VALIKKO
2.4.2018 09:09

Vinkkejä pienirintaisille

Nyt seuraa vinkkejä pienirintaisille. Oma rintavarustukseni on ollut varsin vaatimaton aina. Se on ilmeisesti ollut nähtävillä myös täällä blogin kuvissa, koska minulta on toivottu pariinkin eri kertaan postausta pienirintaisen pukeutumisesta. Aihepiiri on tuntunut vieraalta ja hankalalta kirjoittaa. Lopullisen sysäyksen tähän postaukseen sain taannoisesta blogi-illasta alusasuliikkeessä. Siellä korostettiin useaan otteeseen, että on rinnat minkäkokoiset tai näköiset hyvänsä, niin ne ovat iso osa meidän naisten elämää ja niitä kannattaa hoitaa, vaalia ja pukea hyvin. Sain myös itse loistavaa palvelua illan aikana. Käteen jäi mm. tieto siitä, että myös pienille rinnoille on mahdollista löytää sopivat liivit eikä se koko edes ollut AA tai A kuten olin luullut. Ympärysmitta oli kyllä pienempi kuin olin olettanut.

Erityisesti toisen lapsen imetyksen jälkeen voisin yksinkertaisesti sanoa rintojen olevan katoava luonnonvara. Olen sinut vartaloni ja myös rintojeni kanssa ja ne ovat hoitaneet niille annetun tärkeimmän tehtävän kiitettävästi. Epäselvyyksien välttämiseksi korostan tärkeimmän tehtävän olevan imetys. Molempia lapsia rintaruokittu virallisten suositusten mukaan, jos se nyt ketään kiinnostaa.  Anyway, pääpointti. Rinnat ovat tarkoitettu vauvan ruokkimiseen piste. Koska ne kuitenkin roikkuvat mukana muunkin elämän ajan, ei muutama vinkki ole pahitteeksi pienirintaisellekaan. Jos ei muuta niin me pienipoviset voimme kokea suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Ei pienien tissien kanssa tarvitse käyttää liivejä?

Jokainen pienirintainen tietää ongelmat vaatteiden istuvuuden kanssa. Rintojen kohdalle pussittamaan jäävät puserot ja mekot eivät hivele silmää. Ompelijan todetessa ettei mekon muotolaskoksesta voi ottaa enempää sisään, nieleskelet kyyneleitä. Rintaliivejä on maailmassa myynnissä miljoonittain, mutta tuntuu ettei itselle löydy yksiäkään sopivia.

Seuraavat seikat ovat tuttuja pienirintaisille:

 • Kun nostat olkaimetonta mekkoasi kymmenettä kertaa ylöspäin juhlien ensimmäisen puolen tunnin aikana toivot, että olisi edes jotakin hidastetta matkalla ennen lantiota.
 • Ei pienien tissien kanssa tarvitse käyttää liivejä? Kuinka moni on kokeillut? Rinnanpäät paistavat kyllä pienissäkin rinnoissa varsin rohkeasti ohuen mekon/paidan läpi. Toisaalta jos sinussa on aimo annos radikaalia, ei muuta kuin Free the nipples.
 • Sinulla ei ole ongelmaa rintojen välin tai alaosan hautumisen kanssa. Sen sijaan ilmatila rinnan ja liivin sisäosan välissä on tuttu. Sinne tuntuu aina jäävän tyhjää.
 • Edelliseen viitaten. Pienirintaisena haluat napakan kaula-aukon. Kumartaessasi sieltä ei nimittäin vilahda ainoastaan rinnankaari ja pitsireuna vaan, noh se ilmatila ja tissi.
 • Rintaliivin reuna korostuu puseron läpi vain siitä yksinkertaisesta syystä ettei liivien sisällä ole riittävästi rintaa täytteenä ja reuna jää pönköttämään rumasti.
 • Ostitko kaupasta reilusti topatun yläosan uima-asuksi, jotta olisit uhkeampi rantalomalla? Nousitko vedestä ja ”rinnoistasi” valuu jatkuva virta vielä aurinkotuolin vieressäkin? Reipas puristus ryntäistä on syytä muistaa heti vedestä noustessasi, välttääksesi pitkään jatkuvan vesiputouksen. Topattuja bikineitä on paljon markkinoilla nykyään, joten tissin puristelijoita rannalla riittää ja aina voit hymyillä nätisti mahdolliselle katsojalle.
 • Mistä ihmeestä on mahdollista löytää riittävän pieniä rintaliivejä? Tähän palaan myöhemmin.

Pienirintainen voi pukeutua kuten kuka tahansa. Mutta kuten yleensäkin, olitpa iso tai pieni, kannattaa ottaa huomioon oman vartalon helmet ja haasteet. Korosta tai häivytä on aina loistava ohjenuora.

Pienirintainen suosi näitä:

 • Voit käyttää näyttäviä ja koristeellisia yläosia pelkäämättä, että keräät ylimääräistä huomiota rinnoillesi. Usko tai älä ne eivät edelleenkään hyppää kenenkään silmille.
 • Muista korut ja huivit. Niillä voit tasapainottaa muutoin vaatimatonta yläosaasi.
 • Vyöllä voit helposti luoda tiimalasimaista muotoa muutoin kurvittomaan vartaloosi.
 • Rintataskut tuovat kuin huomaamatta lisää muotoa rintaasi.
 • Voit huoletta käyttää muhkeita yläosia. Siro ylävartalosi ei näytä paksunkaan neuleen alla läskiltä.
 • Raita tiedetysti isontaa, käytä siis raitoja.
 • Pienirintainen voi uima-asuissa käyttää bandeau -yläosia sekä lappubikineitä. Uhkeammalla povella varustettu voi kokea olonsa alastomaksi ja joutua korjaamaan valuvaa yläosaa toistamiseen. Pieneen poveen siro yläosa sen sijaan usein istuu hyvin.
 • Jos ehdottomasti haluat käyttää sitä jotakin vaatetta mikä jää huonosti istuvaksi rinnan kohdalta, sujauta liiveihin fileet. Ne ovat… no pienirintaiset tietävät mitä ne ovat.
 • Myös pienet rinnat tarvitsevat tukea, muista siis hyvät urheiluliivit.

Mistä liivit pienirintaiselle? Lastenliivit? Topatut? Onko näitä muulla kuosilla kuin Minni Hiirillä.

Yleisimmät kuppikoot liivivalikoimissa ovat koosta B eteenpäin. Useimmissa tavallisissakin kaupoissa on myynnissä kokoa A tai AA. Silti voi haasteellista löytää riittävän napakkaa kokoa. Pienet koot saattavat monien liikkeiden valikoimissa tarkoittaa samaa kuin lasten/nuorten liivit. Keski-ikäinen saattaa kuitenkin kokea olonsa kiusaantuneeksi Minni Hiiri ja Hello kitty -kuosien keskellä.

Itse olen huomannut, että kannattaa panostaa laatuun, ei määrään. Jo kaksilla tai kolmilla hyvillä liiveillä pärjäät. Miksi niitä pitäisi olla koko värisuora? Kaikista helpointa on mennä liiviliikkeeseen ja antaa myyjän etsiä parhaat mallit sovitukseen. Siron vartalon omaavalla on tärkeää, että myös ympärysmitta istuu hyvin. Muista, että liivien valinta ei ole pelkkää kuppikoon tuijottamista. Liivien valinta lähtee liikkeelle rinnanympäryksen mitasta. Tiesitkö, että jos valitset koon 65B ja 75B, ympäryksen lisäksi myös kupin koko on eri. Kuppikoko ei siis olekaan aina sama ja ympärysmitta vain vaihtuu. Jos ei sopivia liivejä löydy, käänny ammattilaisen puoleen. Hyvin istuvat liivit saavat myös pienistä, lähes olemattomista, rinnoista esiin parhaat puolet. Itse suosin kaarituellisia, kevyesti topattuja malleja. Isosti topatut tuntuvat hankalilta. Tiedättehän, sitten ne ovat jo tiellä.

Pienirintainen vältä näitä:

 • Kietaisumalliset asut sopivat uhkeammalle vartalotyypille. Siron tyttömäinen vartalosi ei tule täyttämään poven kohdalta asun vaatimuksia. Lörpöttävä kangas ei koskaan näytä hyvältä.
 • Isot ja säkkimäiset yläosat. Pukeutuessasi kaksi numeroa liian isoon huppariin, saat vartalosi näyttämään entistä poikamaisemmalta.
 • V-aukkoiset vaatteet. Ne nyt vain ovat tarkoitettu niille joilla on jotain mitä näyttää. Nämä kaula-aukot monesti paljastavat pienirintaiselta liikaa, kts. ylempää ongelmakohta ilmatila ja siihen liittyvä vilauttelu.

Loppuun muutama positiivinen pointti mitä pienirintaisena elämisestä:

 • Paljon liikkuva voi olla tyytyväinen pieniin rintoihinsa. Kolme kuppikokoa isommat heiluvat ryntäät aiheuttavat varmasti haittaa enemmän kuin pienet heiluvat pussukat.
 • Pienet rinnat eivät haittaa vatsallaan nukkumista.
 • Jos kärsit niska- ja hartiaseudun vaivoista, voit olla varma ettei se johdu ainakaan rintojen aiheuttamasta lisäpainosta.
 • Tutustuessasi uusiin ihmisiin, he katsovat yleensä silmiisi, ei rintoihisi.
 • Vaikka olisit lasten jälleen monta kiloa tanakammassa kunnossa kuin ennen lapsia, gynekologisi kirjoittaa edelleen epikriisiin: ”38 -vuotias erittäin hoikka nainen”.
 • Pienissä rinnoissa on vähän rasvakudosta ja erilaiset muutokset rinnoissa ovat nopeasti huomattavissa. Muistakaa naiset tutkia rintojanne!

 

Pienet ryntäät pystyssä eteenpäin,

Liisa

Kuvat: Pixabay


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Pienet naiset kuumaa kamaa?

Mistä vaatteita lyhyelle?

 

Kommentit

 • Jenni

  Here here, täällä myös yksi ja tutulta kuulostaa 😀 ! Pienen kupin ja ympärysmitan liivejä on uskomattoman vaikea löytää, käytinkin vuosia siksi väärää kokoa kun perus ketjumyymälöissä ei ollut oikeaa kokoa ja erikosliikkeisiin ei ollut varaa. Oli aikamoinen shokki kun menin ensimmäistä kertaa liivmyymälään (itseasiassa muuten juurikin samaan myymälään jossa tekin kävitte) ja kappas, käyttämäni liivit tosiaan olivat hyvin väärän kokoisia kun kerrankin mitattiin ja ammattilainen kertoi mitä kokoa pisäisi olla. Nykyään olen ilokseni löytänyt esimerkiksi 65 ympärysmitan liivejä erikoismyymälöiden lisäksi jo joistain ketjuista kuten Cubukseltakin, se on tosi hyvä koska olen maailman huonoin vaatehuoltaja ja esimerkiksi liivit pesen ihan kuten kaiken muunkin: koneesta rumpuun ja käyttöön. Siksi en ole itse vielä kovin monia kalliita liivejä uskaltanut ostaa, tuhoaisin ne kuitenkin alta aikayksikön 😀 .

   3
  • Liisa

   Heti tunnen syvää yhteenkuuluvuuden tunnetta kanssasi 🙂 Minullakin on cubuksen liivit. Ne eivät ole täydelliset, mutta melkein.

    0
 • Angorallaa

  Tissikateus. Naissukupuolta vaivaava krooninen mielisairaus. Jos on isot tissit, on kade pienirintaisille (allekirjoittanut kuuluu tähän joukkoon ;D) ja päinvastoin. Ah kun osaisin olla omiini tyytyväinen… Myös ne täyttivät perimmäiset velvollisuutensa paremmin kuin hyvin, mutta kyllä ne myös haittaa arkeakin… kun pituutta on 146 cm ja liivien koko 80C – kykenet arvaamaan, mihin miesten katseet kerääntyvät ja mistä tulee kommenttia :(. Jo yläasteella sain kuulla olevani taskukokoinen Dolly Parton (tuli muuten miesopettajan suusta tämä, joten #metoo) eikä loppua ole näkynyt. Haittaa liikunnan iloa ja vaatteet ei todellakaan istu hyvin… Mutta tämän olen vartalokseni saanut ja tällä mennään… 🙂

   0
  • Liisa

   Tissikateus ja pyllykateus, niiden lisäksi monia vaivaa myös asuntokateus sekä palkkakateus 🙂
   Hups, opelta päässyt melkoisen mauton sammakko suusta.
   Saattaisi olla melko valaisevaa itselleni elää vaikkapa pari päivää isojen rintojen kanssa. Pitäisi joskus tehdä testi ja kirjoittaa siitä. Onhan noita monenlaisia tapoja ”feikata” isoja rintoja.

    0
 • Sukat hukassa

  Allekirjoitan tissikateuden: isotissisenä oon aina kateellisena katsonut pienirintaisia naisia! 😀 monet vaatteet mitkä näyttää mun silmään hyvältä, sopii paljon paremmin pienirintaiselle, mutta tosiaan näillä mennään mitä on annettu 🙂

   1
  • Liisa

   Näillä mennään 🙂 Sadat kerrat olen puolestani katsonut pukukopissa muuten täydellistä mekkoa ja miettinyt lörpöttävää kangasta nyppien, että olispa edes vähän täytettä tuohon kohtaan 😀 Ja mikähän siinä on, että jos lihoo niin varpilla ei tisseihin tule grammaakaan lisää…

    0
 • Marika

  Itse kun taistelee juuri sen päinvastaisen ongelman kanssa, niin on kyllä avartavaa kuulla, että ei se tosiaan välttämättä sen helpompaa ole pienirintaisenakaan. 🙂 Eläköön erilaisuus!

   2
  • Liisa

   Luulen, että molemmilla äärilaidoilla on hyvät ja huonot puolensa 🙂

    0
  • Aku

   Pienet rinnat Kauniimmat katseltavat kiva hyväilläkkin Tyykkään pienistä rinnoista

    0
 • Elli Leppiniemi

  Hyviä vinkkejä ja loistava postaus muutenkin! Mäkin liityn minitissien joukkoon, ja ärsyttää tosi paljon tuskailla bikiniyläosien kanssa ja myös oikean koon etsimisessä. Pieniä kokoja kun ei tahdo löytyä niistä massaliikkeistä, ja olen vitsillä jopa pohtinut uuden liivikaupan perustamista, jossa myytäisiin vain pieniä kokoja 😀

   2
  • Liisa

   Bikinit on kyllä tosi hankalia. Niiden, kun on tarkoitus olla näkyvillä. Kokouimapuvun voi toki ostaa ja sitten ne vähätkin tissit litistyy sinne.

   Jos perustat kaupan, saat minusta asiakkaan. Minitissit on hyvä nimi kaupalle 🙂

    1
 • Ansku

  Onkohan joku nainen lähtökohtaisesti tyytyväinen omiin rintoihinsa? Itse on ainakin pitänyt opetella hyväksymään oma keho ja sen epätasapaino. Mutta siis hyviä vinkkejä pienirintaisille ja toisaalta kiva lukea, millaista elämä niiden kanssa on.

  Nim. 65G 🙂

   1
  • Liisa

   Luulisin, että lähtökohtaisesti ei. Koosta riippumatta.

    0
 • Diiskuneiti

  Mun rinnat ei mahdu ikinä mihinkään ja esim. kauluspaitojen ja tietynlaisten mekkojen käyttäminen on mahdotonta. Rinnat nostaa niin paljon vaatetta, että paidasta saattaa tulla napapaita 😀

  Pahinta on järkyttävät niska ja selkäkivut mitä rinnat aiheuttaa, joten välillä kyllä unelmoin, että olisi huoleton pieni rintainen 😀

  Olipa kiva lukea myös pienirintaisten ”ongelmia” 🙂

   1
  • Liisa

   Onkohan kenelläkään sellaisia optimaalisen kokoisia täsmärintoja, jotka olisi täydelliset? Kävin juuri jumpalla ja siellä olin äärimmäisen kiitollinen ettei tissit ole tiellä. Paljon siis hyviä puolia näissä pienissä. Tsemppiä niiden isompien kanssa elämiseen <3

    0
 • Maria

  Olipas ihanasti kirjoitettu teksti, ja hyvät vinkit.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.