VALIKKO
29.4.2018 15:24

Uusi luottomekko

Jo pidempään blogiani lukeneet muistanevat luottomekon parin vuoden takaa. Olen mekosta tykännyt, mutta laatu valitettavasti ei kestänyt ahkeraa käyttöä ja pesua. Mekon kangas on nyppyyntynyt todella paljon ja sitä myöten se ei ole enää ollut täydessä iskussa aikoihin. Haluaisin, että luottomekkoni elinkaari olisi pidempi kuin kaksi vuotta ja siksi harmittaa melkoisesti.

Olen nyt siis jo kuukausien etsinyt uutta mustaa, perusmallista mekkoa. Etsinnän myötä keksin lisää kriteerejä ja homma meinasi muuttua haasteelliseksi. Päätin, että valmistajan tulisi olla kotimainen, mekon kohtuuhintainen sekä mekossa saisi mieluusti olla taskut. Kokoni myös asettaa omat haasteensa. Monien kotimaisten merkkien aikuisten mekot osoittautuivat niin isoiksi, että mekko olisi käytännössä pitänyt ommella uudelleen. Lastenmallistosta ei välttämättä löytynyt juuri sitä unelmien mallia tai koot loppuivat 134/140 cm:n. Olen pieni, mutten niin pieni.

Ei kannattaisi koskaan lähteä merta edemmäs kalaan. Muistin muutamia viikkoja sitten Palokassa ompelimoaan pitävän Melli EcoDesignin. Pitkästä aikaa katsomaan heidän nettisivujaan ja kyllä, laatikkomekko oli juuri etsimäni. Musta, hyvin perusmallinen mekko, taskut löytyy ja valmistaja on kotimainen. Kaiken kruunasi laaja kokovalikoima. Aikuisten mallistossa on tarjolla myös kokoa XXS ja lastenvaatteita on tarjolla vielä koossa 146/152 cm. Oma mekkoni on lastenmalliston isointa kokoa. Juuri sopiva ja mekosta taitaa tulla uusi luottomekkoni.

Muutama sananen on suorastaan kertoa, kotiseuturakkauden nimissä, mekon valmistajasta. Melli EcoDesignin vaatteet ommellaan Keski-Suomessa ja myös kankaat valmistetaan Suomessa. Tällä hankinnalla paitsi löysin siis itselleni loistavan mekon, myös tuen suomalaista työtä. Kaikki vaatteet ommellaan GOTS -sertifioidusta luomupuuvillasta. Puuvillan luvataan myös olevan kestävää ja sen ei pitäisi nukkaantua helposti. Hinta osui kauniisti budjettiini, etenkin lasten laatikkomekon sujahtaessa vaivatta päälleni. Toivottavasti tämä luottomekko palvelee minua nyt edeltäjäänsä kauemmin.

Mellin historia on varsin viehättävä. Yritys on saanut alkunsa, kun perustajan tytär syntyi pienenä keskosvauvana. Äiti ryhtyi ompelemaan omalle aarteelleen kauniita pikkuriikkisiä vaatekappaleita. Parisen vuotta tyttären syntymän jälkeen taitava äiti perusti yrityksen jossa valmistetaan pieteetillä kotimaisin voimin vaatteita nykyään sekä lapsille että naisille. Mukana kulkee keskosvaatemallisto, tottakai. Koska minulla on ollut ilo ja kunnia niin yksityiselämän kuin työnikin puolesta tutustua niihin kaikkiin pienimpiin elämäänsä aloittaviin kääröihin, Mellin syntytarina herättää erityisen lämpimiä tunteita.  Samaa lämpöä tuntien puen Mellin Laatikkomekon päälleni ja tiedän kantavani päälläni palasen kotimaisen vaatevalmistajan tärkeää arvomaailmaa. Tällä viikolla on vietetty vaatevallankumousta ja muistelemme Bangladeshissa romahtaneen vaatetehtaan työntekijöitä. Tämä mekko päällä voin olla varma ettei kenenkään hyvinvointia ole uhrattu minun vaatteeni vuoksi.

Liisa

Kommentit

 • MinnaV

  Ihan loistavaa! Itse olen löytänyt paljon ihanaa kotimaista Weecosin kautta ja eilen kävin kotiseutumatkalla Sievissä Sievin jalkineen tehtaanmyymälässä ja ostin Suomessa valmistetut kesäkengät. Kyllä se paljon merkkaa, jos suinkin vielä pystyy suomalaista ostamaan! Täytyykin itsekin tsekata Melli Econ valikoimat taas. Lastenvaatteita olen heiltä ostanutkin. 🙂

   1
  • Liisa

   Kotimaisia kenkiä olen tosi huonosti löytänyt. Ei ole kyllä nyt tarvettakaan kengille, paitsi kumpparit meni rikki. Tehdäänköhän Nokian kumpparit vielä Suomessa?

    0
 • Inka Monola

  On kyllä kivannäköinen mekko ja plussaa noista taskuista! 🙂

   1
  • Liisa

   Kiitos! Taskut on minunkin mielestäni tämän mekon SE juttu 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.