Ruoka

Uusimmat stoorit

Bakery products at Fiskars

We had an opportunity to visit at the Slow Food Festival in Fiskars Village. At the Festival over eighty producers from Uusimaa and Varsinais-Suomi in southern Finland get together for the weekend to sell and market...

Farmer’s market

“Forget the imported vegetables and foreign fruit; now it’s all about fresh, local and sustainable.” – quote from a farmer at the Slow Food festival in Fiskars. Slow Food Västnyland’s food festival is...

Visitor’s experience

At first when we finally got to Fiskars Village after four hours in a bus, it felt we had arrived almost into a different country. There was much more summery and warmer weather than in Jyväskylä where we left and...

Syksyn helppo sienisoppa

Vaikka Sinä et olisi huippukokki, kuten en minäkään, niin tämä soppa onnistuu kyllä hyvin. Ja maistuu myös hyvin.  Tämän keiton rinnalla suudelman täytyy olla todella, todella hyvä. Sain pari päivää...

Helppoa ja herkullista

Elo-syyskuu on ihanaa aikaa ruoanlaitossa kun meillä on paljon kotimaisia tuoreita kasviksia ja sieniä tarjolla. Tänään annan Sinulle nopean ja helpon arki-illan ateria vinkin, jonka voi parilla muutoksena tehdä...

Kotimaiset omenat keitoksi

Tänä syksynä on omenia taas tullut melkoisesti ja monilla on pulma miten kaikin tavoin niitä voisi hyödyntää. Leivonnaiset, hillot ja uuniomenat on tuttuja juttuja, mutta harvoin omenaa käytetään pääruoassa....

Erilainen viljelykesä Mankolassa

Joukko kestävän gastronomian restonomiopiskelijoita ja pari opettajaa on hoitanut tänäkin vuonna kasvimaata Mankolan yhtenäiskoulun kasvihuoneen vieressä. Yhdessätoista lavassa on riittänyt kastelemista ihan...