VALIKKO
15.4.2018 13:54

Kotimainen laukku

Olen viime aikoina pohtinut kuinka monella laukulla ihminen pärjää? Olen myynyt pois useita ns. merkkilaukkuja (Korsseja ja Gucceja), koska ne lojuivat käyttämättöminä kaapeissa. Luottolaukkuni on Marimekon olkalaukku, lukiovuosina jo ostettu. Laatu oli parikymmentä vuotta sitten pommin kestävää. Laukku palvelee nimittäin minua vieläkin päivittäisessä käytössä. Vaikka muistan ostoksen kirpaisseen opiskelijan budjetissa, pätee sanonta köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa, tähän kohtaan hyvin. Marimekon lisäksi minulla on yksi musta clutch, yksi musta pieni olkalaukku, jumppareppu (hajoamispisteessä), yksi raidallinen iso kesälaukku (lahjaksi saatu) ja Longchampin Le Pliage. Jälkimmäinen on muutaman vuoden takainen second hand löytö ja loistava pyöräyttää mukaan matkoille. Jos päättäisin konmarittaa kunnolla, voisin hyvin luopua vielä ainakin raidallisesta kesälaukusta. Toisaalta sinne on kesällä kätevä heittää mukaan neuletakki ja juomapullo. Raitakassi on selkeästi isompi kuin muut veskani.

Olen jo pidempään ihaillut Miikon Jemma -laukkuja. Tarkemmin sanoen jo noin vuoden verran. Koska pyrin nykyään olemaan harkitsevaisempi ostoksieni suhteen, vuoden harkinta-aika on aivan normaalia, etenkin niiden ”ei pakollisten” hankintojen osalta. Omistan superkivat konjakinruskeat nilkkurit, joilla on äärimmäisen hyvä kävellä. Haaveissa on ollut samanvärinen pieni laukku. Kengät ovat palvelleet jo pari vuotta. Olen niitä ahkerasti huoltanut ja tulevat varmastikin palvelemaan minua vielä useamman vuoden. Sinänsä en koe siis huikentelevaiseksi ostaa kenkiin sopivaa laukkua, etenkin jos sitä on harkinnut pidempään kuin yhden yön yli nukkumalla. Mustat ja ruskeat laukut ovat muodissa aina, joten vaikka kengät ovat jossakin vaiheessa kävelty puhki, voi laukku jatkaa vielä elämäänsä.

Miikon tuotteisiin törmäsin ensimmäisen kerran instagramissa. Ihastuin tähän kotimaiseen merkkiin, monissa tuotteissa on ainesta jopa klassikoksi asti. Mentyäni Miikon nettisivuille. törmäsin siellä myös unelmieni laukkuun, nimeltään Jemma. Ruskea, kotimainen ja kooltaan juuri sopiva. Mukaan mahtuu kukkaro, puhelin, nenäliina ja huulirasva. Malli eleetön, mutta harkittu. Pidän laukuista, jotka palvelevat vuodesta toiseen. En nykyisin hingu trendikkäiden uutuuksien perään, jotka ovat vuoden päästä jo vanhaa muotia. Skandinaavinen ja ajaton design on yhä enemmän mieleeni. Miikon nahkatuotteet on valmistettu kotimaisesta hirvennahkasta. Miikon sivuilla erikseen vielä mainittiin, että eläimiä ei ole lopetettu laukkujen valmistuksen vuoksi.

Laukun pystyy tilaamaan myös yksilöllisen mittaisella hihnalla. Oma laukkuni on juurikin normaalia lyhkäisemmällä hihnalla. Tämä on tärkeää, nimittäin on ärsyttävää jos laukku roikkuu polvissa vaikka olet kuinka sen laittanut ristiin olan yli. Tässä laukkumallissa ei ole säädettävää hihnaa, ainut mahdollisuus olisi ollut sitaista hihna solmulle. Toki kätevä käsityöihminen, jolla on riittävät välineet, osaa lyhentää laukun nahkaiset hihnat itsekin ja säästää siinä pienen lisämaksun muutoksesta.

Laukku päätyi minulle nyt sen vuoksi, että tällä viikolla sain yhden vuosirenkaan lisää. Muutoin olisin varmasti harkinnut vielä ainakin syksyyn. Ilmeisen paljon olen laukusta puhunut, koska perhe muisti minua tällä ihanuudella. Olivat osanneet jopa sen lyhyemmän hihnan tilata. Kiitti murut <3

Mitäs sanotte Jemmasta? Kannatatteko itse mieluummin kotimaisia pientuottajia kansainvälisten brändien sijaan? Elättekö laukku paljouden keskellä vai onko teilläkin muutama harkittu laukku joita käytetään hajoamiseen saakka?

Liisa


Saattaisit tykätä lukea myös:

Kotimaisia korvakoruja

Kommentit

 • Jasu

  Todella kaunis laukku! Arvostan ja tuen mielelläni suomalaisia pienyrityksiä. Nahkalaukku kestää kymmeniä vuosia kangasta pidempään ja on siksi paljon ekologisempi vaihtoehto 🙂 Mielenkiintoinen postaus!

   1
  • Liisa

   Kiitos! Ajattelen itse samoin. Toivon tämän olevan äidiltä tyttärelle laukku.

    0
 • Rosa

  Aivan täydellisen ajaton malli! Sopii kyllä vuosienkin jälkeen vielä, tykkään!

   1
 • Nimetön Henna

  Todella upea! Multa löytyy pelkästään yksi pieni laukku sekä kaksi reppua. Niillä pärjään vallan mainiosti, mutta en niinkään laukkuihminen olekaan 🙂

   1
  • Liisa

   Kiitos! Reppu on kyllä kaikista kätevin laukku. Se minun on kohta pakko vaihtaa uuteen. Se elää jo nyt jatkoaikaansa korjauksen jäljiltä. Palvellut reilut 15 vuotta hyvin 🙂

    0
 • Elli Leppiniemi

  Tämä olikin itselleni täysin uusi merkki! Tosi nätti laukku kaikessa yksinkertaisuudessaan ja tosi upea tuo sävy 🙂

   1
  • Liisa

   Mä luulen, että tämän laukun juttu ehkä on juuri eleettömyys 🙂

    0
  • Liisa

   Toivotaan niin 🙂 Pidän kyllä todella paljon lahjastani.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.