VALIKKO
6.8.2018 14:44

Kuin viimeistä kesäpäivää

Olen elänyt kuin viimeistä kesäpäivää, jo pitkään. Edellisestä blogipostauksestakin on aikaa kulunut pari kuukautta. Päivät ovat olleet liian kauniita, kelit liian lämpimiä ja hetket perheen kanssa liian arvokkaita tuhlattavaksi tietokoneella istumiseen. On ollut liian kiire grillata ja uida, koskaan ei tiedä milloin se viimeinen kaunis kesäpäivä koittaa. Blogi on itselleni ollut harrastus, rumasti sanoen sivuseikka tärkeiden asioiden rinnalla, koko sen olemassaolon ajan. Sen vuoksi on ollut helppo tuupata se syrjään hetkeksi.

Tänään on sadellut ja kuvia katsellessa tuli yllättäin halu kertoa kesäterveisiä. Kesään on kuulunut reissuja, lepoa, iso pino kirjoja sekä runsaasti rentoa aikaa perheen kesken. Olen lämpöisen ystävä, kelit ovat olleet siis paremmat kuin osasin toivoakaan. En ole kärsinyt helteestä, olen vain nauttinut tästä harvinaisuudesta. Täytyy tosin myöntää, että lenkillä käydessä soija todella on valunut ja aamulla herätessä ensimmäinen ajatus on liittynyt suihkussa käymiseen. Koska en ole täysin tunteeton ja itsekeskeinen ihminen, niin olen toki huolissani sairaista, vanhuksista, pienistä lapsista sekä ilmastonmuutoksesta että kuivuuden aiheuttamista ongelmista viljelijöille. Vakavasti ottaen huolettavaa on katsoa lenkillä tutulla pellonreunalla olevien paalien määrää, joka on murto-osa normaalista. Mitähän ne ammut (ja muutkin elikot) ensi talvena syövät?

Minulla on ollut onnistunut loma. Onnistuneen loman avaimet ovat yksilöllisiä. Samoilla aineksilla kasattuna, jonkun toisen loma olisi pilalla. Yksi valvoo aamuyölle ja herää keskipäivällä eikä tee heräämisen ja nukahtamisen välillä mitään. Toinen ponkaisee aamulla varhain raikkaaseen ulkoilmaan lenkille ja kolmas nauttii joka päivä nokoset. Neljäs siivoaa mökkiä, kuopii ja kitkee pihassa pitäen jatkuvaa, joidenkin työleiriksikin kutsumaa, touhua yllä. Viides haalii innoissaan kalenterin täyteen menoja  ja matkoja. Ehkä tärkeintä on, että saa irtioton arjesta ja vastapainoa normaaleihin työtehtäviin. Oli tapa sitten mikä hyvänsä. Itse kuulun lomaillessani sarjaan reissataan ja nautitaan. Rehellisesti tunnustaudun siis hedonistiksi. Arkena tehdään kovasti töitä ja painetaan työpäivän jälkeenkin usein vielä täysillä. Vähäisellä vapaa-ajalla nautitaan elämästä ja läheisistä.

Mekko/Terranova, korvikset/maanantaimalli, sandaalit/työkaverin tyttären vanhat

Oli ilahduttavaa tänne blogistaniaan palattuani, että te ette ole unohtaneet minua. Tasaista tahtia olette vierailleet lukemassa ja kommentoimassakin. Olen yrittänyt kommentteihin vastata myös tauon aikana, mutta pahoittelen mikäli joku on mennyt huomaamattani ohi. Hämmentävää on, että myös kesäkaudella neuleisiin liittyvät postaukset vetävät tasaisesti väkeä blogini pariin. Suosituimpia ovat tällä hetkellä suloiselle pienelle miehelleni tekemien villasukkien ohje. Ilmeisesti puikot kilisevät myös kesäiseen aikaan tasaisesti. Minullakin on yksi uusi paksu vaaleanpunainen neuletakki on valmiiksi neulottuna syksyn viileisiin, mutta kappaleet ovat vielä yhdistelemättä. Onko lankojen päätteleminen ja kappaleiden yhdistäminen jonkun muunkin mielestä se neulomisen tylsin osuus? Esittelen työni tuloksia, kunhan olen saattanut viimeistelytyöt valmiiksi.

Postauksen kesäiset kuvat ovat viime viikkoiselta piipahdukselta Savonlinnaan. Loma jatkuu meidän perheessä edelleen. Lapsillakin vielä muutaman päivän ajan. Jatkan siis rentoilua vielä hetken ja palaan tulevien postauksien pariin tuonnempana. Viikon edetessä helteetkin ilmeisesti palaavat vielä, joten muistahan sinäkin elää kuin viimeistä kesäpäivää!

Liisa

Kommentit

 • Minna Rajala

  Tuo on kyllä niin totta, että samanlainen tyyli lomailla ei sovi kaikille. Mä kaipaan rentoa olemista ja kiireettömyyttä lomalta, vaikka haluan myös jotakin mieleenpainuvaa tehdä. Sepä se, aika kurjalta näyttää heinätilanne ja moni arveleekin, että heinä loppuu kesken talvella… Toivottavasti näin ei käy!

   1
  • Liisa

   Kuulostaa hyvältä tuo sinun lomailutyylisi, hyvin samalta kuin omani. Mukavia elokuisia päiviä!

    0
  • Liisa

   Kyllä, näin olen tehnyt! Jostakin syystä olen päässyt sellaiseen mitääntekemättömyyden tilaan, että loma on tuntunut myös pitkältä. Useinhan ne lomapäivät ja -viikot vain vilahtavat käsien läpi jättäen tunteen ettet ehtinyt tehdä mitään. Nyt olen ehtinyt tehdä ja mikä parasta, olen ehtinyt myös rentoutua kunnolla!

    0
 • Jasu

  Tää kesä on olut ihan huikee! Vaikka olen ollut koko ajan töissä, niin liikkuvan toimiston ansiosta, oon kyllä saanut nauttia auringosta ja rantalöhöilystä minäkin <3 Kuulostaa ihanalta tuo sinunkin kesäsi, jatka lomaasi samaan malliin 🙂

   1
  • Liisa

   Kiitos Jasu <3 Niin on ollut, oikea etelän kesä. Toi on kyllä hyvä etu tuo liikkuva toimisto. Muista välillä vähän huilatakin!

    0
 • Sonja Suomela

  Ihanankuuloinen loma sinulla ollut! Muutenkin blogisi vaikuttaa todella kivalta 🙂

   1
  • Liisa

   Kiitos Sonja! Kiva, että käväisit lukemassa.

    0
 • Rosa

  Voi että sun kesä kuulostaa täydelliseltä! Ja niinhän sen pitäisi mennäkin – liian kiire istumaan ruudun ääressä. Ihanaa loppukesää <3

   1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.