VALIKKO
6.3.2016 17:47

Maailman helpoin DIY tuubihuivi ja neuletakki

DSCF3447

Ostin joulun välipäivinä alennusmyynneistä ison säkillisen tarjouslankoja. Ostin myös muutaman kerän vaaleansinistä Novitan Hile -lankaa. Ajatusta ei kaupassa ollut mitä niistä tekisin, mutta haksahdin ostamaan kun halvalla sain. Nyt sitten muutama päivä sitten idean, että teenkin tuubihuivit tytöille. Niinpä sitten olen neulonut huiveja työmatkalla autossa, HopLopissa ja telkkaria katsoessa.

IMG_20160304_173912

Ohje on aivan älyttömän helppo, sopii myös aloittelijalle. Luo sopiva määrä silmukoita isoille puikoille. Itse käytin nro 8 pyöröpuikkoja ja silmukoita oli 18. Sen jälkeen 1oikein ja 1 nurin niin kauan kunnes huivi on sopivan mittainen. Sen jälkeen päättely ja kappaleiden yhdistäminen toisiinsa.

Tytöille yksi kerä riitti huiviin joka menee kolmeen kertaan kaulan ympäri. Paksuilla puikoilla paksua lankaa neulomalla tulee nopeasti ja helposti. Hyvää paksua lankaa muhkeaan tuubihuiviin olisi vaikkapa Dropsin Eskimo.

Malleina kuvissa on mun murut ♡ Saavat itse katsoa millaisia kuvia heistä julkaisen vai julkaisenko ollenkaan. Kuvia selästä ja sivusuunnasta sain luvan julkaista, ei naamakuvia.

DSCF3471

DSCF3470

Vasemmalla esikoisella kaulaliinaa lukuunottamatta asu///Pomp de lux, kengät///Converse. Kuopuksella oikealla housut///Lindex, pusero///H&M, Nilkkurit///Fullstop, neuletakki+kaulahuivit DIY

Vasemmalla esikoisen asu///Pomp de lux, kengät///Converse. Kuopuksella oikealla housut///Lindex, Nilkkurit///Fullstop, neuletakki+kaulahuivit DIY

Samoista tarjouslangoista lupasin tehdä tyttärelle neuletakin ja se venähti melko pitkäksi projektiksi. En osaa kauhean hyvin tehdä mistään ohjeista joten tein neuletakin ihan vaan ilman ohjetta. Neuletakin kappaleet ovat olleet valmiit jo monta  viikkoa, mutta se kappaleiden yhdistäminen on jäänyt. Jostakin syystä se aina tökkii. Tänään vihdoin viimein sain aikaiseksi laittaa palaset paikoilleen ja neuletakki on valmis. Lankana Novitan Lehto. Neuletakin alkuperäisohjeena toimi Kalastajan vaimon huippusuosittu Puno -neuletakki. Muuntelin ohjetta vain lapselle sopivaan silmukkamäärään ja tein lyhyen neuletakin.

DSCF3466

Käytännössä nro 7 puikoilla neuloin kappaleet vain suoriksi pötköiksi. Neuloin etukappaleissa toki hieman kavennuksia kaulaa kohti samoin hihoissa kavennukset. Sitten vain kappaleet yhteen. Tytär ei halunnut nappeja joten pääsin helpolla kun ei tarvinnut napinläpiä yrittää tehdä.

Alla olevalla ohjeella saat n. 120 cm kokoisen neuletakin.

Takakappale: Luo nro 7 puikoille 48 silmukkaa. Neulo sen jälkeen n. 4 cm 1o, 1n. Sen jälkeen neulo tasona sileää neuletta kunnes neule halutun mittainen. Itse neuloin 46cm. Päättele löyhästi.

Etukappaleet: Luo puikoille 24 silmukkaa. Neulo n. 4 cm 1o, 1n. Sen jälkeen neulo tasona sileää neuletta kunnes mitta 35 cm. Sen jälkeen kavennus kaulan puolelta joka toinen kerros. Kun kokonaismitta 46 cm niin päättele löyhästi.

Hihat: Luo 24 silmukkaa. Tasona sileää, kavennukset joka 4. kerros. 26cm kohdalla aloin tekemään resoria eli 1o, 1n. Hihan kokonaispituudeksi tuli 30 cm.

Sen jälkeen kappaleet yhteen. Itse silmukoin ensin olkasaumat ja sitten kiinnitin hihat. Sen jälkeen pystyi pötköön yhdistämään sivusaumat ja hihan reunat toisiinsa kiinni.

Langaksihan tähän neuletakkiin sopisi hyvin myös erilaiset alpakkalangat. Silloin neuletakista tulisi paljon tätä neuletakkia muhkeampi ja lämpimämpi.

Itse en ole juurikaan neuletakkeja tai -puseroita tehnyt joten olen yllättynyt, että sain ylipäätään tämän valmiiksi joten onnistuu tumpelommaltakin tällä ohjeella. Jos täysin totta puhutaan niin tämä on ensimmäinen neuletakki minkä olen koskaan saanut valmiiksi. Tuo ”en ole juurikaan tehnyt” oli siis melkoista kaunistelua. Sukkia, lapasia, säärystimiä ja kaulaliinoja olen kyllä tehnyt.

DSCF3467

DSCF3468

Nälkä kasvaa syödessä ja esikoiselle on neuletakki puikoilla tuosta samasta Lehto -langasta. Mutta hieman pidempänä mallina ja tyylillä missä on vähemmän yhdistelemistä. Esittelen kätteni jälkiä kunhan tulee valmista ja mikäli tulos on esittelykelpoista. Nyt täytyy vain toivoa, että lanka riittää.

Kommentit

  • Liisa Souru

   Kiitos Jenni! Itse kutsuisin ennemmin aloittelijan tuherrukseksi, mutta olen ylpeä itsestäni kun sain valmista aikaiseksi 😉

    0
  • Liisa

   Nyt en ole aivan varma mitä kavennuksia tarkoitat. Neuletakin etukappaleissa joka toisella kerroksella pääntien puolelta yhden kerran 2 silmukkaa oikein yhteen. Hihoissa joka 4. kerros molemmissa reunoissa 2 s oikein yhteen. Toivottovasti näistä ohjeista nyt jotakin hyötyä on.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.