VALIKKO
18.3.2016 11:10

Korkeissa koroissa

Lyhyen ihmisen onni on, että voi laittaa jalkaansa korot. Ei ole vaaraa, että olisi miestään pidempi. Ylipäätään ketään pidempi, hädin tuskin lapsiaan. Lyhyen olisi jopa suotavaa keikkua korkeissa koroissa jos haluaa näyttää edes vähän pidemmälle lyhyelle. Henkilökohtaisesti täytyy tosin myöntää, että kaikista korkokenkien hyvistä puolista huolimatta viihdyn enemmän tennareissa kuin koroissa. On kuitenkin kiistatonta, että aikuinen nainen tarvitsee korkokengät tiettyihin tilaisuuksiin. Nyt kerron mitä on odotettavissa kun 147 cm lähtee pienen jalkansa kanssa korkokenkien ostoon.

DSCF3250

Korkokengät /// Bellissima

 

Viime kesänä totesin, että tarve uusille korkokengille on. Edelliset alkoivat olla aikansa eläneet ja myös liian koristeelliset makuuni. Kaipasin mustia, eleettömiä peruskorkkareita kapealla korolla. Päätin, että korkoa saa olla vaikka kunnollakin. Kengänkoko minulla on 35. Talvikengissä käytän melkein aina villasukkaa joten 36 talvikenkiä omistan myös. Koko siis 35, tai no niin luulin.

Suurin odotuksin lähdin kohti Jyväskylän keskustaa. En masentunut vaikkei ensimmäisessä liikkeessä ollut yksiäkään mustia korkkareita koossa 35. Toisessa oli, mutta ne tuntuivat isoilta. Mietin, että jospa nämä ovat vain leveää lestiä. Kolmannessa liikkeessä kutsuin jo myyjän hätiin. Hän totesi, että 35 saattaa olla minulle reilu. Kehoitti käymään vielä yhdessä kenkäkaupassa jossa arveli olevan myynnissä merkkiä missä on kapeahko lesti. Sinne siis. Kyseisessä kaupassa sainkin erittäin hyvää palvelua. Myynnissä oli juurikin edellisen liikkeen myyjän mielessä ollutta merkkiä eli Högliä, koossa 35. Mutta, sekin oli liian iso! Tässä kohdalla alkoi pieni epätoivo iskeä. Mietin jo hetken alistuako ja mennä hakemaan balleriinat lastenosastolta. Jo toisen kenkäliikkeen kohdalla nimittäin tajusin, että nyt puhutaan isoista rahoista. Minä en tule löytämään korkokenkiä kympeillä vaan puhutaan kolminumeroisesta summasta. Viimeisessä kenkäkaupassa olisin ollut valmis jo maksamaan mitä vain, että olisin löytänyt sopivat. Ystävällinen ja empaattinen myyjä antoi minulle mukaan lapulla kenkien malleja, kokoja ja jopa nettikauppojen osoitteita joista arveli olevan apua. Mielessäni sadattelin, että voi olla hankalaa yksi korkokenkien osto. Aloin hämärästi muistaa reilun kymmenen vuoden takaisen ostosreissun jolloin edelliset korkkarit ostin. Tämähän tosiaan olikin se syy miksen osta usein korkokenkiä.

Katselin eri nettikauppoja ja niissä olevia sisäpohjan mittoja. Piirsin jalkani kuvaa paperille, mittailin ja pähkäilin. Totesin etten taida uskaltaa netistä tilata. Korkokenkä on kengistä se jonka on istuttava kuin hansikas ja sitä on saatava kokeilla. Pikaisella googlauksella löytyi erikoiskenkäkauppoja mm. Seinäjoelta ja Helsingistä. Olimme lähdössä perheen kanssa lomailemaan Helsinkiin joten päätin hoitaa homman siellä.

Helsingissä on erikoiskenkäkauppa nimeltään Bellissima, heillä on myös nettikauppa. Bellissiman sivut löytyvät  täältä. Tuo liike tuntui paratiisilta ku sinne vihdoin pääsin. Siellä myydään kenkiä, alkaen koosta 32. Mainittakoon, että samaisessa liikkeessä myydään myös isoja kokoja. Kenkiä siis ns. haastaville jaloille. Minulla oli siinä mielessä huono tuuri, että useista malleista oli loppu juuri koot 34-34,5 jonka jalkani kooksi olin määritellyt. Jouduin joustamaan siis piikkikorosta. Tilauksesta toki olisin saanut sellaisetkin. Mutta koska olin Helsingissä vain muutamia päiviä halusin saada kengät heti mukaan. Loppujen lopuksi minulle valikoitui 34 koon italialaiset Bellissima peruskorkokengät. Mustat ja ajattomat, ilman mitään bling blingiä. Juuri kuten toivoinkin. Asiantunteva myyjä kertoi jalkojeni olevan erikokoiset, toiseen jalkaan olisi ollut jopa 33,5 koko sopiva. Tuon koon kenkä kuitenkin puristi toista jalkaa. Joten otin isomman koon ja pienemmän jalan kenkään sujautettiin kärkeen pohjallinen. Kengät olivat täydelliset. Mies nielaisi pari kertaa maksaessaan kenkiä kassalla, mutta ei sanonut mitään. Jos tarkemmin ajattelen niin ei tainnut puhua mitään koko iltana.

DSCF3248

DSCF3251

Olen ollut tyytyväinen kenkiin. Laadukkaan oloiset ja hyvät korkkarit. Pituutta tulee 10 cm lisää kun isken korot jalkaan. Pitkästä aikaa on tullut pidettyä korkokenkiä. Tukevampi korko takaa myös hieman vähemmän horjuvat askeleet kokemattomalle korkojen kanssa kävelijälle. Kenkien malli sopii juhla-asujen lisäksi myös rennomman asun (esim. skinny farkkujen) kanssa käytettäväksi. Sen verran jäi kuitenkin kaivelemaan se etten löytänyt piikkikorollisia, että taidan jossakin vaiheessa investoida vielä niihin täydellisiin juhlakorkoihin. Nämä voisivat sitten jäädä ”arkisempiin” menoihin.

DSCF3309

Mitä tästä siis opimme. Jos on marginaalikokoinen jalka, pieni tai iso, niin rahaa saa olla valmis laittamaan tiskiin saadakseen sopivat. Kannattaa kääntyä suoraan erikoisliikkeen puoleen eikä käydä ensin hikoilemassa ja pahoittamassa mieltään tavallisissa kaupoissa. Lisäksi kannattaa sijoittaa klassiseen ja ajattomaan malliin joka kestää kulutusta ja aikaa. Todennäköisesti tulet hankinneeksi itsellesi elämänkumppanit vuosiksi.

DSCF3252

Kaiken korkkarihehkutuksen perään on pakko palata tennareihin. Ostin parit uudet tennarit. Mä oon valmis, kevät ja lenkkarikelit saa tulla. Lenkkareita saa myös sieltä lastenosastolta joten näitä löytyy helposti.

DSCF3235

Vasemmalla puolella Nike free. Oikealla Asics.

Kommentit

 • Pia

  Laadukkaita kenkiä kannattaa suosia, vaikka kerralla kuluu se kolminumeroinen summa. Itsekin käyn välillä Bellissimassa ja satunnaisesti olen löytänyt mukavia 35 numeron kenkiä muualtakin. Mutta pystyin hyvin samaistumaan tunnelmasta, kun kauppa kaupalta itsetunto laskee eikä ole kuin muovisia lastenkeskistä, joita voi sovittaa.

  Kun lähes 20 vuotta sitten etsin juhlakengät veljeni häihin, löytyi kerralla kahdet sopivat ja ajattomat mallit, joten ostin ne molemmat. Kummatkin ovat nahkaa ja yhä luottokenkiänii juhlissa.

   0
  • Liisa Souru

   Olen Pia kanssasi samaa mieltä.

   Laadusta olen kyllä valmis maksamaankin. Merkistäkin olen valmis maksamaan jos merkkiä ostamalla tiedän saavani laatua. Merkistä en maksa pelkän merkin vuoksi.

   Luulen, että tulen kopsuttelemaan noilla kuvissa näkyvillä kengillä vielä pitkään.

    0
 • Angorallaa

  Tunnen tunteen hyvin. Pituus 146 cm ja kenkä 34. Tarjolla on tennareiden lisäksi vaaleanpuvaisia ballerinoja, joissa on pitsiä ja helmikoristelut. Itse olen ollut äärimmäisen tyytyväinen Minna Parikan kenkiin. Koko 35 on just hyvä, mallit jalalle hellät ja materiaalit laadukkaat. Helsingissä voi käydä kokeilemassakin ja ostaa netistä sitten kun on saanut säästettyä ihanuuksiin 😀

   0
  • Liisa

   Kiitos vihjeestä! Olen monesti ihastellut Parikan kenkiä netistä ja miettinyt, että ovatkohan reilua vai naftia kokoa. Ehdottomasti täytyy käydä testaamassa.

   Mä olen siis sentin sua pidempi. Anteeksi kamalasti kun käyttäydyn kuin moukka, mut kun mä olen niin harvoin ketään pidempi 😀

   Kommentistasi lämpimästi kiittäen ja ihania kesäpäiviä sinulle toivottaen,

   Liisa ❤

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.