VALIKKO
19.2.2017 13:47

Mistä villakangastakki lyhyelle?

Mistä villakangastakki pienelle, lyhyelle naiselle? Sen kun tietäisin niin minulla olisi jo uusi villakangastakki. Kuvissa näkyy n. kymmenen vuotta vanha villakangastakkini. En ole varma paljonko takin kankaalla on oikeasti tekemistä villakankaan kanssa. Takki on H&M:ltä ja ompelija on takin pienentänyt. Itse olen takin ostanut nettikirpparilta kotiäitinä ollessani. Riskillä ostin ja melko sopivaksi on osoittautunut. Hihoissa on pari senttiä liikaa, mutta siitä en ole jaksanut välittää. Kangas alkaa olla jo hiutunutta, erityisesti niistä kohdista mistä joutuu kulutukselle alttiiksi. Kaulukset ja taskun läpät ovat melko pahannäköiset. Toisaalta voi sanoa, että takki on käytetty loppuun.

Nyt kuitenkin olen jo parin talven ajan etsiskellyt uutta villakangastakkia itselleni. Malliakin olisi kiva uudistaa, toiveissa olisi polvipituinen tai hieman polven yläpuolelle ulottuva takki vyöllä. Olen kokeillut ainakin sataa takkia. Päällä on käynyt kalliita merkkitakkeja ja ketjumyymälöiden halvempia versioita. Olen kytännyt nettikaupoista petite-mallistojen takkeja, mutta pienimmät koot ehtivät aina mennä. Koko saisi olla 32 tai 34. Monesta mallista 34 tuntuisi takit olevan hartioista liian isoja joten mielellään ehkä se 32 ja petite-mallistosta. Prosessi on vielä pahasti kesken.

Olen kartoittanut vaihtoehtoja:

 • Teettää ompelijalla mittatilaustakki. Saa varmasti sopivan, mutta tulee kalliiksi. Toisaalta takki menisi varmasti vuosia ja olisi juuri minun mitoilleni sopiva.
 • Ostaa valmis, mutta hieman epäsopiva takki jonka vie ammattilaiselle korjausompeluun. Tuntuu kurjalta maksaa useampi satanen takista jonka joutuu korjauttamaan vielä mahdollisesti parin sadan euron kustannuksin sopivaksi. Tuleeko uuden teettäminen kuitenkin halvemmaksi?
 • Jäädä odottamaan josko kuitenkin löytäisin sopivan kaupan rekistä, joskus.
 • Tinkiä väristä, mallista ja materiaalista. Lakata valittamasta ja ostaa sopiva takki vaikka lastenvaatteiden puolelta.
 • Ryhtyä ruinaamaan isoa palvelusta äidiltäni. Olen ajatellut säästää hänet harmailta lisähiuksilta ja viimeiseen asti välttää tätä vaihtoehtoa. Tämän plussa, saa varmasti sopivan ja kustannukset jäävät pieniksi. Miinus, katsoa kun äiti kiemurtelee tuskissaan projektin parissa. Ompelija-äitini on aikoinaan ommellut asun vanhojen päiviin sekä hääpukuni. Harvoin olen kuullut äitini kiroavan, mutta hääpuvun selkämykseen nappilenkkejä ommellessaan hän manasi ja lujaa. Voihan lisäksi olla, että äiti ei suostu edes harkitsemaan potentiaalista ehdotustani.

Nyt jos joku tietää ongelmaani hyvän ratkaisun niin tervetuloa kommentoimaan. Myös jos koet ompelutaitosi riittäväksi ja haluat haastaa itsesi projektiin ”ommellaan Liisalle unelmien villakangastakki” – olet etsimäni ihminen.

Vielä vedän siis vanhan pompan kaulukset pystyyn kevättalven pakkaskeleillä  ja toivon ettei takkiin ehdi tulla reikiä ennen uuden löytymistä.

Mukavaa tulevaa viikkoa! Hiihtoloma on jo aivan nurkan takana täällä Keski-Suomessa.

Liisa

Kommentit

 • Nimetön 153cm

  Hei! Ekaa kertaa blogissasi ja mukavalta vaikuttaa. 🙂 Jaan ongelmasi eli olen myös etsinyt jo pari talvea sopivaa villakangastakkia, kun nykyinen alkaa olla loppuunkulutettu. Takkini ostin aikoinaan Zarasta ja sieltä löytyi silloin sopivasti istuva eikä liian pitkä (olen muutaman sentin sinua pidempi, mutta muuten ilmeisesti aika samankokoinen). Oletko jo tsekannut Zaran valikoiman? Kotikaupungissani ei Zaraa ole, joten en ole tänä talvena siellä päässyt käymään…

   0
  • Liisa

   Heippa 153cm, kiva kun löysit blogiini 🙂

   Lähin Zara on monen sadan kilometrin päässä. Helsingissä ja Turussa käydessäni aina Zaralla pyörähdän. Nyt en ole aikoihin käynyt kummassakaan. Verkkokaupasta olen tilannut kerran, tilaus sujui hyvin ja paketti tuli nopeasti). Takkia en ehkä uskalla tilata. Olen todella laiska palauttamaan. Toisaalta jos löytyisi tarjouksesta… Ehdottomasti täytyy tsekata tuo Zara.

   Kiitti vinkistä ja tervetuloa uudelleen! Vaatejuttuja on tulossa enemmänkin. Valon määrä lisääntyy ja kuvaaminen onnistuu myös iltaisin.

    0
 • Jessie

  I have the same problem! Just tried on the two 32 and 34 ordered from Zalando and they’re too long, again 🙁 it’s so difficult!

   1
  • Liisa

   I so feel you! It’s good to know that I’m not the only one with these problems.

   Actually, I accidentally found a new woolen jacket for myself from Esprit childen’s collection. It is not perfect (because of the colour) but it’s suitable and warm. Colour is grey. I hope I find one day the new perfect camel coat 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.