VALIKKO
3.10.2019 12:39

TJ 77 ja laskee

Tänään jäljellä – eli TJ – on tapa ilmaista, montako aamua on jäljellä ennen reserviin astumista. Omalla kohdallani tuo määrä on 77. 77,80% suoritettu, 22,20% jäljellä.

En ole ehtinyt kirjoittaa kuulumisia, koska kiire ja väsymys on alkanut astua kuvioihin. Nyt vapaa-aika kuluu omien koulutusvastuiden suunnitteluun ja kun sitä ei ole, niin omalla kohdalla lepäämiseen. Tuollainen 7kk on näköjään omalla kohdalla sellainen maksimi, mitä jaksaa nykyään isolla univelalla ilman, että oma jaksaminen tulee vastaan. Nykyään siis vietän iltojani paljon enemmän lukien ja katsellen sarjoja punkassani, kuin esimerkiksi kuntosalilla. Mikä on kyllä harmi.

Mutta, mitä muuta tänä aikana on ehtinyt käymään? Uudet alokkaat tulivat, vannoivat valan, ylenivät ja puolen vuoden miehet alkavat hiljalleen valmistautua kotiutumaan jouluksi. Aika on mennyt yllättävän äkkiä. Tuntuu, että vasta pari viikkoa sitten mietin, miten otan oman tupani vastaan, millaisen kuvan haluan heille itsestäni antaa. Oikeasti tuostakin on kolme kuukautta.

Alokkaiden – nykyisten suojelumiesten ja oppilaiden – Kh-kausi on ohi (kh = koulutushaarakausi, tulee heti P-kauden eli alokaskauden jälkeen) ja E-kausi (erikoiskoulutus) alkaa. Koska minä olen joukkotuotannon (puolen vuoden taistelijoiden) puolella ryhmänjohtajana, on tämä E-kausi minullekin aivan uusi asia. Kun meidän saapumiserän puolen vuoden miehet aloittivat viimeksi E-kauden, alkoi meillä aliupseerikurssi.  Olen siis aivan yhtä uusi näitä asioita tekemässä, kuin omat ryhmäni jäsenet.

Hyvin menee, vaikka välillä vähän väsyttääkin.

Itse odotan innolla – ja ehkä hieman kauhulla – mitä E- ja sitä seuraava J-kausi (joukkoharjoitus) tuovat tullessaan. Ainakin pikaisen vilkaisu perusteella, paljon metsää ja oman koulutushaaran mukaisia koulutuksia. Ja metsää minä tuossa eniten pelkään. Jotenkin epäilen, että nyt kun metsässä ollaan valmiudessa odottamassa tulevaa keikkaa, ei ole niin leppoisaa makailla pehmoisalla sammalmättäällä sammutusasun kanssa kypärä tyynynä, mitä silloin keväällä lämpimien kelien aikaan oli.

Käyn vielä tarkemmin läpi omissa postauksissaan, millainen auk mielestäni oli, miten alokaskausi meni ja kuinka alikersanttina toimiminen on ollut erilaista verrattuna aiempaan. Kunhan ensin saan yhden ginesviikonlopun suoritettua.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.