VALIKKO
27.4.2019 06:00

Kuka on tehnyt mun mekon?

Kuka on tehnyt mun vaatteet, who made my clothes? Tätä kysellään nyt vaatevallankumouksen aikana jälleen somessa lakkaamatta. Minä kerroin edellisessä postauksessani projektista mihin itseni haastoin vuoden 2018 vaatevallankumouksen jälkimainingeissa. Päätin vuoden aikana järkevöittää kuluttamistani ja kirjasin ylös kaikki vaateostoni. Sen miten kävi, pääset lukemaan täältä. Tämän postauksen mekkokin sieltä listoilta löytyy.

Olen ajoittain edellä mainitun projektin aikana katsellut nettikauppoja ja laittanut tuotteita ostoskoriin, mutta en sitten kuitenkaan ole tilannut mitään. Weecosin alennusmyynnin kunniaksi parisen kuukautaa sitten ostin tämän kivan Papu Designin kivan Fox Dressin. Hinta vain puolet normaalista. Koko on lasten, tottakai. Täysin samaa malliahan on myös aikuisille. Sekin taisi olla tarjouksessa, mutta reilu koko on tämä 146/152 cm mekkokin. Aikuisten mekko olisi ollut minulle varmasti ylisuuri.

Kuka on tehnyt mun mekon? Kysyin asiaa Papu Designilta.

Mutta nyt siihen itse kysymykseen? Kuka on tehnyt mun mekon? Minä oikeasti kysyin asiaa Papu designilta. Kaikista parasta on se, että sain heiltä vastauksen sähköpostiini ja vielä hyvin kattavan sellaisen. Nyt tiedän, että minun mekkoni on suunnitellut suunnittelutiimi, johon kuuluu Anna, Hanna-Riikka, Minni ja Annariina. Mekkoni on ommeltu Liettuan Kaunasissa. Siellä on työssä useita paikallisia ompelijoita, joista yhden mekon valmistukseen osallistuu useampia henkilöitä. Näinhän sarjatuotanto toimii, jokainen ompelija hoitaa omaa vaihettaan prosessista. Papulta kerrotaan, että he ovat tarkkoja yhteistyökumppaniensa valinnassa ja eettisten työolojen kunnioittaminen on heille tärkeää. Tämä helpottaa oloani, tätä mekkoa käyttäessäni voin nyt siis tietää, että ylläni ei ole riistovaate. Kevät/kesä 2018 malliston harmaa-mustat Fox Dress -mekot ovat muuten ommeltu Nokian neulomossa. Joten jos sinulla on sellainen, myös ompelutyö on tehty Suomessa.

Mainittakoon, että tiedustelin vaatteen valmistuksen myös muutamalta muulta kotimaiselta vaatevalmistajalta joiden vaatteita omistan. Papu oli ainut vastaaja! Ylikansallisilta ketjuilta en edes vaivautunut yrittämään.

Paksut mustat sukkikset ja nilkkurit jalkaan. Eipä tämä asu paljon muuta tarvitse. Pakko muuten kertoa noiden kuviss näkyvien Maanantaimallin korviksien tarina. En ikinä, oikeesti ikinä voita mitään. Ennen joulua instagramissa oli arvonta, jossa oli mahdollista voittaa korvikset arvaamalla paljonko kuvassa oli Kaarella -korujen aihioita pakattuna lasipurkkiin. Nopealla matemaattisella päättelyllä ja paljon tuuria pelissä, onnistuin arvaamaan yhden päähän oikeasta ja voitin Kaarella -korvikset itselleni. Väriksi otin mustan, kun kotona yhdet laventelit kyseistä mallia oli jo olemassa. Pääpointti koko tässä  korvisjutussa kuitenkin on, että mä voitin kerrankin jotakin!

Antoisaa vaatevallankumousta ja muista sinäkin miettiä, kuka sinun vaatteesi valmistaa!

Liisa

Kommentit

 • Melissa

  Olen tehnyt tätä vuodesta 2013 kun Vaatevallankumous syntyi. Nykyään en oikein voi kun teen lähes kaikki vaatteet itse ja loput ostan kirppareilta, muutaman kerran vuodessa joudun turvautumaan kyllä työn puolesta uusiin mutta onneksi silloinkin vain pariin vaatekappaleeseen.
  Omat ompelumateriaalini tulee ilmaisosastoilta, sieltä ne yleensä toimitetaan polttoon, jos ne eivät kelpaa kenellekkään. Näistä vaatteista teen uusia vaatteita.
  Minusta on hienoa, että tähän on monet heränneet ja tätä tuodaan nyt esiin entistä voimakkaammin 🙂 Mahtavaa!

   1
  • Liisa

   Sä oot ihan huippu! Arvostan todella tapaasi kuluttaa tai paremminkin olla kulumatta. En usko ikinä pystyväni samaan. Toivon kuitenkin tulevani pikkuhiljaa viisaammaksi kuluttajaksi.

    0
 • Hanna

  Kaunis mekko ja arvostan että sait vastauksen. Papua on juuri itselläkin päällä. Kovasti kiinnostaisi tietää ne firmat jotka eivät vastanneet

   1
  • Liisa

   Kiitos, pidän kovasti tästä mekosta. Papulla on paljon kauniita vaatteita.

   Mietin, että kerronko ne firmat, jotka eivät vastanneet. Ajattelin sen kuitenkin olevan kohtuutonta. Esitin kysymykseni kuitenkin melko tiukalla aikataululla.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.