VALIKKO
26.3.2017 14:18

Lyhyen tyylimokat

Lyhyen tyylimokat on mielenkiintoinen aihepiiri. Mitkä ovat niitä vaatteita mihin lyhyen ei ainakaan kannata pukeutua? En ole mikään loistava asiantuntija tässä aiheessa. Asiaa pohtiessani totesin olevani ainakin puolet ajasta pukeutunut oppikirjojen mukaan väärin. Olen myös varma, että tulen tekemään samoja virheitä aina uudestaan ja uudestaan. Itsellenikin on siis hyvä palautella mieleen mitä lyhyen ei ainakaan ensisijaisesti kannata ylleen laittaa.

Rouva pönäkän kuvasi viime syksynä Jenora designin ihana Jenni 😉

Midi helma

Hame joka on puoleen sääreen saa lyhyen näyttämään väistämättä vielä lyhyemmältä. Hyvin herkästi lyhyeltä ja paksulta. Vaikka pohjemittainen mekko näyttäisikin hyvältä pitkän ja hoikan ystäväsi päällä, usko tai älä, se ei sitä tee sinun päälläsi. Caprihousut tekevät saman vaikutelman, jos olet lyhyt jätä myös caprit kaupan hyllyyn.

Isot asusteet ja laukut

Valtavan kokoiset laukut, huivit ja isot korut hukuttavat siron käyttäjänsä alleen. Pieni tyttö raahaa isoa kassia. Siltä se ihan oikeasti näyttää. Tämä osio on henkilökohtainen kompastuskiveni. Lasteni ollessa pieniä, totuin ns. ”Mommy bageihin” eli mahdollisimman isoihin kasseihin. Mukaan piti mahtua varavaatteet, vaipat, eväät sekä valmistautumisvälineistö mihin tahansa uhkaavaan katastrofiin. Nyt en enää tarvitsisi isoja laukkuja, mutta silti minulla on niitä useita pyhäinjäännöksenä menneiltä vuosilta. Lisäksi toistuvasti löydän itseni katselemasta nimenomaan sitä malliston isointa kassia. Miksi? Pärjäisin aivan hyvin pienellä ja sievällä yksilöllä.

Toinen heikkouteni ikuisena vilukissana on huivit. Mitä isompi ja muhkeampi, sen parempi. Onhan niihin mukava kääriytyä pakkasella, mutta eivät välttämättä näytä kaikista parhaimmalta siron käyttäjänsä päällä. Jep, mukavan hukuttavaa.

Ei näin 🙂

Löysät vaatteet

Oversize neuleet ja boyfriend farkut tekevät saman efektin kuin edellisen kohdan isot asusteet. Ne hukuttavat käyttäjänsä alleen.

Myös ostamalla oikeasti liian isoja vaatteita näytät siltä kuin olisit ostanut liian isoja vaatteita. Täysin loogista, juuri näinhän lyhyt usein tekee olosuhteiden pakosta. Sopivan puutteessa napataan rekistä reilu, ainahan hihoja ja lahkeita voi kääräistä. Löpöttävät lahkeet ja hihat vain saavat sinut näyttämään hassun hauskalta pelleltä. Osta siis mieluummin vaikka sopiva lastenvaate kuin pari numeroa liian suuri aikuisille tarkoitettu neule.

Pikku Myy

Ostamalla itsellesi kirkkaan värisen a-linjaisen takin tai mekon, tarvitsee enää kääräistä nuttura päälaelle tehostukseksi. Selvä Pikku Myy!

Saapikkaat

Muistan pari viikkoa sitten silmiini osuneen edesmenneen tyyliguru Teri Niitin sivulauseen, jossakin vanhan naistenlehden artikkelissa, lyhyen naisen saapikkaista. Etenkin niistä puoleen pohkeeseen ulottuvista. Nekin katkaisevat pituuslinjan ja saavat sääret näyttämään lyhyemmiltä. Aloin katsella ikivanhoja biker bootsejani sillä silmällä. Ne on mun lempikengät, mitä mä nyt teen?

Vaakaraidat

Vaakaraidat katkaisevat myös pystylinjaa ja saavat lyhyen näyttämään lyhyemmältä ja valitettavasti myös leveämmältä. Olen raitojen ystävä, ei näytä hyvältä tämäkään.

Lyhyt, suosi näitä

Suosi edellisten sijasta joko mini- tai maksihelmoja, siroja asusteita sekä pystyraitoja. Pukeudu samaan väriin ylhäältä kantapäähän saakka. Tuolloin luot pitkiä linjoja ja voit huijata vaikuttavasi pidemmältä kuin oikeasti oletkaan.

Voit huijata illuusion pidemmistä linjoista pukeutumalla samaan väriin yläosasta kenkiin saakka.

Unohda lyhyiden naisten tyylisäännöt – meitä on niin monenkokoisia ja -mallisia. Kannattaakin aina keskittyä omien hyvien puolien korostamiseen.

Näihin Extra-petite blogin Jeanilta lainattuihin sanoihin on hyvä lopettaa tämä postaus. Bongasin nämä lohdulliset sanat muutaman vuoden takaisesta muotijulkaisusta. Ei pukeutumista pidä ottaa liian vakavasti. En taida siis painua heittämään rakkaita bootsejani ja raitamekkoja roskikseen. Ehkä yritän kuitenkin uusia hankintoja tehdessäni pitää mielessä edellä mainitut lyhyen pukeutumisen ohjenuorat. Pitkiä linjoja, yhdellä värillä, ei pitkien linjojen katkaisuja. Helppoa, vai onko?

Yritän aktivoitua täällä blogissa enemmän myös vaatejuttujen tiimoilta. Kevät tulee, valo lisääntyy ja kuvaaminen on jälleen helpompaa.

Liisa

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.