VALIKKO
12.2.2016 19:25

Miehen rakkaus

DSCF2947

Kuvassa näkyy miehen käsi, tavallisen suomalaisen miehen. Käsi jolla tehdään työtä ja elätetään perhe. Käsi joka on liki puolta isompi kuin naisen.

Näiden käsien omistajalla on myös sydän. Miehen sydän on rakastunut vuosia sitten naiseen, vaimoon ja lasten äitiin. Miehen suu on silloin kertonut rakastavansa. Miehen aivot mieltävät, että tilanne on voimassa kunnes suu toisin sanoo. Asiaa ei ole tarpeellista toistuvasti todistella.

Nainen toivoisi saavansa joskus kukkia, koruja, skumppaa ja rakkauden tunnustuksia. Mies ei niitä pyytämättä ymmärrä antaa. Nainen miettii ajoittain miten ihmeessä meni sekaantumaan aikoinaan tuohon suomalaisen miehen prototyyppiin. Tiedättehän, mieheen joka ei puhu eikä pussaa. Nainen lukee melkein kateellisena somesta tarinoita kuinka kaverin mies toi tavallisena perjantaina töiden jälkeen ruusuja ja toisen kaverin puoliso yllätti hotellilomalla. Naisen mies ei yllätä eikä lässytä. Mutta toisaalta naisen puoliso on vankkumaton peruskallio, se johon voi luottaa ja nojata. Tietää, että tuo on tuossa vielä huomennakin.

Nainen pysähtyy miettimään voisiko miehen rakkautta olla kuitenkin se kömpelö halaus kun naista itkettää arjen väsymys tai naisen käteen tökätty nenäliina koulun kevätjuhlan suvivirren aikana? Mistä se sen nessunkin älysi ottaa taskuun valmiiksi? Vai onko rakkautta se naisen puolesta eilenkin tehty ruoka? Entäpä ne kyyneleet kun lapset ovat syntyneet ja se ensimmäisenä äitienpäivänä käteen tökätty kukkapuska jonka miehen äiti oli kehoittanut miestä hankkimaan? Rakkautta täytyy varmastikin olla miehen perheelleen rakentama talo. Miehen rakkautta lienee myös hipaisu naisen selkään aamulla ja illalla lapsille vuoteen vieressä laulettu laulu. Kiintymystä taitaa olla joka puolella, joka päivä kunhan nainen vain oppisi sen näkemään. Suomalainen mies naisineen jatkaa siis harjoituksia ja opettelee ymmärtämään toisiaan enemmän.

DSCF2865

Kommentit

  • Liisa Souru

   Kiitos Anne ja Heikki! Suomalaisen miehen vaimon tulee järjestää itselleen romanttisia fiiliksiä, vaikka sitten kirjoittamalla tämmöisiä juttuja 🙂

    0
 • Hanna Laine

  Kauniisti kirjoitettu. Samaistun myös ja aina silloin tällöin meillä käydään keskusteluja tuosta, miten minä toivoisin jotain romanttisempia eleitä. En kylläkään kukista haaveile, vaan ihan siitä, että minua huomioidaan useammin.

  Nyt tuli mieleen, kun tässä vähän aikaa sitten mies oli nostanut minulle limpparipullon kylmettymään jääkaappiin. Mies ei siis limpparia juo ja siksi tuo yksinkertainen huomaavaisuuden ele sai minut melkein itkemään 😀

   1
  • Liisa Souru

   Niin ajatella miten vähästä me suomalaisten miesten vaimot tulemme onnellisiksi <3 Ei se aina ihmeitä vaadi. Tuli mieleen, että mies osti mulle muutamia vuosia sitten syntymäpäivänä lahjaksi kellon. Lapset olivat tinganneet, että äidille ostettaisiin lahja. Mä olin oikeesti just sitä kelloa kuolannut, luulen lasten tienneen senkin. Taisin oikeasti tirauttaa pari onnen kyyneltä. Sen tunteen voimalla on menty eteenpäin jo aika monta vuotta 🙂

    1
 • Sannak

  Ihana kirjoitus! Kauniita sanoja suomalaiselle miehelle ja aidoille, arkisille hetkille ♡

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos kauniista sanoistasi <3 Sellaista arkista se meidän rakkaus taitaa olla.

    0
   • Sannak

    Niin se taitaa olla itselläkin, mutta hyvä näin. Ihana kun on rakkautta ja rinnalla ihminen aitona, omana itsenään ♡

     0
 • Isosisko

  No niin, sehän on tehty jo ihan alkuvaiheessa selväksi ettei helkkyjä ja kukkapuskia ole tiedossa. Eikä ole näkynyt. Ostan sitten itselleni mieleisiä kukkia ja koruja kun siltä tuntuu. Näin on menty jo kohta 26 vuotta ja hyvin sujuu.:) On ne semmoisia romantiikan ritareita noi meijän miehet. Hyvää ystävyyden ja rakkauden päivää huomenna! Saas nähä miten meidät yllätetään…

   0
  • Liisa Souru

   Rohkenisin veikata ettei kummoisia yllätyksiä ole luvassa, kummallekaan. Hyvää ystävänpäivää ♡

    0
 • Hilda ja Matias

  Todella taitavasti kirjotettu teksti, vau! Tästä tuli hyvä mieli 🙂
  – Matias

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Matias, ehkä paras kiitos on se jos kirjoitus tuottaa hyvää mieltä toisillekin 🙂

    0
 • Kati

  Moi Liisa! Blogissani on sulle haaste, johon voi tarttua – tai sitten ei, just niinkuin haluat 🙂 maitokahviperhonen.blogspot.fi

   0
  • Liisa Souru

   Voi, kiitos Kati! Taidanpa napata haasteesta kiinni viimeistään viikonlopun aikana 🙂

    0
 • Tauno Leppäkoski

  Hei Liisa!
  Niin kauniisti kirjoitettu! Ihan tuli tippa silmään.
  Voin näin miehenä sanoa, että kyllä meillä miehillä on muitakin tunteita kuin vain nälkä ja jano. On vain niin perin vaikeata näyttää niitä. Muutaman kerran vuodessa ehkä muistan sanoa, että rakastan vaimoani. Kukkia en varmaan ole muistanut joka vuosi hänelle antaa. Siitä huolimatta hän on jaksanut olla kanssani jo kohta 46 vuotta. Ehkä hän tuntee rakkauteni, kun hänen jo nukahdettuaan laitan käteni hänen niskaansa ja hyväilen varoen, ettei hän heräisi. Tai joskus päivällä, kun rutistan hänet syliini ja halaan häntä.
  Joskus unohdan hääpäivämme, eikä hän ole siitä huolimatta potkaissut minua ulos. Nyt olen asettanut puhelimeeni muistutuksen hääpäivämme edeltävällä päivälle. Jos vaikka sitten muistaisin hankkia muutaman ruusun. Pidetään peukkuja!

   1
  • Liisa Souru

   Kiitos Tauno kommentistasi, minulla tuli tippa linssiin sitä lukiessani 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.