VALIKKO
12.3.2016 11:26

Retrolasit ja harmaita hiuksia

Vuonna 1994 oli Lillehammerissa talviolympialaiset. Ray-Ban teki klassiseen wayfahrer kehykseen Lillehammer aurinkolasit, olympic -mallistoon. Mieheni osti nämä kyseiset aurinkolasit itselleen tuolloin. Piti niitä niin ahkerasti, että jopa toinen sanka irtosi. Sen jälkeen ne hautautuivat romulaatikkoon ja olivat siellä vuosia. Muutossa vuonna 2005 kysyin heitetäänkö roskikseen? Puolisoni halusi nämä kuitenkin säästää, oli kuitenkin Ray-Banit ja muuten ehjät.

DSCF3290

Vuonna 2015 nämä lasit osuivat uudelleen käteen ja mies meni optikkoliikkeeseen kysymään josko löytyisi sopivaa ruuvia sangan korjaukseen. Löytyi ja samalla mies sai valistuksen siitä, että omistaa kalliit ja melko harvinaiset lasit. Arvokin on reilusti tuplaantunut alkuperäiseen nähden. Minulle, joka olin heittämässä laseja roskikseen, tämä asia kerrottiin hyvinkin isoin kirjaimin. Olipa hyvä, että puoliso pelasti nämä kynsistäni.

DSCF3305

Nyt on aurinko näyttäytynyt muutamina päivinä ja on tullut aika kaivaa aurinkolasit esiin. Itselläni ei ole koskaan ollut merkkiaurinkolaseja, matkoilta rantakaduilta ja huoltoasemilta ostettuja senkin edestä. Toiset löytyivät käsilaukun pohjalta rikkinäisinä ja toiset naarmuisina, kolmannet lasten leikeistä. Pyysin puolisolta lainaksi olympialaseja ja ihme kyllä antoi. Hän kun omistaa toisetkin hyvät.

Nyt mulla on talviurheiluhenkiset arskat. Mitäs tykkäätte? Mä taisin tykästyä näihin vaikka onkin tosi retrot. En tiedä kyllä tuleeko kesällä pidettyä, mutta näin talvikäyttöön hyvät. Eikä tule ihan jokaisella vastaan.

DSCF3307

Aurinkolasien kuvaaminen edestä on tosi hankalaa kun tulee heijastuksena kuvaaja sinne laseihin. Siellä mun hanin koivet nyt sitten kajastaa 🙂

Totesin kuvia katsoessani akuutin kampaajalle pääsyn tarpeen, harmaat päässeet villiintymään hiuksissani. Olen perinyt isäni suvun aikaiset harmaantumisen geenit. Suvussa useampikin on nelikymppisenä omistanut jo komean kokonaan harmaan kuontalon. Tätä kohti olen hyvää vauhtia menossa.  On kaksi vaihtoehtoa: harmaantua arvokkaasti tai painua pikimmiten kampaajalle harmaiden hiusten piilotukseen. Taidan kallistua jälkimmäiseen.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.