VALIKKO
28.2.2016 17:10

Mun maailmassa

DSCF3367

Mun maailmassa kaupunki siintää horisontissa. Mun maailmassa ollaan kaukana kerrostaloista ja supermarketeista. Mun maailmassa on peltoa, metsää, hiekkatietä ja vanhoja, ränsistyneitä rakennuksia. Mun maailmassa eletään hiljaisuudessa. Ilman autojen jatkuvaa hurinaa ja katuvalojen loistetta. Mun maailmassa on syksyisin säkkipimeää ja ankeaa, mutta talvisin mun maailma muuttuu talven ihmemaaksi. Mun maailmassa hiihdetään pellolla ja metsässä umpihangessa, luistellaan järven jäällä. Keväällä mun maailma herää eloon ja kesällä se on kaikista ihanin.

DSCF3365

Mun maailmassa talot eivät ole vieri vieressä. Aitaa ei rakenneta naapureiden takia vaan sen takia, että lehmät tai hevoset pysyisivät omalla pellolla. Mun maailmassa naapuriksi sanotaan vielä parin kilometrinkin päässä asuvia. Mun maailmassa naapurit tunnetaan ja saatetaan mennä kutsumattakin oven taakse. Mun maailmassa naapurin vaaleatukkainen pieni punaposki viipottaa meille leikkimään vaikkei etukäteen oltukaan sovittu mitään. Meidän tytöt juoksee ylämäkeen katsomaan olisivatko naapurit pihassa, pääsisikö kylään ja katsomaan vauvaa? Mun maailmassa ei kaikkea tarvitsekaan aina sopia etukäteen. Mun maailmassa huolestutaan jos naapuriin ei syty iltaisin valot eikä toista naapuria näy pariin päivään. Mun maailmassa naapuri on luvannut olla tukena jos mun lapsilla tulisi aamulla hätä kouluun lähtiessä.

DSCF3364

Mun maailmassa talo lämmitetään osittain puilla. Keväisin ja kesäisin laulaa moottorisahat ja sirkkelit lintujen kanssa kilpaa. Talvisin mun maailmassa talojen piipuista nousee savu ja liiterin ovet kolisee. Mun maailmassa kovilla pakkasilla vedetään aamulla villasukat jalkaan ja mennään laittamaan puuhellaan tulet.

DSCF3350

Mun maailmassa pukeudutaan lämpöisesti ja mukavasti. Mun maailmassa merkkilaukut ja -kengät tungetaan kaapin perälle ja kaivetaan esiin kun joudutaan lähtemään toiseen maailmaan. Sinne missä pitää olla tyylikäs, tehokas ja trenditietoinen. Mun maailmassa viihdytään virttyneissä villapuseroissa ja mukavissa kengissä. Mun maailmassa ollaan totuttu siihen, että postilaatikolla piipahdetaan yöpuvussa ja likainen tukka piilotetaan pipon alle.

DSCF3357

Mun maailmassa asiat eivät ole ainoastaan musta-valkoisia. Mun maailmassa on paljon myös punaista, harmaata, vihreätä, ruskeata, sinistä ja kesäisin mun maailma muuttuu värien loistoksi. Mun maailmassa neljä vuodenaikaa ei tarkoita vain neljää erilaista keliä vaan neljää erilaista elämää.

DSCF3356

Mä rakastan mun maailmaa!

DSCF3361

Osittain tämän postauksen kuvat otettiin sen vuoksi, että yritän totutella kameran edessä olemiseen. Minulta on muutamaltakin taholta malttamattomana kysytty milloin niitä pienen naisen asukuvia alkaa tulemaan?

Tein aiemmin jo postauksen suoranaisesta kamerakammostani , postaus löytyy täältä . Petrus otti tuolloin upeita kuvia ja sai pelkoni hieman lievenemään. Siitä huolimatta tuntuu luonnottomalta julkaista kuvia itsestäni, varsinkin kasvoistani. Kameran edessä oleminen on jännittävää. Työstän siis asiaa eteenpäin ja harjoittelen kuvattavana olemista sekä omien kuvieni katsomista. Tänään kuvaajana toimi mieheni ja nyt sitten kohta julkaisen tämän. Sen jälkeen mä hautaudun mun maailmaan enkä taida uskaltaa tulla tänne uudelleen kurkistamaan tilannetta.

DSCF3368

Kommentit

 • Jaana S

  Sun maailma on kotoisen ihana!! Sinäkin olet!!

   0
 • Johanna

  Suloinen Liisa suloisessa maailmassaan. ❤ Sulla on niin kiva blogi! ❤

   0
 • Anniina

  Ihanan viihtyisältä kuulostaa sun maailmassa 🙂 Mullakin on jonkinasteinen kamerakammo tai ainakin itsestäni kuvia blogiin laittamisen kammo 😀 Joskus se on vähän häiritsevää, mutta yleensä pysyttelenkin aiheissani asujen ulkopuolella 🙂

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Anniina ❤ Mun on varmaan pakko tehdä sellainen mun maailmassa part 2. Sain fb:n yksärillä palautetta ettei mikään paikka ole täydellinen. No, ei olekaan joten jatkoa seuraa tälle jutulle varmasti kevään aikana.

   Mä olen päättänyt siedättää itseni kameralle 🙂

    0
 • Jenni

  Hyvin samalta kuulostaa maailmasi, mitä omakin, hyvä tunnelma koko tekstissä 🙂 .

  Eri ympäristöissä ja erilaisissa tilanteissa otetut kuvat ovat aina erilaisia. Jatka vaan siedätystä, hyvin se menee! Näytät muuten näissä kuvissa ihan erinäköiseltä, kuin blogisi profiilikuvassa. Mä uskon, että jokaiselle ihmiselle on se omin ympäristö ja kuvaaja tärkeää; niin että kokonaisuus saa unohtamaan itse kuvaustilanteen ja saa olla oma itsensä. Jatka siis siedätystä tällä tyylillä, tiedä kuule minkälainen linssilude susta kuoriutuu 😉 .

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Jenni! Kyllä mä oonkin sitkeesti päättänyt tätä siedätyshoitoa jatkaa. Nyt ollaan päästy jo siihen vaiheeseen, että molemmat silmät pysyvät auki kuvissa 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.