VALIKKO
23.3.2016 18:31

Lapissa syrjäytymässä

 

DSCF3548

Olemme parhaillaan viettämässä talvilomaa Lapissa. Tarkemmin ottaen Luostolla. Suurimmalle osalle tulee Lapin lomasta mieleen laskettelukeskukset, revontulet, porot, after ski ja rinteissä jumputtava musiikki.

Meillä on vuokrattuna mökki josta on matkaa lähimpään rinteeseen paljon kilometrejä. Haimme rauhallista paikkaa ja sen saimme.

DSCF3550

Parhain luistelulatu onkin ollut mökin edessä menevän joen jäällä. Ollaan miehen kanssa useampana iltana hiihdetty kohti tuntureita ja sen taakse laskeutuvaa aurinkoa. Kun pysähtyy ja pistää silmät kiinni niin ei kuulu mitään. Täällä Lapissa on oikeasti vielä viiden minuutin hiljaisuuksia. Hetkiä jolloin ei kuulu mitään ihmisen tekemää ääntä.

20160321_181659

On syrjäydytty arjesta. Tietyt maailman murheet toki kantautuvat tännekin ja oman elämän mutkat eivät suoristu täälläkään. Mutta niitä asioita on ollut helpompi täällä mukanaan kantaa. Miksi? Siksi ettei se normaali arki tuskastuttavien aikataulujensa kanssa puske päälle. Jos ei huvita nousta sängystä vielä niin voi nousta sitten kohta. Jos ei ole nälkä niin syödään myöhemmin. Jos itkettää niin on aikaa itkeä kunnolla, räkärätit märiksi.

Yksi parhaimmista jutuista tytöille on ollut mökin pihassa oleva iglu. Jaksanut vielä isompaakin kiinnostaa.

DSCF3490-001

Tänne Lappiin voisi unohtua. Muistaisikohan kukaan meitä kaivata jos ei palattaisikaan normaaliin elämään, aikatauluihin ja rutiineihin. Täällä Lapissa vaan hiihdettäisiin, saunottaisiin ja kääriydyttäisiin illalla peiton mutkaan katsomaan takkatulta.

DSCF3541-001

Koska meillä on lapsia niin ei ole pelkästään erakoiduttu. Ollaan laskettu alas rinteitä, käyty kaakaolla rinnekahvilassa, juhlittu esikoisen synttäreitä jätskiannoksilla ja taputeltu poroja. Niin ja kuunneltu ne rinteessä kaikuvat jumputukset. Ja sekin oli kivaa.

DSCF3558

20160323_113420-1

DSCF3535

DSCF3534

Huikean aurinkoiset terveiset Lapista!!!

Kommentit

 • Nimetön no comments

  kannattaa kokeilla video bloggaamista youtubessa 😉

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos kommentistasi! Olen juuri saanut totutettua itseni siihen, että minusta harvakseltaan otetaan valokuva jonka julkaisen täällä blogissa. Luulen, että tuo ns. vloggaaminen olisi minulle vähän liikaa 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.