VALIKKO
4.6.2017 08:09

Maksimekko

Maksimekko lyhyelle, löytyykö sopivaa ja näyttääkö se hyvältä? Itse olen ihastunut lyhyydestäni huolimatta maksimekkoihin. Ne on tosi rentoja ja ilmavia käyttää. Useiden tilanteiden asu. Maksimekko käy niin kaupungille kuin rannallekin ja vaikkapa ruokakauppaan. Illalla syömään lähtiessä mekon voi asustaa koruilla ja nätimmillä sandaaleilla. Ehdottomasti siis ainakin minun kesäisen vaatekaappini suosikki.

Sopiiko maksimekko lyhyelle? Kyllä sopii. Lyhyille nimenomaan suositellaan pitkiä linjoja. Yksivärinen linjakas, nilkkapituinen maksimekko on lyhyelle aivan yhtä hyvä vaihtoehto kuin pitkällekin. Maksimekon mallia kannattaa tosin harkita pari tovia mekkoa sovittaessaan. Lyhyen ja varsinkin pönäkän kannattaa ehkä ennemmin suosia vyötäröltä kapeita maksimekkoja kuin vaikkapa empiremallisia. Toisaalta jos on pieni ja siro myös täysin vartaloa nuolevaakin mallia voi käyttää. Kuten bloggaaja tässä teille näyttää, ei enää kahden lapsen jälkeen niin sirolla vartalolla. Musta värinä antaa kuitenkin pienet makkarat anteeksi. Se mikä miellyttää omaa silmää, kelvatkoon myös muille. On ärsyttävää, että meitä kaikkia yritetään saada tungettua samaan muottiin. Sama vaate kymmenen eri käyttäjän päällä näyttää kuin kymmeneltä eri mekolta, näin se vaan menee.

 

 

Lyhyt! Etsi XS ja S -kokoisia midimittaiseksi tarkoitettuja mekkoja. Jos olet n. puolitoistametrinen, löysit itsellesi aivan juuri loistavan nilkkapituisen maksimekon.

Maksimekkoa ostaessa lyhyt törmää usein yhteen ongelmaan. Nimittäin helman pituuteen. Se ei olekaan enää nilkkapituinen vaan viistää maata kymmenen sentin matkalta perässä. Kätevä ompelija toki lyhentää mekon sopivaksi, mutta allekirjoittanut on suosinut kahta varteenotettavaa vaihtoehtoa: lasten maksimekot tai aikuisten midimekot. Ei suinkaan niin, että valitsisin itselleni puoleen pohkeeseen ulottuvan midimekon. Tai siis valitsen, mutta eihän se minulle ole puoleen pohkeeseen vaan nilkkoihin. Eli lyhyt etsi XS ja S -kokoisia midimittaiseksi tarkoitettuja mekkoja. Jos olet n. puolitoistametrinen, löysit itsellesi aivan juuri loistavan nilkkapituisen maksimekon.

Näissä kuvissa minulla on päällä perusmusta maksimekko. Pitkistä mekoistani uusin hankinta. Napakkaa, kuosinsa pitävää trikoota. Ja kyllä, ostettu lastenmalliston puolelta.

Mukavaa ja lämpimämpää kesäkuuta toivottaen,

Liisa

Kommentit

 • Jenna

  Näyttää tosi kivalta! Kyllä maksimekot sopii kaikille, vaikka olisi pitkä tai lyhyt! 🙂
  Mulla on välillä sellainen ongelma, että vaikka oon pitkä (177cm), niin silti jotkut mekot/hameet on liian pitkiä ja sitte tallon niitä alleni 😀

   0
  • Liisa

   Kiitos Jenna! Mä olen kanssa tallonut helman päälle, joka on aiheuttanut noloa kompastelua.

    0
 • Nimetön Nimetön

  Moi,
  anteeksi, mutta minua kiinnostais tietää paljonko sinä painat? (aika henk.koht. kysymys, jollaista ei saisi varmaan kysyä :)) Näytät niin sopusuhtaiselta ja kauniilta naiselta. Olen itekin lyhyt 150cm ja omaa minäkuvaa hyväksymässä.

   0
  • Liisa

   Moi! Kiitos kommentistasi. Pahoittelen vastaamisen viivästymistä. Olen ollut ”lomalla”.

   Olen täällä ennenkin näitä senttejäni ja kilojani käsitellyt joten en pahastu kysymyksestäsi. Painan tällä hetkellä n. 43 kg. Kuva otettu aiemmin keväällä ja silloin painoin n. 45-46 kg. Normaalipainossa lienevät kaikki nuo lukemat. En käy järin useasti puntarilla joten se on aina sitten vähän yllätys mitä se milloinkin näyttää.

   Mukavia kesäpäiviä ja 150 cm on oikein hyvä mitta 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.