällä .

Yksi syy miksi tykkään kuistista on sen maalatut hirsiseinät. Tila tuntuu valkoiseksi maalattuna valoisalta ja isommalta kuin oikeasti onkaan. Mukavaa vaihtelua talon muutoin kellastuneille hirsiseinille.

DSCF3814

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.