VALIKKO
13.7.2016 09:36

Mitä mukaan kaupunkilomalle?

Mitä mukaan kaupunkilomalle? Sitä olen jälleen muutaman päivän pähkäillyt. Kovin isoja eivät näköjään ole minunkaan murheet kun ehdin tämmöisiä mietiskellä. Vielä viimeiset päivät töitä ja sitten koittaa hartaasti odotettu loma. Edessä on loman myötä myös koko perheen kaupunkiloma lentomatkan päässä. Tavaraa kertyy aina kiitettävästi kun lasten kanssa matkaan lähdetään. Olen ajatellut, että nyt yrittäisimme pärjätä mahdollisimman vähällä. Melko usein kotiin palautuu puoli laukullista pitämättömiä vaatteita.

Tein itseäni helpottamaan kuvakollaasit. Tarkoitus on ottaa itselleni mukaan yhteensopivia ja helppohoitoisia vaatteita joita voi yhdistellä keskenään. Tämän hetkisen sääennusteen mukaan kelit ovat perillä vaihtelevat ja erityisesti iltaisin voi olla viileämpääkin. Joten mukaan on pakko ottaa pitkähihaista ja -lahkeistakin kesämekkojen kaveriksi.

mitä mukaan kaupunkilomalle

Koneeseen lähden todennäköisesti pitkillä lahkeilla ja hihoilla, koneessa palelee aina. Jos kohdalle sattuu joku viileämpi ilta niin nämä tulevat tarpeeseen. Nuo ”nahkalegginsit” ovat hyvät reissussa koska menevät pieneen tilaan, eivät rypisty päällä eikä laukussa. Väreissä mennään perusvalkoisella ja mustalla. Jalkaan luottokengät joilla on hyvä kävellä pitkiäkin matkoja kaupungilla. En ota siis mukaan erillisiä kävelykenkiä.

mitä mukaan kaupunkilomalle

Lämpimiä päiviä varten mekkoja. Mustan trikoomekon otan mukaan ja raitamekon. Molemmat myös rypistymättömiä ja rullattuna pieneen tilaan sujahtavia. En ole vielä täysin päättänyt otanko mukaan tuo valko-musta raidallisen mekon vai sini-valkoisen, raitamekon joka tapauksessa.

mitä mukaan kaupunkilomalle

Lisäksi otan trikoisen kynähameen ja mustan ohuen viskoositopin. Toppi menee hameen lisäksi myös ylempänä olevien housujen kaverina. Tämä myös kuivaa nopeasti jos tarvitsee pestä.

mitä mukaan kaupunkilomalle

Mukaan lähtee kello joka toimittaa samalla rannekorun virkaa. Lisäksi tietysti aurinkolasit ja iso laukku johon mahtuu kätevästi koko perheen päivän aikana tarvitsemat puhelimet, kamerat, vesipullot jne. Iltaa varten pienempi laukku. Aivan ehdoton reissussa kuin reissuissa on iso huivi. Siihen pystyy lennolla kääriytymään jos palelee ja lämmittää myös mukavasti viileinä iltoina.

Näitä vaatteita vaihdellen reissu mennään. Pitäisi olla ainakin nyt hyvin suunniteltu. Kuvista puuttuvat vielä toiset kengät. Olen arponut nyt otanko matkaan nätit sandaalit vai korkkarit. Luulen, että päädyn sandaaleihin.

Lisäksi mukaan lähtee toki pieneen pulloon pakattuna shampoo, hoitoaine, ihonpuhdistusaine, kasvorasva, dödö sekä hiuslakka ja meikit. En käytä meikkejä kovinkaan paljon joten BB-voide, pieni puuteri, huulirasva sekä ripsiväri riittää. Hajuvedeksi pieni tavaratalosta kylkiäisenä saatu näytepakkaus. Lisäksi toki pitää ottaa mukaan alusvaatteita, lääkkeet, sateenvarjo ja puhelin sekä laturi, mahdollisesti myös kamera. Yksi kirja lähtee mukaan, todennäköisesti joku pokkari joka ei paina juuri mitään. Perillä pienen junamatkan päässä on ranta joten jos sää suosii meitä niin käväisemme ehkä sielläkin. Uikkarin taidan siis toiveikkaasti pakata mukaan. Kyllähän siitä nyt taas kertyikin tavaraa. Koska osa vaatteista lennolla päällä niin pakattavaksi ei jää kuitenkaan kuin 2 mekkoa, toppi ja kynähame sekä toiset kengät ja asusteita. Varsin maltillisesti, mutta toki paljon kun suhteuttaa siihen, että jotkut matkaavat maailmanympäri pelkällä repulla. Hmmm… pärjäisiköhän sitä kuitenkin yhdellä mekolla?

Kohteessa meitä odottaa pesukoneellinen asunto joten hätätilanteessa saa mekot pyöräytettyä koneessa puhtaaksi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Pystyttekö te lähtemään reissuun repulla johon on pakattu passi, hammasharja ja vaihtoalkkarit? Vai onko teilläkin tapana pakata aina vähän liikaa mukaan? 

-Liisa-

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.