VALIKKO
13.8.2016 08:32

Ostosmatka Mänttään


Ostosmatka Mänttään

Ostosmatka Mänttään. Eipä tulisi ensimmäisenä mieleen. Mänttä on ollut meille aina ohikulkupaikka. Myönnän etten ole edes koskaan käynyt keskustassa. Viime viikolla kuitenkin lähdettiin kesäpäivän ajelulle Mänttään. Ihan tosi ex tempore. Mietittiin ettei sinne kauaa aja eikä sinne kauan kestänyt ajaakaan.

Pikkukaupunki täynnä helmiä.

Mänttä oli positiivinen yllätys. Sieltähän löytyi vaikka mitä ja olisi löytynyt enemmänkin jos matkaseurani olisi jaksanut pidempään. Kaikkeen en ehtinyt lähemmin tutustua enkä kaikissa paikoissa kaivanut kameraa esille. Kirjoitan kuitenkin pientä vinkkilistaa jos vaikka joskus eksytte ostosmatkalle tai muuten vain päiväksi Mänttään sen osuessa reittinne varrelle.

Ostosmatka Mänttään

Ajoimme ensin Myllyrannan ohi ja sinne siis. Isoin kokonaisuus oli kuvissakin näkyvä Mylly Outlet jossa oli kolmessa kerroksessa myynnissä vaatteita, kenkiä ja laukkuja naisille, miehille sekä lapsille. Valikoima yllätti positiivisesti ja täältä ostin pari postausta taaksepäin esitellyt pellavahousut. Liike on myös Nanucci tuotteiden outlet-myymälä. Bongasin pellavahousujen lisäksi muutamia kivoja kenkiä, pari mekkoa ja pari kivaa laukkuakin. Valikoima oli varsin laaja.

Mylly Outletilla näyttää olevan Facebookissa varsin virkeästi toiminnassa olevat sivut jossa nähtävillä ajankohtaisia asioita sekä uutuuksia. Jostakin syystä tämän kaupan kohdalla en saa linkkejä toimimaan. Mutta suosittelen etsimään heidät ainakin facebookin kautta.

Ostosmatka Mänttään

Ostosmatka Mänttään

Ostosmatka Mänttään

Ostosmatka Mänttään

Ostosmatka Mänttään

Ostosmatka Mänttään

Samoissa tiloissa oli alakerroksessa myös Yours -myymälä eli englantilaisen XL-ketjun vaatteita. Yours:n FB-sivut löytyvät täältä.

Ostosmatka Mänttään

Ostosmatka Mänttään

Myllyrannassa oli myös kiva kahvila Cafe Herkkuhetki jossa myynnissä olevat leivonnaiset valmistetaan seinän takana olevassa leipomossa. Myös lounasta näytti olevan tarjolla.

Samaisesta pihapiiristä löytyi myös Tekstiilitalli jossa oli myynnissä kodintekstiilejä sekä kaunista sisustus- ja lahjatavaraa.

Ostosmatka Mänttään

Lisäksi Mäntässä sijaitsee pari kivaa kirpputoria. Siskontytön vinkkaamana kävimme Amandan aarteissa jossa oli myynnissä myös vanhoja kalusteita. Muutoin oli aika perinteinen kirppari, mutta kun viitsi hieman katsella nurkkiin ja kulmiin niin tarjolla oli myös helmiä. Bongasin yhden vanhan kirjoituspöydän, pari tuolia, vanhan ison perunalootan jossa oli potentiaalia sohvapöydäksi sekä arkun joka olisi ollut juuri omiaan puuhellan viereen puulaatikoksi. Olimme liikkeellä ilman peräkärryä joten hankintoja en tehnyt.

Toinen kirpputori Sinkkisydän sijaitsee Mäntän keskustassa. Kirpputorin lisäksi näyttää olevan myynnissä myös uutta sisustus- ja lahjatavaraa. Ostosseurani alkoi tässä kohden jo väsyä joten tänne on mentävä toisella kertaa. En siis osaa kertoa paikasta mitään, mutta ikkunasta vilkaisten ja netistä tutkien näyttäisi olevan tutustumisen arvoinen paikka.

Lopuksi käväisimme pääkohteessani ja Mäntän ostosmatkan pääsyyllisessä eli Alex lifestylekaupassa ,nimeltään Alex kauppa ja kahvila. Jälkimmäisellä nimellä löytyy myös Facebookista. Facebookista tämän bongasin talvella ja päätin, että kesällä täytyy käydä tutustumassa. Myynnissä on monia kivoja merkkejä kuten Day Birger et Mikkelsen, Odd Molly, Balmuir, Rosemunde sekä Katri Niskanen vain muutamia mainitakseni. Palvelu oli asiantuntevaa ja rentoa. Täältäkin kaupasta tein joitakin hankintoja, mutta kerron niistä myöhemmin.

Tiloissa toimi myös kahvila sekä hotelli. Näitä emme nyt testanneet, mutta kahvila sijaitsee kaupan kanssa samoissa tiloissa joten kuvissa vilahtelee myös kahvilaa. Viihtyisän oloinen kahvila. Harkintaan laitoimme jopa hotelliyön mahdollisuuden. Tämän Alexander hotellin lisäksi Mäntässä näytti olevan myös muuta majoitustoimintaa eli varmasti yösija löytyisi. Tuolloin ehtisi kunnolla kiertelemään ja katselemaan kun nyt tuntui, että Mäntän tarjontaan tutustuminen jäi vain pintaraapaisuksi.

Alex kauppa ja kahvio

Alex kauppa ja kahvio

Alex kauppa ja kahvio

Alex kauppa ja kahvio

Mänttä on myös taidekaupunki. Taidepuoli jäi tällä reissulla unholaan, lukuunottamatta Myllyrannassa olevia mutteriveistoksia jotka ovat melkoisen vinkeitä. Mäntässähän on ainakin Serlachius -museot. Seuraavalla reissulla meinaan siis tutustua myös kulttuuriin.

Mainittakoon, että en ole tehnyt kaupallista yhteistyötä postauksessa esiintyvien yritysten kanssa. Tämän jutun kirjoitin lähinnä siksi, että muistakaahan muutkin hieman erikoisemmat shoppailupaikkakunnat ja lähialueen mahdollisuudet. Aina ei tarvitse lähteä isompien kaupunkien keskustoihin vaan pienemmätkin kaupungit saattavat olla täynnä helmiä ja mahdollisuuksia.

Kommentit

 • Outi Puu

  Hyvä postaus, laitoin jakoon! 🙂 Todellakin monesti läheltä löytyy helmiä. Taidemuseossa sijaitseva ravintola Gösta sai juuri Rôtisseur-kilvenkin eli siellä kannattaa syödä kun menee tutustumaan taiteeseen. 🙂

   0
  • Liisa

   Kiitos Outi <3 Mulla jäi tosiaan ihan tutustuminen kesken ja olen suuntaamassa Mänttään uudelleen. Gösta sattuikin silmiini kun netistä etsin Mäntän ruokapaikkoja. Se on laitettu seuraavan vierailun "what to do in Mänttä" -listalle. Mä rakastan hyvää ruokaa 🙂

    0
 • Katja

  Mänttäläisenä näitä juttuja on aina kiva lukea. Hyvä muistutus myös itselle ettei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan vaan omastakin kotikaupungista löytyy yhtä sun toista aarretta

   0
  • Liisa

   Kiitos Katja kommentistasi! Monista lähellä olevista asioista tulee niin itsestäänselvyyksiä ettei niistä osaa edes nauttia. Niin se vaan usein menee.

   Erittäin mukava kun sinä ja ilmeisesti moni muukin Mänttäläinen on käynyt lukemassa täällä. Tervetuloa uudelleen!

   Seuraavaan kysymykseen kaipaan paikallistuntemusta jos joku Mänttäläinen sattuu huomaamaan. Mielessäni visioin jo Myllyrantaan joulutorin. Olisi tosi hyvä paikka joukutorille ja -tapahtumille. Onko siellä sellainen? Tiedän sitten kytätä ja vierailla 🙂

    0
 • Jaana

  Myllyrannassa on ollut yhden päivän kestoinen joulunavaus tapahtuma ainakin aikaisempina vuosina.

   0
  • Liisa

   Kiitos tästä tiedosta! Täytyypä seurata ja yrittää päästä käväisemään 🙂

    0
 • Nimetön Heidi

  Kannattaa ens kerralla myös Rollarissa pyörähtää!

   0
  • Liisa

   Kiitti vinkistä 🙂 Pikaisella googlauksella selvisi, että kyse on vaatekaupasta. Tämäkin meni ohi edellisellä reissulla. Seuraavalla kerralla sitten.

    0
  • Nimetön Nimetön

   Ilman muuta Rollariin sieltä lähtee aina farkut matkaan

    0
  • Liisa

   Kiitos Jonna kaikista vinkeistäsi! Kävin tutustumassa blogiisi. Ihanalta näyttää myös tuo Vuorenmaja, sinne täytyy ehdottomasti suunnata 🙂

    0
 • Riikka

  Itse asun noin 10km päässä Mäntän keskustasta, ja on kiva kuulla mitä muut on mieltä tästä paikasta.
  Tykkään kanssa tosi paljon Myllyrannasta. Siellä tosiaan on vaatteet aika pientä kokoa, mutta näin pienelle ihmiselle se on vaan etu 😉
  Ja vaikka asutaan näin lähellä taidetta, silti tulee museoissa käytyä toosi harvoin. Tänä kesänä kumminkin kävin Gustaf-museossa, josta suosittelen ehdottomasti Apteekkarin kauppahuonetta (varmasti lapsetkin viihtyy siellä), jossa tuli vietettyä melkein pari tuntia!
  Ps. Mun ja perheeni kuvia saattaa bongata Serlachius-museoiden mainoslehtisistä ja postikorteista 😀 Oltiin siellä kuvauksissakin muutama vuosi sitten…

   0
  • Liisa

   Kiitos Riikka kommentistasi! Täytyypä katsoa tosi tarkkaan ne esitteet ja postikortit. Mä olen kyllä saanut niin tosi paljon ihania kommentteja ja hyviä vinkkejä. Lämmittää kovasti mieltä 🙂

    0
 • Nimetön kati

  Serlachius-museo Göstan puisto on ihana. Museorakennus näkemisen arvoinen ja ravintola huippuluokkaa.

   0
  • Liisa

   Kiitos vinkeistä ja kommentistasi 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.