VALIKKO
19.5.2016 13:10

Kuistin muutos

Meillä on talon päädyssä pieni kuisti, uloskäynti kodinhoitohuoneen ovesta. Sauna sijaitsee samassa kulmauksessa taloa ja meillä puhutaankin saunan kuistista. Tänne paistaa mukavasti ilta-aurinko. Keväällä ja kesällä kuistilla vietetään tosi paljon aikaa. Siihen nähden sisustuksellisesti se on ollut aivan retuperällä. Rottinkiset kalusteet ostin jo vuosia sitten ja ne ovat edelleen hyvässä kunnossa. Muutoin tavarat olivat päässeet kulahtamaan ja alunperinkin olleet muualla käyttämättömäksi jäänyttä ylijäämää. Lyhdyt ruostuivat ja hajosivat yksi kerrallaan, matto oli rispaantunut ja tyynyt auringossa värinsä menettäneitä. Homepilkkujakin taisi tyynyistä löytyä.

Jyväskylään, joka on meidän lähikaupunkimme, avattiin vihdoin H&M home muutamia viikkoja sitten. Päätin suunnata tutustumaan sinne ja arvelin pystyväni tekemään sieltä tarvittavat hankinnat. Kuten jo tuossa aiemmin kerroin niin olen hidastanut tahtia ja olen osa-aikaisella työajalla. Pienemmän tilipussin kanssa on väistämättä elettävä tarkemman euron taloudessa. Pienen budjetin faceliftausta lähdin siis tavoittelemaan myös tähän kuistille.

Tyttäret mukaan ja liikkeelle. Ajatuksena, että uusi matto tarvitaan, lyhtyjä sekä tyynyjä tuolien selkönojien pehmusteiksi. Rottinkituolit virkistyivät kuin uusiksi saippuapesulla sekä istuintyynyjen päällisten pyörähdettyä pesukoneessa. Myös kuistin lattia kirkastui pestessä. Kaikista kalleimmat jutut olivat siis kunnossa ja pärjäsimme pienillä hankinnoilla.

Tämmöinen siitä sitten tuli:

DSCF3815

DSCF3817

DSCF3818

DSCF3820

Olen tyytyväinen! Budjetti piti paremmin kuin hyvin, rahaa muutokseen kului vain 38 euroa. Siihen sisältyi suunittelemani matto, uusi tyynynpäällinen sekä pöydällä oleva lyhty. Kaikki hankinnat tehtiin H&M homesta. Isompaakin lyhtyä katselin. Sitten muistin, että kotona löytyy varastosta lyhty josta takaa halkesi lasi talven myrskyissä. Asetin lyhdyn nurkkaan ja lasin puuttumista ei huomaa ollenkaan. Menee nyt ainakin väliaikaisena ratkaisuna erittäin hyvin. Samoin lehtiä varten kopan löysin kotoa kaappien kätköistä. Toinen tyynynpäällinen pitää vielä käydä ostamassa jotta toisessakin tuolissa on tyyny. Hössötin siellä kaupassa niin etten ajatellut asiaa taas riittävän pitkälle. Kustannukset nousevat siis vielä 7,9 euroa, mutta ei paha. Sisätyynyjä löytyy kotoa.

Uskoisin, että noilla päästään taas muutamia vuosia eteenpäin. Koska ensimmäiset kuvat on otettu pilvisellä kelillä niin loppuun muutama aurinkoinen otos. Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista loppuviikkoa!

DSCF3805

DSCF3806

DSCF3804

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.