VALIKKO
28.5.2016 11:02

Muutama sana onnellisuudesta

Listaa ne pienet ja miksei suuretkin asiat, jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi, jaa blogissasi tai muualla somessa ja lähde jakamaan hyvää mieltä eteenpäin haastamalla muutkin miettimään syitä olla onnellinen. Kirjoita siis niin viisi kuin sataviisi asiaa – ainahan näitä voi lisäillä jälkikäteen – ja laita vaikka huoneesi seinälle.”

Noin kuului Sieluni hymyt -haaste jonka sain Syvältä -blogin Sannalta. Kiitos Sanna!
 
Sinänsä tämä tuli  hyvään aikaan koska viime aikoina on tullut pohdiskeltua onnellisuutta aivan uusin silmin. Elämä on säikäyttänyt pariinkin otteeseen terveydellisillä haasteilla viime kuukausina. Onneksi ne ovat olleet loppujen lopuksi säikäytyksiä ja täällä tarvotaan menemään edelleen. Kun katson täällä blogissa olevia kuvia huomaan miten totinen olenkaan ollut. Nyt onkin siis oikea aika kaivaa esiin niitä onnellisia juttuja. Juttuja jotka saavat hymyn kasvoille ja silmät säihkymään.

Aloitan ihmisistä. Elämäni ihmiset ovat onnellisuuden ydin. Se mies joka kopsautti minulta jalat alta kohta 18 vuotta sitten ja halutessaan tekee sen vieläkin. Lapset jotka pitävät elämässä ja arjessa kiinni. Mun mussut, joista vanhempi häpeää äitiään niin ettei aina viitsi kävellä edes vierekkäin kaupassa ja sitten se nuorempi joka rillit vinossa juoksee antamaan halit kun tuun töistä kotiin. Mä oon onnellinen, että mulla on äiti ja sisarukset perheineen sekä miehen perhe. Meillä on se paljon puhuttu tukiverkko lähellä ja se on ihanaa. Luo turvaa kun tietää, että apu sekä ihmiset ovat lähellä.

DSCF3845
Mä oon onnellinen, että olen terve, tosi onnellinen. Ennen tämä oli siirappinen klisee joka muuttui viime talven ja tämän kevään aikana todeksi kohdallani. Vasta kun oikeasti pelkää terveytensä puolesta, sitä oppii kunnioittamaan. Olen onnellinen, että olen olemassa, näen lasteni kasvavan, pystyn käymään töissä ja kirjoittamaan tässä tätä tekstiä. Olen tehnyt lupauksen, että en enää koskaan pidä terveyttä itsestäänselvyytenä.
DSCF3827
Olen onnellinen kodista. Paikasta jossa saa olla oma itsensä ja olla rauhassa. Tämä koti on rakas vaikkei olekaan täydellinen.
Lisäksi mä oon onnellinen nykyisestä elämänrytmistä. Tästä vähän hitaammasta elämästä jossa on aikaa myös levätä ja olla kotona. Olen siis onnellinen tästä osa-aikatyön pätkästä johon minulla on nyt mahdollisuus.

Olen onnellinen monista pienistäkin asioista. Olen onnellinen kun istun saunan lauteella ja saunan jälkeen pyyhe päässä kuistilla vilvoittelemassa. Olen onnellinen kun sain kirjastosta kauan odottamani kirjan. Olen onnellinen kun kävelen yhden ihanan metsälenkin läpi monta kertaa viikossa. Olen onnellinen kun työkavereiden kanssa taas istun aamukahvilla, mulla on älyttömän hyvät työkaverit. Onni koostuu pienistä asioista kunhan isot linjat on kunnossa. Tätä kirjoittaessani olen yllättynyt etten listannut mitään materiaa. Jos olisin kirjoittanut tämän kymmenen vuotta sitten tämä olisi saattanut näyttää hyvin erilaiselle.

Sitten voin vuorostani haastaa muita. Edellisen haasteen minkä sain pistin täällä Stoorissa liikkeelle ja niin taidan tehdä nytkin. Haastan mukaan:

Kotitalosta  Marian
Mikä tekee sinut onnelliseksi?
 
(Olen pahoillani tekstin sekavuudesta. Jostakin syystä rivivälit ja kappalejaot häviävät vaikka ne muokkaustilassa näyttävät oikeilta. Tässäpä taas pähkinä purtavaksi kaltaiselleni tietotekniikkanerolle 😉 )

Kommentit

 • Syvalta.sanna

  Kiva kun tartuin haasteeseen 🙂 itse teen myös syyskuuhun asti pätkätyötä, sitten onkin taas työrintama avoin, mutta sitä murehdin vasta sitten. ihana kun lapsilla mahdollisuus olla kotona kesäpäivät.

   0
  • Liisa

   Kiitos sinulle haasteesta!

   Itselläni on ihan vakituinen työpaikka, mutta teen nyt pätkän osa-aikaista tässä välillä. Mukava kun voi kesälläkin olla muutamia ylimääräisiä päiviä kotona lomailevien koululaisten kanssa.

   Mukavaa kesää 🙂

    0
 • Anu

  Kiitos haasteesta. Tämähän tuli sopivaan saumaan, koska olen juuri miettinyt tähän asiaan liittyviä juttuja. Postaan varmasti ihan lähipäivinä… 🙂 Tänään ensiksi syntymäpäivieni viettoon. 😀

   0
  • Liisa

   Kiva jos osallistut. Hyvää syntymäpäivää Anu ❤

    0
 • Outi Puu

  Kiitos paljon haasteesta! Taitaa munkin onnellisuus mennä kaikkiin niihin hetkiin kun terveys näyttää plussaa. 🙂 Mutta mäpä vastailen kunhan olen saanut seuraavan postauksen uunista ulos. 🙂

   0
  • Liisa

   Terveys on erittäin hyvä syy olla onnellinen 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.