VALIKKO
7.1.2016 16:04

Valot, kamera, kauhua

Kaikki lähti siitä, että tarvitsin tätä blogia varten itsestäni julkaisuun soveltuvan kuvan.

Olen aina ollut kameran pakoilija. Ihminen, jonka luokkakuvat, rippikuvat, ylioppilaskuvat jopa hääkuvat ovat epäonnistuneet. Pilalle ovat menneet niin omat kuin toistenkin kuvat. Lapsena oli jo tummat silmänaluset ja vaikeuksia hymyillä kameran edessä. Kun huomaan kameran lähestyvän niin jäädyn, en voi sille mitään. Olen säälittävä tapaus joka ei kykene edes pitämään molempia silmiään auki kuvissa.

Mutta kuva siis tarvittiin, tarkemmin sanoen kasvokuva. Pelot on tehty voitettavaksi joten heitin haasteen itselleni ja potentiaaliselle kuvaajalle. Ystävällinen Petrus, kuvauksen aktiivisena harrastajana, otti haasteen vastaan. Niinpä joku aika sitten löysin itseni tilanteesta josta olen aina nähnyt painajaisia. Olin huoneessa vaalean taustan edessä kauhusta kankeana. Huoneessa oli mies, kamera, pitkiä putkia ja sateenvarjon näköisiä valoja.

Jotakin kuitenkin tapahtui ja monia, yllättäin hyviäkin kuvia onnistuttiin saamaan. Lopussa taisin jopa todeta ettei se niin kamalaa ollutkaan. Käytinkö jopa sanaa ”mukavaa”?
Laitan muutaman kuvan teillekin nähtäväksi. Ihan vain jotta se viimeinenkin häpeän kynnys ylittyisi.

 

 

 

Blogikuvat

 

Kuvaajana toimi Petrus Lesonen. Kiitos Petrus! Käykääpä katsomassa Petruksen upeita kuvia hänen sivuiltaan täältä .

Tänään tapahtuu kuvien julkaisun lisäksi muutakin jännittävää. Stoori aukeaa kaiken kansan nähtäväksi. Me bloggaajat olemme Stoorissa jo parisen viikkoa tutustuneet toisiimme.

Onnea Stoorille ja kaikille loistaville kollegoilleni!

 

Kommentit

  • Liisa Souru

   Kaunis kiitos kommentistanne Hilda ja Matias! Varmasti nähdäänkin jos kuvaaja suostuu joskus uusintaan 🙂

    0
 • Hei kuule, se kamerakammo joskus väistyy iän myötä. Tiedän tämän kokemuksesta, sillä itse olen alkanut ihan pikkuisen enemmän viihtymään kuvauksissa tai en ainakaan ole heti juoksemassa kameraa karkuun (ellei ole kyse polkujuoksukuvauksista, hehheh) ja ainakin yksi kaverini sanoi, että kun tuli 40 mittariin, hän on ihan sinut omien valokuviensa kanssa! Tämähän on hulluutta, usein kun nuorempana ei olisi ryppyjä ollenkaan eikä muita ongelmia, mutta silloin on ylikriittinen ja omasta mielestä aina kaikkein kauhein.

  Sulla on ihana hymy ja olet kaunis.

  ~ Anne /Retkiblogi Rinkkaputki

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Anne kauniista sanoistasi 🙂 Eli mulla on siis toivoa vielä, vähän reilu neljä vuotta kun tuo maaginen seuraava kymmenluku pyörähtää käyntiin ja estot häipyy.

    0
 • Suvi

  Vautsi mitä kuvia <3

   0
 • Pekka

  Loistavia kuvia!

   0
 • Raija

  Hyviä kuvia.

   0
 • Hilppa

  Kauniita kuviahan susta on saatu. Odotan innolla sun kirjoituksia! 🙂

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Hilppa, tervetuloa ”kyläilemään” myös jatkossa!

    0
 • Liisa

  Täällä toinen kameran pelkääjä! Luotan kuitenkin siihen että kaiken voi oppia. 🙂

   0
  • Liisa Souru

   Aina kun kertoo jonkun asian ääneen niin löytyy kohtalotoveri. Kyllä me opitaan, ihan varmasti 🙂 Kiitos kommentistasi!

    0
 • Ksenia

  On hienot kuvat! Ehdottomasti uudelleen kameran eteen tulevaisuudessa! 🙂 Itselläni on sama tilanne, viihdyn enemmän kameranlinssin takana, kuin sen edessä ja stressasin omia häitä hyvin paljon juuri kuvauksen vuoksi. Meistä kun kumpikaan ei tykkää olla kuvattavana, mutta meidän kuvaaja ammattilaisena osasi tehdä hääkuvauksestakin niin hauskan ja rennon tapahtuman, että ei tarvinnut yhtään jännittää! 🙂 sitä ei uskoisi edes miten paljon se ihminen siellä linssin takana vaikuttaa!

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Ksenia kommentistasi! Olet oikeassa, kuvaajalla on merkitystä. Jos kuvaaja saa kuvattavansa rentoutumaan ja nauramaan niin puoli voittoa on saavutettu. Kun kuvaaja kehuu: ”Laita hartiat alas, nosta leukaa, nyt on hyvä, hyviä kuvia tulee”. Sitä saattaa ruveta uskomaan kuvaajan sanomisiin ja itseensä. Kuvaajat kunniaan 🙂

    0
 • Minna Rajala

  Monesti sitä on itse kaikista kriittisin itseään kohtaan. Näin vieraan silmin nuo olivat todella onnistuneita kuvia, ja näytät niissä todella kauniilta 🙂 Todella rohkeaa astua kokonaan omalta mukavuusalueelta pois! 🙂

   0
 • Sanna Simonaho-Karsten

  Hauska kirjoitus. Osui ja upposi. Minusta ei saa hyviä kuvia sitten millään. Aina kun joudun kuvattavaksi, tulee mieleen se frendien jakso, missä Monica ja Chandler yrittivät ottaa kihlajaiskuvaa.

   0
  • Liisa Souru

   Kiitos Sanna! Rohkaistu sinäkin kokeilemaan, oli vähintäänkin avartava kokemus 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.