VALIKKO
8.2.2018 19:12

Villakangastakki lyhyelle

Villakangastakki lyhyelle on osoittautunut yllättävän isoksi haasteeksi. Aikuisten pienimmänkin koon takeissa tuppaa olemaan liian pitkät hihat ja hartialinja leveä. Takin hihoissa on useasti napit jolloin hihojen lyhentäminen on, ellei mahdotonta, ainakin haastavaa. Useamman talven ajan olen jo etsinyt edellisen yli kymmenen vuotta vanhan ja kulahtamaan päässeen takin tilalle. Olen harkinnut monenlaisia vaihtoehtoja takin teettämisestä ulkomaisen verkkokaupan petite -mallistosta tilaamiseen. Olen tyytyväinen, että edellinen takki tuli käytettyä loppuun. Siihen pitäisi vaatteiden kanssa pyrkiä. Että ostaa sen mitä oikeasti tarvitsee ja mikä itselle istuu, hinnasta välittämättä ja käyttää sitä hajoamiseen saakka. Mieheni on äärimmäisen taitava tässä. Hän ostaa vain vaatteen vuosittain, aina todelliseen tarpeeseen ja käyttää aina vaatteen loppuun eli siihen saakka kunnes minä rikkinäisenä heitän sen pois.

Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä yllättäen löysin harmaan villakangastakin. Jälleen kerran, kun en sitä edes etsinyt. Puoleen hintaan Espritin  hyvin perusmallisen ja neutraalin värisen takin. Lastenmalliston puolelta, tottakai. Ilman mitään merkkejä siitä, että kyse on lastenvaatteesta. Tässäpä siis vinkki sinulle, joka etsit villakangastakkia lyhyelle naiselle. Ainakin Zalandolla näytti alehintaan takkia olevan vielä myynnissä hetki sitten, tänään en enää tarkistanut tilannetta. Myös Espritin omasta verkkokaupasta kannattaa vilkaista, mikäli lähimmästä kyseisen merkin myymälästä ei tätä takkia enää löydy.

Pidän erityisen paljon, että takin kangas on kuiduiltaan pidempi eli aivan kuin karvapintainen. Takki on houkuttelevan lämpöisen näköinen. Kuvia ottaessa pakkasta oli n. 15 astetta varustettuna melko kovalla viimalla, joten takin todellinen lämpöisyyskin tuli testattua. Tarkenin eli vuori on riittävän lämpöinen pakkasellakin.

Olen tyytväinen ostokseeni ja toivon tämän palvelevan edeltäjänsä tavoin yli kymmenen vuotta. Mielelläni olisin toki ostanut suomalaisen takin, mutta kaikkea ei voi saada. Toki jos olisin nelin- tai viisinkertaistanut budjettini, olisin voinut teettää ompelijalla mittatilaustakin. Nyt kuitenkin nuukuus voitti ja päädyin tähän palttooseen.

Liisa


Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Mistä villakangastakki lyhyelle?

Takkivinkki lyhyelle

Pitkäneuletakki helpolla ohjeella

Kommentit

 • Reetta

  Vau, mitkä maisemat! Tällasella taustalla ois hieno itsekin päästä ottamaan asukuvia 🙂

   1
  • Liisa

   Jos olisin jättänyt nämä maisemat olisi käyttämättä en ehkä olisi antanut sitä itselleni koskaan anteeksi. Kaikista parasta oli, että räpsittiin kuvia n. vartin verran. Tiellä ei kulkenut yhtään autoa sinä aikana 🙂

    0
 • Sukat hukassa

  Ihanat kuvat! ja musta on tosi ihanaa kun annat vinkkejä ja avaat aihetta mistä saada pienikokoisille naisille sopivia vaatteita! 🙂

   1
  • Liisa

   Kiitti! Voi, kun olisi vielä enemmänkin vinkkejä jakaa. Aika yleinen vinkki mulla tuntuu olevan tuo ”ostin lastenosastolta” 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.