VALIKKO
16.12.2016 17:42

Talvipäivän asu

Heippa taas pitkästä aikaa!

Muistin tulla tännekin pyörähtämään kaikkien jouluhössötysten keskellä ja luvassa on pitkästä aikaa päivän asu -postaus. Tein pari viikkoa takaperin muutaman uuden vaateostoksen Tampereelta. Käväisimme siellä viikonloppureissulla. Se viikonloppu oli aika kylmä ja lämmikettä piti käydä hankkimassa, että kykeni nauttimaan joulutorin tunnelmasta. Ihana tunnelma siellä torilla olikin. Hetken aikaa tuntui kun olisi ollut jossakin Keski-Euroopassa. Kuvia ei tullut otettua koko Tampereen viikonlopulta kuin yksi hassu otos kännykällä. Suosittelen kuitenkin joulutorilla pyörähtämään jos on mahdollisuus.

Sitten niihin ostoksiin ja erityisesti pipoasioihin. Tiedättekö sen tunteen näkiessänne jonkun toisen päässä kivan pipon ja ajattelette, että tommosen mä ostan? Sitten menette kauppaan, laitatte näkemänne pipon kaltaisia myssyjä päähän ja toteatte ettei tämä tainnutkaan ollutkaan hyvä. Minulle käy pääosin just noin päähineiden kanssa. Olen tosi viluinen ja korvat tulee herkästi kipeäksi kylmässä. Pipoa olisi pidettävä, mutta kun ei oikein mikään päähine tunnu istuvan päähän. Olen kokeillut lörppiä pipoja, tiukkoja pipoja, tupsulla ja ilman. Olen vuosien myötä kokeillut pipojen ohella myös monta muuta vaihtoehtoa hatuksi, vielä kamalampia kuin pipot.

Omaan melko pyöreät kasvot ja monet pipot saavat pään näyttämään entistä enemmän pallolta. Toinen vaihtoehto on, että näytän pikkulapselta. Kotiin asti on eksynyt sekalainen valikoima harhaostoksia joita olen toki myös pitänyt paremman puutteessa. Lisäksi on pari oikeasti tykättyä lenkkipipoa jotka haisevat pääosin hieltä ja ovat sen näköisiäkin, että niitä on pesty usein. Ajatuksissani on kuitenkin ollut yksinkertainen ja yksivärinen pipo jota kehtaisi pitää muuallakin kuin oman kylän raitilla.

Tampereella pyörähdin Cubuksella lämpimän kaulaliinan toivossa. Löysin sellaisen ja siinä vieressä oli samaa sävyä beanie pipoja. Huumorimielessä ja kovin skeptisellä asenteella länttäsin yhden päähän ja sepä ei näyttänytkään kamalan pahalta. Veivasin pipoa päähän ja pois muutaman kerran todeten ettei tilanne muuttunut veivatessakaan pahempaan suuntaan. Nappasin siis pipon mukaani. Jälleen kerran löysin etsimäni silloin kun en sitä etsinyt.

Pipo, kaulaliina ja neule/ Cubus, farkut/ Noisy May, Kengät/So What, takki/Peak performance

Löysin Cubukselta myös merinovillaisen neuleen joka on osoittautunut kivaksi arkineuleeksi. On lämmin ja tykkään mallista. Yhtenä isona plussana mainittakoon ettei myöskään kutita vaikkei alla ole paitaa. Neuleiden kutittaminen on atoopikon painajainen, ainakin minun. Laadusta en vielä osaa sanoa, mutta toivon parasta. Vielä en ole pessyt. Kunnon villaneuleen hyvä puoli on ettei sitä tarvitsekaan pestä kovin usein, pelkkä tuuletus riittää.

Minä toivon pikkupakkasta myös tuleviin päiviin, kun on kunnon pipokin. Olisihan se myös kiva, jos lumet säilyisivät jouluun saakka ja joululomalla olisi ihanat ulkoilukelit.

Seuraavaksi keskitytään täällä blogissa joulujuttuihin. Näkemisiin siis vielä ennen aattoa.

Liisa

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.