VALIKKO
14.12.2019 17:03

Parhaat joulukirjat 2019

Joulu lähestyy ja nyt on hyvä aika vilkaista vuoden 2019 parhaimpia joulukirjoja. Itselleni jouluun valmistautumiseen kuuluu ehdottomasti joulukirjojen lukeminen ja kauniiden kuvien katsominen kirjojen sivuilta. Harrastan muutoinkin lukemista ja joka joulu pyrin saamaan käsiin jonkun uuden joulukirjan. Nyt haluan vinkata myös teille pari vaihtoehtoa vuoden 2019 joulukirjojen uutuuksista.

Perinnejoulu – käsikirja kaikille / Merja Leppälahti

Tää on niin mun kirja. Kaikki vakituisemmat lukijani tietävät kuinka perinneihminen olen. Joulu jos joku on perinnejuhla. Tutut perinteet tuo joulun tunnelman ja liittää myös nykyajan kiireisen ihmisen sukupolvien ketjuun ja vanhan ajan jouluun. Merja Leppälahden Perinnejoulu -kirja on vannoutuneen jouluihmisen kirja. Siinä käydään läpi kaikki jouluun liittyvät perinteet sekä kerrataan niihin liittyvää historiaa. Pisteenä i:n päälle kirjassa on vanhoja, tunnelmallisia piirroskuvia. Tämä toimii kurkistusikkunana vanhan ajan joulun tunnelmaan.

Suuri Joulukirja – Parhaat jouluideat 2019

Suuri joulukirja on sekoitus uutta ja vanhaa. Kirja on täynnä kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Tämän voi käydä läpi pelkästään kuvia katselemalla tai ottamalla talteen askartelu- , kattaus-, tai leivontavinkkejä. Erityisesti sisustuksesta kiinnostuneet varmasti saavat hyviä vinkkejä kirjan monipuolisesta tarjonnasta.

Olisipa aina joulu – Ilona Pietiläinen

Olen Ilona Pietiläisen joka vuotisten joulukirjojen vannoutunut lukija. Hän on julkaissut joulukirjan jo niin monena vuonna, että minun joulunodotukseni alkaa avatessani hänen uusimman joulukirjansa aina saadessani sen käsiini. Tämänkään vuotinen joulukirja ei pettänyt. Kauniita kuvia, koteja ja tarinoita. Taisin pyyhkäistä yhden kyyneleenkin lukiessani edesmenneelle Neilikka -koiralle kirjoitettuja hyvästejä. Minunkin tulee ikävä hellyttävää punaturkkia, joka on vuosia seikkaillut kirjan sivuilla. Valitettavasti en saanut tästä kirjasta napattua kuvaa edes kannesta. Kuvaaminen on käynyt niin kovin vaikeaksi, koska olen töissä kaiken ”valoisan ajan”. Mutta Ihana, ihana kirja jälleen! Jännityksellä jään odottamaan tuleeko Ilonalta joulukirjaa ensi vuonna? Loppusanat jättivät asian arvauksen varaan.

Ihanaa ja tunnelmallista joulua kaikille!

Liisa

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.