VALIKKO
3.11.2019 12:37

Strömsö torkkupeitto -ohje

Etsin pitkään paksua torkkupeittoa ja ohjetta siihen. Halusin kuitenkin jotakin erilaista, kun ne chunky wool -langoista neulotut jättipeitot. Ensin ajattelin, että neulon vain paksusta villalangasta, vaikka kaksinkertaisena, helmineulepeiton. Sitten näin kaupassa Novitan Strömsötä ja siitä se idea sitten lähti. Nyt siis seuraa muhkean Strömsö -torkkupeiton ohje. Tämän neulominenkin onnistunee kokemattomammaltakin neulojalta kuin Strömsössä. Sinun tarvitsee osata luoda silmukat ja osata neuloa oikeaa ja nurjaa. Isoilla puikoilla paksusta materiaalista tulee myös tulosta nopeasti.

Muhkea torkkupeitto:

Taso: Helppo

Koko: 100×180 cm

Tarvitset:

  • 13 kerää Novitan Strömsö ontelotrikoolankaa
  • pyöröpuikot koko 12, kaapeli 80 cm tai pidempi
  • puinen merkki koristeeksi

Luo koon 12 pyöröpuikoille 90 silmukkaa. 

1. krs neulo 1 silmukka oikein ja 1 nurin

2. krs neulo edellisen kerroksen silmukat päinvastoin eli oikeat nurjaksi ja nurjat oikeaksi.

Toista näitä kahta kerrosta, nosta aina kerroksen ensimmäisen silmukka neulomatta. Näin reunasta tulee siistimpi.

Lopuksi pujottele langanpäät huolellisesti. Tässä olikin hommaa sillä pääteltäviä langanpäitä tuli paljon.

Kustannuksethan tässä nousivat kohtuullisen korkeiksi, mutta himmasin väriä sängyn koristetyynyihin Strömsön sävy speltti oli juuri oikea. Olin siis valmis langoista maksamaan hieman normaalia enemmän.

Peitonhan voit tehdä myös miniontelokuidusta, jolloin kustannukset eivät välttämättä nouse yhtä korkeiksi ja pääteltäviä langanpäitä ei tule näin paljon, koska miniontelokuitukerät ovat yleensä 1 kg:n kokoisia. Kun olin peiton tehnyt löysin netistä ohjeen juurikin miniontelokuteesta tehdystä peitosta. Se on melkein tämän omani kopio, joten kohteliaisuudesta vinkkaan hänen ohjeestaan, jonka löydät  täältä.

Marraskuun räntäsateisin terveisin,

Liisa

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.