VALIKKO
13.4.2017 19:01

Marianne juustokakku

En leivo kovin usein, mutta pari kertaa vuodessa on pakko. Ne pari pakkoa ovat lasten syntymäpäivät. Tänä vuonna tein esikoisen synttäreille Marianne juustokakun. Innostuin tekemään sitä nyt uudelleen, mainitsemisen arvoinen asia. No okei, tuli mulle taas elämänkokemusta tällä viikolla yhden numeron verran lisää. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Yhtään ei ole viisaampi ja kokeneempi olo.

Marianne juustokakun ohjeita bongailin netistä montakin, mutta mixasin parista eri ohjeestaa version minkä arvelin olevan ”vähiten äitelä”.Kaikista tärkeintä, kakku oli helppo tehdä. Minähän en osaa täytekakkuja tehdä. Ne lässähtää aina, ihan oikeesti aina. Puhumattakaan koristelut, kermat valuu ja hermot menee. Juustokakut on siis mun juttu. Juustokakuista tulee yleensä syötäviä, joskaan ei aina koristelultaan kovin kauniita. Toisin sanoen pelkistettyjä, mutta syötäviä.

Tämä Marianne kakku oli ihan jees. Tietysti pitää tykätä Marianne karkeista.

Ohje:

Pohja:

1 pkt Marianne täytekeksejä

75 g voita

Täyte:

6 liivatelehteä

2 rkl maitoa

4 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g turkkilaista jogurttia

1 ps Marianne crush-rouhetta

0,5 dl sokeria 

Koristeluun:

Marianne keksejä (itse käytin kaksia erilaisia, täytekeksejä ja suklaakeksejä)

Marianne karkkeja tai rakeita

Sekoita hienonnetut keksit ja sulatettu voi keskenään. Painele irtopohja vuoan pohjalle (leivinpaperin päälle). Itselläni käytössä 24 cm vuoka.

Pane liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, crushit ja sokeri. 

Kuumenna maito ja sulata liivatteet joukkoon. Jäähdytä ja kaada tuorejuustotäytteen joukkoon nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto joukkoon.

Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Irrota torttu vuoasta ja koristele halkaistuilla Marianne kekseillä. Halutessasi voit käyttää koristeluun myös Marianne karkkeja tai rakeita. Itse koristelin pelkillä kekseillä.

 

Herkullista pääsiäistä!

Liisa

Kommentit

  • Jenna

    Oi vitsi, näyttää tosi hyvältä! 🙂

     0
    • Liisa

      Kiitos, tämä on parasta mihin leivonnan saralla pystyn 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.