VALIKKO
23.4.2017 08:56

Siskonpojan tennarit ja työkaverin tyttären takki

147 cm on todella tänään pukeutunut siskonpojan vanhoihin tennareihin ja työkaverin tyttären takkiin. Samalla nostan esiin kierrättämisen teemaa ja esittelen käytettynä itselleni päätyneitä lastenvaatteita.

Olen kierrättämisen ja ekologisemman kuluttamisen kannalla. Miksi ostaa kaikkea uutena jos voi löytää hyväkuntoista käytettynäkin? Joskus ostin enemmänkin käytettyä, nykyään ei aika enää riitä etsiskelyyn. Helpointahan on ostaa kaupasta uusi. Myös omia ja lasten käytettyjä vaatteita laitan kiertoon roskiksen sijaan. Meille tarpeettomat päätyvät facebookin kirppiksen kautta uusille käyttäjille, tyttöjen vanhoja naapuriin ja myös Uff:n laatikkoon vuosittain vaatepussukoita kannan.

Harvoin siis kirmaan kirpparilta tekemään löytöjä. Sopivien tarjoutuessa eteen, nappaan kuitenkin kiinni hyvän käytetyn osuessa silmiini. Käyttööni on eksynyt mm. sukulaisten lapsille pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä. Lapsilla toki on myös joitakin serkkujensa vanhoja vaatteita. Todella kätevää!

Kuvassa näkyvä Didriksonin ulkoilutakki on otsikon mukaisesti työkaverin tyttären vanha takki. Hyvä ulkoilutakki, pitää vettä ja tuulta. Takki on päässyt kovaan käyttöön ja elää varmasti kanssani vielä useita vuosia. Oikeasti oli sattuman kauppaa, että takki löysi minulle. Aloin puhua töissä, että pitäisi lähteä kaupoilta etsimään parkamallista ulkoilutakkia, joka pitäisi vettä ja josta voisi tulla luottotakki lenkkikäyttöön. Työkaveri muisti samassa tyttärellään olevan juuri sellaisen, joka on jäämässä tarpeettomaksi. Käytössä takki oli ollut vain lyhyen aikaa joten kunto oli hyvä. Minähän sitten ostin sen itselleni. Olen tyytyväinen.

Kuvassa näkyvät kengät ovat puolestaan siskonpojan vanhat converset. Ne päätyivät minulle varsin hyväkuntoisena ja vähän käytettyinä. Näissä on se hyvä puoli ettei tässä mallissa ole solmittavia nauhoja. Pelkkä sujautus ja tennarit on jalassa.

Kuten kuvista näkyy, meiltä löytyy pihasta lunta edelleen. Isommat kulkuväylät ovat sulana joten vähitellen olen alkanut kaivamaan esiin myös kevyempiä kenkiä. Tässä vaiheessa kevättä ei malta vain enää odottaa. Samalla olen siivonnut kaappeja ja edistänyt kevätsiivousta eteenpäin.

Naurattaa oikein, voin vain kuvitella mitä tyyliasiantuntijat sanoisivat siitä mitä juuri kuulitte ja näitte… Aikuinen ihminen ja pukeutuu lastenvaatteisiin, vielä käytettyihin sellaisiin. Tyylitöntä, mautonta ja noloa, vai onko?

Keväisistä ulkoiluista nauttien,

Liisa

Kommentit

 • Sanna

  Mua huvittaa, että mulla on edelleen käytössä mun pikkuveljen vanhat ulkoilukengät. Ne on olleet mun veljellä joskus koululaisena, vaikea muistaa enää luokka-astetta. Parikymmentä vuotta sitten joka tapauksessa. Kengät tuli mun haltuun opiskeluvuosina – se, että sai jotain ilmaiseksi, tuntui ihan mukavalta sen ajan budjetissa (ei haittaa nykyäänkään). Jokapäiväisessä käytössä popot eivät ole, lähinnä silloin, kun tulee käytyä patikoimassa loskasäässä tai sitten ihan ulkoillessa takapihalla. Toki lapsen saannin myötä alkaa näyttää siltä, että saattaisin saada kengät kulutettua loppuun, vaikka kumikärjet tuntuvat sen verran lujatekoisilta, että eivät nuo kengät ihan hetkessä maatuisi. Samoilta ajoilta oli pitkään peruja veljen vanha sadepuku. Se olisi edelleen käytössä, ellen olisi hukannut ensin housuja myöhemmin takkia jonnekin. Pienenä ihmisenä sitä tulee muutenkin tsekattua aina lastenvaateosastot – ja esim. Converseista joudun yleensä jopa ostamaan lasten mallin – aikuisten koot eivät sovi. 😀 Pidetään vaan lastenvaatelippua korkealla! 😉

   0
  • Liisa

   Joo siis nuokin converset on kokoa 35. Nuori mies joka niitä aiemmin käytti, taitaa omistaa nyt jalan koon alkaen numerolla neljä. Eli muutaman vuoden vanhoista perintökengistä on kyse.
   Pidetään korkealla 🙂

    0
 • angorallaa

  Juup. Tuttu juttu… Nyt on vuoden olleet kengät mulla ja poikasella yhteiskäytössä – ja taitaa mennä vielä ensi kesänkin. Ihan kätevää, kun ei tarvinnut lapselle ostaa vuoteen kenkiä – poikanen kun vihaa kenkäostoksilla käyntiä (ei ole tullut äitiinsä ei…). Lasten osastolta en enää saa vaatteita kuin harvoin, keski-ikä on tuonut mukanaan keskivartaloon täytettä liikaa (erityisesti tuonne etupuskuripuolelle)…

   0
  • Liisa

   Mun mies heräsi just tässä joku päivä miettimään kuinka taloudellista on kohta esikoisen alkaessa olla kanssani samaa kokoa. Samat kengät, ulkohousut, kumpparit… 🙂

    0
   • Angorallaa

    Kyllä, on ollut kätevää tämä vuosi kenkien suhteen… Meni mun murtsikkamonotkin hyvin tämän talven yhteisinä… Luistimia ei suostunut Poikanen ottamaan (jännä juttu, ettei huolinut mun vaan 35 vuotta vanhoja kaunareita ;D), joten selvittiin siis vain uusien (käytettyjen) luistinten ostolla. Tosin mun juoksulenkkarit tuo kehveli omi itselleen – ja kokemus on osoittanut, ettei niistä ole enää käyttöön kesän jälkeen. No, olipahan ihan pätevä syy ostaa uudet juoksukengät. Helpottaa kummasti mm. kumpparien ostamista, kun voi kokeilla marketissa omaan jalkaan ja kysyä WhatsAppin kautta, että kumpaa väriä saisi olla 😀 – ja sittenhän ne saa omaan käyttöön vuoden päästä 😉

    Se täytyy pienijalkaisena kylla sanoa, että jos on valmis joustamaan trendiväreistä, niin saa hyvät juoksukengät lastenosastolta edulliseen hintaan. Oli muuten urheiluliikkeen myyjä ihmeissään, kun tälle täti-ihmiselle ei ollut kengän värillä väliä… Näillä 34,5 koon räpylöillä saa olla onnellinen, kun löytää jalkaan sopivat kengät.

     0
    • Liisa

     Tuo on niin totta. Itsekään lähden harvoin liikkeelle erityisiin väritoivein. Mielessä on kenkien suhteen ennemmin ”kunpa löytäisin sopivat” 🙂

      0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.