VALIKKO
22.11.2018 04:51

Muhkea neuletakki

Syksyyn kuuluu muhkeat neuletakit, villasukat, villahousut ja takkatuli. Sekä neulominen, ehdottomasti neulominen! Kesä meni oikeastaan neulomatta, nyt syksyllä olen aktivoitunut sen pariin oikein hartiavoimin. Tämä neuletakki on nyt ensimmäinen valmis neuletyö tälle syksylle. Nyt puikoilla on odottamassa vauvan tumput, kehittelen nimittäin omaa ohjetta. Tekemäni vauvan villasukan ohje on ollut niin suosittu, että se on kannustanut kehittelemään uusia vauvaneuleita. Niistä sitten myöhemmin. Ja ei, meille ei ole vauvaa tulossa. Vauvaneuleita on vaan helppo ja nopea neuloa. Nyt on ajatuksena, että annan kaikki neulomukset mitä ehdin tehdä, tyttären luokan myyjäispöytään myytäväksi.

 

Nyt tämän neuletakin tarinaa. Näin reilu vuosi sitten jossakin lehdessä Virkkasin -blogin Elinan tekemän tosi suloisen muhkean neuletakin, joka on tehty Dropsin paksusta eskimo -langasta. Neuletakki ohjeineen löytyy toki myös hänen blogistaan. En ryhtynyt tuolloin puuhaan, mutta muistin Sweet eskimo -neuletakin löytäessäni ihanan pinkkiä (tai oikeastaan melkein laventelin sävyistä) eskimolankaa hyvällä tarjouksella. Aivan täysin en Virkkasin -blogin ohjetta noudattanut. Ilmeisesti käsialani on sen verran tiukempi tai jotakin muuta, että jouduin isontamaan silmukkamäärää alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna vaikka kooltani olen melkoinen kirppu. Lankaakin sain kulumaan pari kerää enemmän kuin hän omaan XS -kokoiseen neuletakkiinsa. Tosin itse haluan, että neuletakkiin voi kääriytyä eli en halunnut neuletakin etuosan jäävän liian kapeaksi. Oman neuletakkini tein yhdellä värillä, alkuperäinen Sweet eskimo -neuletakki on tehty kahdella värillä.

Neuletakin kappaleet odottivat yhdistämistään muutamia viikkoja. Se työvaihe neuletöissä tökkii aina. Tässä mallissahan ei montaa yhdisteltävää saumaa edes ole, mutta ne vähätkin ovat ilmeisesti laiskalle liikaa. Tämä valmistui nyt kuitenkin sopivasti syksyn viileisiin ja väri piristäköön pimeyttä ja harmautta hempeydellään.

Varasin lankaa niin reilusti, että sain ylijääneestä langasta virkattua itselleni vielä muhkean hittipipon. Hittipipoja käsityöihmiset ovat virkanneet jo useamman vuoden ajan. Pitihän minunkin viimein kokeilla. Sanoisin, että varsin helposti tulee kiva ja muhkea lopputulos. Karvatupsun varastin pipoon eräästä toisesta piposta. Tupsussa on hakaneula, joka jää hyvin piiloon tupsun alle. Helppo vaihdella piposta toiseen, kätevää!

Alkuperäinen idea ja ohje eskimo neuletakkiin siis Virkkasin -blogista, kiitos ohjeesta! Linkki kyseiseen blogiin löytyy heti tämän postauksen alusta. Syöttämällä hakusanan hittipipo googleen, löytyy puolestaan ohjeita sen tekemiseen useita, mikäli haluaisit virkata muhkean pipon itsellesi.

Liisa


Saattaisit kiinnostua myös näistä:

Pitkä neuletakki helpolla ohjeella

Lasten neuletakki

Villasukat vauvalle

Kommentit

 • Rosa

  Onneksi itselläni odottaa sopivasti kaapissa isot kassit lankoja, olen vaan odottanut oikean neuleohjeen osumista kohdalle. Todella suloinen! <3

   1
  • Liisa

   Kiitos! Tämä on oikeasti helppo neuletakin ohje. Yhdosteltäviä palasiakin on vain olkasaumat ja hihat. Se on ainakin mun mielestä kaikista tylsin vaihe.

    0
 • Sonja Suomela

  Aivan ihanat! En itse osaa tehdä mitään tuollaista, joten ihailen vaan muiden taidonnäytteitä 🙂

   1
  • Liisa

   Kiitos! Tiedätkö en minäkään aiemmin osannut. Koulussa sain tehtyä vain toisen lapasen ja villasukan kantapäätä en vain oppinut. Muutama vuosi sitten aloin opetella. Tein päätöksen, että mä opin neulomaan, edes sen kantapään. Ensin tein tuubihuiveja, sitten siirryin lapasten ja villasukkien kautta kokeilemaan tämmöisiä isompia juttuja. Neulominen vei mukanaan 🙂

    0
 • Ansku

  Ihanat! Tuo pipo voisi vielä itseltänikin onnistua. Etenkin, kun on noin paksu lanka.

   1
  • Liisa

   Paksulla langalla tulee nopsaan valmista.

    0
 • Jasu

  Osaisinpa itsekin, mätsäisin mun kaikki talvivaatteet pipoihin <3

   1
  • Liisa

   Sun pitää ryhtyä harjoittelemaan. Pitää vaan olla varovainen. Neulomiseen voi jäädä koukkuun 🙂

    0
 • Anni

  Tosi kaunis! ❤️ Tämä tuli aivan täydelliseen aikaan! Sillä voitin juuri kilon valkoista, ihanaa lankaa, joista ajattelin neuloa itselleni neuletakin! Pistän ehdottomasti tämän muistiin.

   1
  • Liisa

   Oi, kilosta lankoja tekee vaikka mitä. Neulomisintoa sinulle!

    1
 • Elli Leppiniemi

  Aivan ihana toi neule!♡ Ihan just myös mun värinen ;D Niin söpö toi pipokin!

   1
  • Liisa

   Väri on kyllä herkullisen suloinen ja paksu lanka tekee tästä ihanan pehmeän.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.