VALIKKO
16.1.2016 12:56

Man shopping

Minun mieheni inhoaa shoppailua. No siis inhoaa jo sanaa shoppailu. Teen aina pitkän työn, että saan hänet kangettua ostoksille. Tarkoitan sitä kun pitää ostaa vaatteita tai kenkiä. Aikuinen, muutoin järkevä mies, taantuu lapseksi kaupungilla. ”Monessako paikassa pitää vielä käydä? Mulla on kuuma/jano/nälkä/vessahätä. Onko pakko sovittaa? Miten täällä on näin pitkä jono? Älä nyt pyydä myyjää kun sitten on pakko ostaa jotakin. Nyt on kyllä mennyt jo niin paljon rahaa, että mennään kotiin.”

Meillä on 17 vuoden yhteinen historia. Tiedän mieheni maun ja koon. Kyllä, ostan hänelle joskus vaatteita. Ihan vain välttyäkseni kuuntelemasta edellä mainittua marinaa. Mutta kenkiä en uskalla ostaa. Joskus yritin ja vaihtoon meni. Se vaihto vasta olikin show.

Olen saanut mieheni kenkäkauppaan viimeksi kolme vuotta sitten. Tuolloin ostetut talvikengät ovat olleet ahkerassa käytössä ja suutarikin on niitä jo korjaillut. Miehen mielestä vielä oikein kelpo kengät. En ole varma voiko niin sanoa kengistä joista molemmissa on ”pientä” vikaa.

Olen ehdotellut siis jo jonkin aikaa kenkäkauppaan menoa. Pitkän väsytyksen jälkeen auton nokka suunnattiin kohti Jämsää ja Pajalan kenkää. Siellä asioimme viimeksikin miehen kenkien tiimoilta ja yllätyimme valikoiman runsaudesta. Tai no siis minä yllätyin. Mies keskittyi siihen, että pääsee mahdollisimman nopeasti takaisin kotiin. Kauppa ei pettänyt tälläkään kertaa. Valikoimaa oli runsaasti ja palvelu erinomaista. Mies oli tyytyväinen koska asiointi oli sujuvaa ja ennen kaikkea nopeaa. Itseäni jäi harmittamaan ainoastaan se etten ehtinyt katsella olisiko minulle ollut mitään?

DSCF2814

Huomaatteko kuvan kengissä eroa? Ei hätää, en huomaa minäkään. Takana oleva vanha kenkä on Björn Borgin vähän tennarin tyylinen nilkkuri. Mitkä kengät mies valitsi uusiksi kengiksi? Björn Borgin tennarin tyyliset nilkkurit. Niinpä, mitäpä sitä mieluista tyyliä vaihtamaan.

DSCF2815

Kenkäkaupasta poistuttiin tällä kertaa jopa kahden kenkäparin kanssa. Toiset kengät olivat hyvässä tarjouksessa. Ne ostettiin kun mies ei kehdannut kieltääkään kun myyjän kanssa oikein kehuttiin. Filanton yellow bootsit hankittiin ulkoilukengiksi.

Suuret kiitokset myyjälle joka oli heti kartalla ja osasi nykäistä oikeista naruista. Hän oli varmaan ennenkin palvellut ostosahdistuksesta kärsivää kaksilahkeista. Yhteistyömme oli saumatonta.

Reissu oli siis menestyksekäs, mies on kengitetty. Koko perhe voi huokaista hetkeksi. Tosin odotan kauhulla seuraavia juhlia. Miehelle pitäisi ostaa uusi puku, pukupaita sekä -kengät. Sydän hakkaa ja hiki tulee jo pelkästä ajatuksesta, molemmilla.

Näin meillä shoppaillaan, mites teidän muiden miehet? Tosin saatan pillahtaa itkuun jos joku nyt tulee ja kertoo miehensä puikkelehtivan rekkien, sovituskoppien ja kassojen välillä kuin kala vedessä.

Edit. Perkele, keltaiset kengät hankaa.

 

 

Kommentit

 • Isosisko

  Juu ei tarvi purskahtaa itkuun. Meillähän istutetaan E ensin oluelle ja sitten kauppaan (mielellään vaan yhteen), jossa olen käynyt jo ennakkoon valitsemassa vaatteet/kengät joita sovitetaan. Ja kun sopivat farkut tai kengät löytyy, ostan usein sitten parit farkut ja yhden kenkäparin samaa mallia salaa. On sitten kaapista helppo kiskaista käyttöön.:) Miten onkaan löydetty niin samanlaiset miehet, ihan meidän isän oloiset! Nitrot vaan esille, meillähän on ne yo-juhlat keväällä.

   0
  • Liisa Souru

   Ai niin teillä on ehkä vielä astetta pahempaa, kiitos kun muistutit. Sitähän sanotaan, että tyttäret etsivät isänsä kaltaisia miehiä. Tämän asian kohdalla olisin toivonut ettei niin olisi ollut. Mutta muuten hyvä mies, meillä molemmilla 🙂

    0
 • Hep! Täällä tuskailee jo molemmat, koska kummastakin kuoriutuu se väsynyt pikkulapsi esiin vaate- ja kenkäostoksilla. Ainoa kauppa, johon mennään riemulla on Partioaitta, ja niitä kamppeita ei tarvitse edes vuosittain uusia. Meillä on myös teini perheessä, häntä tuskin edes saa kauppaan. Hän oli saanut lahjakortin joululahjaksi, toivottavasti se on pitkään voimassa.

  Annen mielestä lisäksi on aika ärsyttävää, kun Heikki alkaa näprätä puhelinta vaatekaupassa. Heikin mielestä hän on kyllä saatavilla kertomassa mielipiteensä, jos sitä kysytään ja väliajat voi käyttää hyödyksi.

  Anne ja Heikki /Retkeilyblogi Rinkkaputki (shoppaa vähän jos ollenkaan, enimmäkseen verkossa, siitä tulossa pian kirjoituskin!)

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Rinkkaputken väki kommentistanne! Tuo puhelimen räpläys kuulostaa niin tutulta (ja ymmärrän Annen ärsytyksen). Odotan kirjoitustanne nettishoppailusta.

    0
 • Terhi Äikäs

  No hitsi, kolmen kilometrin päästä olette ohi huristellut. Ensi kerralla mies ja mukulat kurvaten meille kahville/vessaan/syömään! Loistokauppa ja loistopalvelu on tässä Pajalan kengässä.

   0
  • Liisa Souru

   Samaa mieltä, teillä siellä Jämsän suunnalla on todellinen kenkäkauppojen helmi mistä monet eivät tiedä mitään.
   Seuraavalla kerralla (mahdollisesti kolmen vuoden päästä?) poiketaan teillä. Välikahvit varmasti lieventävät kaikkien osapuolien tuskaa 🙂

    0
 • Hilda ja Matias

  Me ollaan kyllä tosi erilaisia, kun tykätään kierrellä kaupoissa ja shoppailla. Saatetaan kierrellä kaupungilla, vaikka kummallakaan ei olisi edes mitään asiaa sinne. Se on kyllä aika vaarallista lompakolle. Jos vastaan tulee täydelliset farkut ni eihän niitä ny kauppaan voi jättää 😀

   0
  • Liisa Souru

   Kuulostaa hyvälle tuo teidän meininki 🙂 Mähän kyllä tykkään shoppailla sinänsä. Seuralainen ei vain ole innostunut ja jos joutuu vielä lapsetkin ottamaan mukaan niin sitten se muuttuu silkaksi selviytymiseksi. Lista on aina loputon. Etsitään ekalle toppahousuja,pipoa ja kaulaliinaa. Toiselle takkia ja kenkiä. Toinen haluaa yleensä katsella kaikkea, kaikkea muuta paitsi niitä takkeja ja kenkiä. Kolmas miettii vain minne menisi kahville eikä keskity olennaiseen. Neljäs yrittää pitää homman kasassa ja on aivan väsynyt kun päästään kotiin 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.