VALIKKO
18.2.2018 12:52

Suvun naiset ja pappilan pidot

Menneen ystävänpäivän kunniaksi on tullut pohdiskeltua tällä viikolla ystävyyttä. Aikuisena ja ruuhkavuosien keskellä voi olla joskus vaikeaa löytää aikaa ystäville, ystävyydelle ja etenkin uusien ystävyyssuhteiden luomiselle. Itselläni on elämäni aikana ollut monenlaisia ystävyyssuhteita: lapsuudenystävät, opiskelukaverit, aikuisena solmitut ystävyyssuhteet, miehen kautta tulleet ystävät, työystävät sekä sukulaiset. Itselläni ei ole montaa ihmistä elämässä joiden kanssa olisin jakanut vuodet lapsuudesta näihin päiviin saakka. Tämä on äärimmäisen harmillista, mutta kiitos kaikille ihmisille ympärilläni. Te teette elämästäni elämän. On hyvä tietää, että on ihmisiä joihin nojata heikoilla hetkillä ja joiden kanssa iloita hyvistä asioista. Yksi ystävyyden muoto on pitänyt pintansa myös ruuhkavuosien keskellä, nimittäin suvun naiset.

Suvun naisilla tarkoitan siskoani, veljeni puolisoa, äitiäni, itseäni sekä minun ja siskoni tyttäriä. Joukko on vuosien myötä lisääntynyt, ikääntynyt ja tilanteet vaihdelleet. Elämäntilanteiden muuttuessa on tämä joukko pysynyt läheisenä. On ollut myös huomata kuinka tärkeitä ne isommat serkkutytöt ovat omille tyttärilleni, vaikka ikäeroa on reilusti ja yhteydenpito ei ole jokapäiväistä. Olen itse vaihtanut vaippoja siskoni, nyt jo aikuisille, tyttärille.  He puolestaan ovat lykkineet minun tyttäriäni vaunuissa sekä myöhemmin kuljettaneet tyttäriäni mukanaan tapahtumissa ja auttaneet lapsenhoidossa, kuten minä aikanaan heitä. Ikäero serkusten kesken voi olla myös iso rikkaus. Toivon, että he säilyvät toistensa elämässä myös tulevina vuosina.

Suvun naisia mietittäessä on myös rikasta huomata menneiden sukupolvien perintö. Tiedän, että siskoni ja minä alamme erehdyttävästi kuulostaa isäni jo edesmenneiltä siskoilta. Niiltä jotka puhuivat lakkaamatta ja toistensa päälle. Näytti kuin he eivät kuuntelisi pätkääkään toisiansa, mutta keskustelu soljui silti sujuvasti eteenpäin. Omissa tyttärissäni näen taas siskoni tyttärien piirteitä. Joskus olemmekin nauraneet miten minun esikoiseni muistuttaa siskoni esikoista ja kuopukseni hänen nuorempaa tytärtään. Toisaalta esikoisessani on paljon jo yli parikymmentä vuotta sitten haudanlepoon lasketun nimikaimansa piirteitä, suvun vahvoja naisia hänkin. On hauskaa ajatella millaisia muistoja ja tarinoita meistä nykyisistä suvun naisista jää tulevien sukupolvien mieliin.

Suvun naiset tapaavat tietysti kyläillessä ja juhlapyhinä toisiaan, kuten sukulaiset yleensä. Silloin tällöin suvun naiset tekevät kuitenkin tikusta asiaa ja keksimällä keksii yhteistä tekemistä. Järjestelyistä suurin kiitos kuuluu yleensä veljeni puolisolle, joka on aktiivinen ihminen ryhmähengen ylläpitämisessä.

Tällä kertaa suvun aikuisten naisten joukko tapasi Pappilan pitojen ihanalla ystävänpäivän afternoon tea:lla. Herkkuja oli monenlaisia ja seura hyvää. Tapaaminen oli nyt pienemmällä porukalla, koska nuoriso ei osallistunut tähän teehetkeen.

Muutama sana täytyy mainita tuosta kuvissa näkyvästä ihanasta teehetken viettopaikasta. Pappilan pidot sijaitsee Keuruulla. Meidän suku kävi täällä jo aiemmin viettämässä äitini pyöreitä vuosia, olimme tuolloin hurjan tyytyväisiä. Niin olimme myös nyt. Kannattaa ehdottomasti tutustua heidän Facebook -sivuihinsa. Pidoissa näyttää olevan aina monenlaista herkkunautintoa ja tapahtumaa meneillään. Tuoreimpana näytti olevan escape room -henkinen Pappilan pakopeli. Mikäpä parempi paikka viettää päivää seikkailun parissa kuin kaunis vanha pappilamiljöö. Asuukohan vinttikamarissa kummitus?

Kiitos suvun naisille siitä, että olette olemassa!

Liisa


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Kommentit

 • Henna

  Ihana postaus, tuli niin hyvä mieli lukea, miten tärkeitä ystävien lisäksi on ne perheenjäsenet 🙂

   1
  • Liisa

   Kiitos! Ja on rikkaus, kun naisvoimaa tulee monen sukupolven toimesta.

    0
 • Ansku

  Mahtava perinne ja ihanassa miljöössä olette kahvitelleet.

   1
  • Liisa

   Eikö vain. Jos Keuruun suunnalla liikkeellä, kannattaa poiketa pappilassa. Tavernan puolella on myös lounaskattaus, ainakin arkipäivisin.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.