VALIKKO

ADHDMultitaskQueen

16.1.2019 14:54

Yllätys!

Hiljaista on ollut, mutta vain täällä blogissa ja sillekin on hyvät syyt. Joulu on minulle erityisesti rauhoittumisen aikaa, enkä välitä sen kaupallisuudesta tai antaa vinkkejä sen viettämiseen. Joulu teki tehtävänsä ja sain päätökseen pitkällisen pohdinnan siitä, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Haluan edelleen vaikuttaa ihmisiin ja yhteiskuntaamme positiivisesti. Näin ollen olen asettunut ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin sitoutumattomana, mutta Liike Nyt -kansalaisryhmän periaatteita noudattaen. Näistä periaatteista tulen kertomaan teille myöhemmin.

Mitkä tekijät auttoivat minua tekemään tämän päätöksen?

Lähivuosina huomasin että minulla oli halu keskustella entistä enemmän yhteiskunnan epäkohdista niin ystävien, sukulaisten kuin asiakkaidenikin kanssa. Helppoa se ei ollut, koska usein kävi niin että keskustelun osapuoli ei ollut vielä perehtynyt asiaan tai häntä ei asia samassa määrin kiinnostanut. Tämä tietenkin jäi häiritsemään mieleeni. Miksi politiikka ei kiinnosta, vaikka se vaikuttaa arkeemme ja elämäämme joka päivä niin monin tavoin. Miksi en itse ollut aiemmin näin kiinnostunut? Miksi emme näe mahdollisuuksia vaikuttaa?            Etsin vastauksia näihin kysymyksiin, kunnes kuulin Liike Nytin käynnistymisestä, jota aloinkin seuraamaan aktiivisesti heti alusta saakka.          Osallistuin paikallisiin tapaamisiin ja kiinnostuin politiikasta yhä enemmän erityisesti siksi että omassa elämässä oli tapahtunut paljon sellaista mihin sillä on ollut  vaikutuksia.

Osallistuin myös pitkästa aikaa muutamiin valmennuksellisiin tapahtumiin, joissa tuntemukseni saivat vahvistusta. Erityisesti ahdistus siitä että ”olen kotona tekemättä mitään hyödyllistä” tuli jokapäiväiseksi. Kiitos TÄYSII -seminaarille ja SAA MITÄ HALUAT -valmennus, ajatuksieni kirkastamisesta (linkit alla). Olen kirjoittanut työnhaun vaikeudesta tilanteessani, eikä parannusta siihen ole välttämättä tulossa lyhyellä aikajänteellä, niin ehdokkuus nousi erittäin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

Miksi minäkin voisin olla vaikuttaja kansanedustajana?

Olen pohtinut tätäkin ankarasti, ”mikä minä olen olemaan osa päätöksenteon koneistoa”!? Äkkiseltään suurin osa meistä kysyy vastaavassa tilanteessa tämän kysymyksen itseltään tai rehellisyyden nimissä ainakin pitäisi. Ehdolle ei nimittäin kannata lähteä, jos kokee ettei ole mitään mielipiteitä, ajatuksia esitettäväksi tai omakohtaisia kokemuksia joista ammentaa päätöksenteon pohjaksi.

Tulen kertomaan elämäni kulusta entistä syvemmin seuraavan kahden kuukauden aikana ja siitä millaisia yhteiskunnalisia ajatuksia niistä on virinnyt, nostan epäkohtia esille ja sitä miten me kaikki voimme olla vaikuttajia tulevaisuudessa.

Tästä on tulossa erittäin jännittävä kevät ja toivon että se antaa myös rohkeutta sinulle lukijani, ymmärtää että voit toteuttaa elämäsi kutsumusta monin tavoin. Jos yksi tie osoittautuu mahdottomaksi, etsi tienhaara, polku tai toisinaan vaihda kulkuneuvoa. Pääasia että eteenet itseäsi kunnioittaen!

Marjo

Marjo Kuitunen

 

https://www.saamitahaluat.fi/

Täysii – Läpimurtoja elämään

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.