VALIKKO
22.4.2018 17:38

Osa-aika erakko

Olen osa-aika erakko. Tunnustan sen ihan tähän alkuun.

Tunnen paljon ihmisiä, jotka nauttivat ympärillään olevasta jatkuvasta sähinästä sekä laajasta ystäväjoukosta. He haalivat kalenterin täyteen menoja ja nauttivat siitä. Itse olen rauhaa ja hiljaisuutta rakastava ihminen. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan tarvitsevani leppoista elämänrytmiä.

Ollessani seurassa olen äärimmäisen sosiaalinen ja jatkuvasti äänessä. Äkkiseltään minussa asuvaa erakkoa ei siis ole helppoa huomata. Sosiaaliset tilanteet kuitenkin väsyttävät ja huomaan monesti olevani ärtynyt jos kalenterini on tungettu liian täyteen. Vaikka menot olisivatkin mukavia ja seura hyvää. Tarvitsen jonkin aikaa toipuakseni sosiaalisista tilanteista.

Osa-aika erakolle tunturin reunalla istuminen voi olla vuoden onnellisin hetki.

Koska teen hyvin ihmisläheistä työtä, se valitettavasti syö sosiaalisia voimavarojani melkoisesti. Jatkuvat ärsykkeet saavat pinnan kiristymään. Kestän sitä, kun tiedän hetken päästä pääseväni rauhaan. Vapaa-aikana olen mielelläni hiljaisesti. Viihdyn lukien, lenkkeillen ja talvella hiihtäen. Ihan vain perheen kesken. Nautin todella paljon myös niistä harvoista hetkistä, kun olen yksin kotona.

Nyt kirjoitetaan paljon yksinäisyydestä, joka on todellinen ongelma nyky-yhteiskunnassa. Niitä artikkeleita lukiessa ryhdyin miettimään omaa elämääni. Itse olen sulkenut elämästäni pois ihmisiä, ihan vain sen vuoksi etten ole riittävän sosiaalinen jaksaakseni ylläpitää laajaa joukkoa ihmisiä ympärilläni. Ilahdun tosin äärettömästi kohdatessani tärkeitä ihmisiä. Kiitos ystävät, että jaksatte aina odottaa ja jatkaa juttua siitä mihin kuukausia aiemmin jäimme. Ja ei, en ole yksinäinen. Olen omasta halustani rajoittuneesti sosiaalinen.

Jättäydyn useasti kivoistakin jutuista pois sen vuoksi, että haluan olla mieluummin kotona. Toisaalta muutamat mukavat illanistujaiset vuodessa, kera loistavan seuran, pitävät myös erakon mielen virkeänä.

En tiedä olenko introvertti tai erityisherkkä. Näitä nimityksiähän kaltaisistani ihmisistä nykyisin taidetaan herkästi käyttää. Itse ajattelen olevani vain osa-aikaerakko. Monet ihmiset ympärilläni eivät koskaan näe, eivätkä välttämättä tule ikinä näkemään erakko-minää, mutta riittävän lähellä olevat tuntevat hyvin hiljaisen puoleni.

Onneksi olen saanut puolisokseni myös rauhaa rakastavan ihmisen, jonka kanssa jaan yhteiset tulevaisuuden unelmat. Niihin unelmiin sisältyy aika erilaista elämää kuin monien muiden unelmissa.

Liisa

Kommentit

 • Oili-Maria

  Kuulostat kyllä ainakin ihan introvertiltä, tunnistan nimittäin samoja piirteitä itsessäni 🙂 Kavereiden tapaaminen on kivaa, mutta sitten tarvii sen oman ajan ja tilan että saa latautua kunnolla.
  Ihania kuvia, ja entinen pohjosen tyttö tunnisti heti, mistä ensimmäinen kuva on otettu! 😉

   1
  • Liisa

   Kiitos ihanasta kommentista! Me olemmekin sitten sielunsiskoja 🙂

    0
 • Nelina S.

  Itse käytän itsestäni nimitystä sosiaalinen erakko. Se tiivistää kaiken, eikä toisaalta lokeroi mitään.

  Ihmisten vastapainoksi sitä todellakin tarvitsee aikaa yksin. Mikäs siinä sitten ollessa, hyvässä seurassa. 😉

   1
  • Liisa

   Sosiaalinen erakko on todella hyvä nimitys 🙂

    0
 • Marika

  Samoja mietteitä ja toimintatapoja myös täällä. Viihdyn omassa seurassani ehkä liiankin hyvin.

   1
  • Liisa

   Sama! Onneksi sitä voi elää itsensä näköistä elämää. Pääasia, että on onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä <3

    0
 • Laura

  Mielenkiintoista luettavaa! Itse taas mahdollisuuksien mukaan oon koko ajan jonkun toisen seurassa ja keksin jotain tekemistä. Oon kyllä viimeaikoina opetellut nauttimaan myös siitä yksinolemisestakin, sillä se on ollut haasteena 🙂

   1
  • Liisa

   Sinä olet varmastikin ekstrovertti tai ainakaan erakko et ole. Tosin yksinolo tekee pieninä määrinä hyvää kaikille, myös ihmisten parissa viihtyville 🙂

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.