VALIKKO
3.1.2016 09:20

Kylillä

Me asumme maalla. Olemme siis maalaisia. Kukaan perheestämme ei ole asunut päivääkään kaupungissa. Teininä uhosin, että mä niin muutan kaupunkiin opiskelemaan. Kuinkas kävikään, muutin syvemmälle korpeen. Miehen perässä.

Meillä on suomalaisen perheen unelma, auvoisa rauhan tyyssija, velkahelvetti, omakotitalo. Millä nimellä sitä nyt haluaa kutsua. Suurin osa tuttavistammekin asuu omakotitalossa, jokunen rivitalossa. Melkein en kehtaa kertoa, että lapset vierailivat ensimmäisen kerran kerrostalossa puolitoista vuotta sitten siskontyttäreni muuttaessa omilleen. Jep eli ollaan me maalaisia.

DSCF2804

Meidän pirtti on korkean mäen päällä. Kirkkaalla ilmalla ikkunasta näkee kaupungin valot ja uudenvuodenyönä kaupungin raketit loimottelee aina taivaan rannassa. Asumme maalaispitäjän sivukylällä. Täällä ei pärjää ilman neliveto autoa. Tiet on röykkyisiä ja kapeita. Naapurikylän kaupalle on vajaa kymmenen kilometriä. Oman kunnan kirkonkylälle reilu kymmenen kilometriä. Lähimpiin katuvaloihin kilometri ja postilaatikolle puoli kilometria. Kyläkoululle on pari kilsaa.

DSCF2799

Joku voisi sanoa mentyään meidän kylän läpi ettei täällä ole mitään. Tottahan se on, mutta meille nämä seudut on koko maailma. Täällä on läheiset, lasten ja omatkin ystävät sekä rakkaat muistot. Täällä on aikuistuttu, rakennettu talo ja perustettu perhe. Olkoon keskellä ei mitään, mutta täällä on meidän koti.

DSCF2795

Ollaan siis maalaisjuntteja ja ylpeitä omasta lajityypistämme.

Vuosikin on vaihtunut. Onnea vuodelle 2016!

 

Kommentit

 • Ksenia

  Maalaisjunttius kunniaan! Olen itse maalta, tosin Jyväskylässä (ihan kaupungissa) asunut nyt seitsemön vuotta, ja kummasti sitä mieli unelmoi omakotitalosta ja isosta omasta pihasta maalta. <3 kaikesta teini-iän kiukuttelusta huolimatta, kyllä se mieli haluaa takaisin metsään 🙂

   0
  • Liisa Souru

   Maalla on tilaa hengittää ja elää. Mä en ehkä enää kaupunkiin edes sopeutuisi. Meissä monissa taitaa asustaa sisällä se pieni maalaisjörrikkä 🙂 Kiitos kommentista!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.