VALIKKO
24.2.2018 16:03

Syötteen luontokeskus

Kirjoitin teille muutamia viikkoja sitten talvilomastamme. Unohdin silloin kirjoittaa yhdestä Syötteen ehdottomista helmistä, etenkin jos pitää luonnossa liikkumisesta. Paikka mistä nyt puhun, on Syötteen luontokeskus. Perille pääsee kävellen, hiihtäen, lumikenkäillen tai vaikkapa läskipyörällä polkaisemalle. Kesäisin tietysti vaellusreiteiltä poikkeaa väyliä keskuksen suuntaan. Luontokeskukselta pystyy myös vuokraamaan välineitä mm. lumikenkiä, lastenkantorinkkoja sekä vetoahkioita. Luontokeskus itsessään on varsin komea, jykevästä hirrestä pystytetty rakennus rauhallisessa paikassa luonnon keskellä. Tietystä suunnasta tultua rakennus vain hieman pilkotti tykkylumisten puiden keskeltä. Pihaan tupsahdettua yllätys olikin suuri, kun koko kokonaisuus tuli nähtäville.

Luontokeskuksessa on jatkuva luontoaiheinen näyttely. Lisäksi vaihtuvana näyttelynä oli nyt Tiina Törmäsen upeita valokuvia pohjoisesta. Täytyy sanoa, että kuvat puhuttelivat hetken jos toisenkin. Olen sen verran ihastunut Lapin luontoon, että kuvia oli nautinnollista ihastella.

 

 

 

 

 

 

Tiloissa toimii myös kahvila, josta saa perinteisten kahvieväiden lisäksi myös tuhtimpaa syötävää mm. burgerannoksia. Itse paistoimme notskimakkaraa ulkona laavulla joten joimme sisällä vain kahvit ja lakkahillolla täytetyt laskiaispullat. Luontokeskuksessa oli myös pieni matkamuistomyymälä, jossa oli myytävänä mm. Miikon koruja. Jos Syötteellä matkailette suosittelen ehdottomasti vierailemaan myös luontokeskuksella.

Upea talvinen viikonloppu menossa, muistakaahan piipahtaa myös ulkoilemassa.

Liisa

Kommentit

 • Ansku

  Kiitos vinkistä. Täytyy vierailla täällä jos tuolle suunnalle joskus eksyy.

   1
 • Jasu

  Vaikuttaa milelnkiintoiselta paikalta! Kiva, kun kirjoitit siitä 🙂

   1
  • Liisa

   Näytti olevan erityisesti saksalaisten turistien mieleen. Siellä oli me ja saksalaisia. Keski-eurooppalaisia tuntuu nykyisin kiinnostavan yhä enemmän suomalaiset erämaat. Meillä ei ole alppeja eikä välimeren rantoja, mutta meillä on matkailuvalttina erämaat.

    0
 • Sukat hukassa

  Mua sykähdytti ihan erityisesti toi valokuva revontulista ❤ tosi upeita kuvia ja varmasti kaunis näyttely 🙂

   1
  • Liisa

   Kyseinen teos oli upea. Nuo valokuvat oli kyllä huikeita muutenkin. Ollapa taito vangita kameralla tuollaisia hetkiä.

    0
  • Liisa

   Se on tuo tykkylumi kaunista, kun kaikki on sen peitossa.

    0
  • Liisa

   Pääsisinpä takaisin noihin maisemiin ja nopeasti 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.