VALIKKO
16.4.2018 07:47

Parhaat lomakohteet kesä 2018

lomakohteita kesä 2018

Kevättä kohden lomakuume kasvaa ja meilläkin ollaan pikkuhiljaa heräämässä siihen, että tulevan kesän lomasuunnitelmat olisi varmaan jo aika ottaa työn alle! Viime vuonna teimme reilun viikon reissun Kroatiaan. Matkastamme voit lukea täältä. Se oli ensimmäinen yhteinen lomamme, ja oli kyllä ihanaa! Tänä vuonna heinäkuussa on tiedossa ensimmäisen kesän viettoa omassa kodissa, jossa riittää myös kesätekemistä ja laittamista. En malta odottaa, että pääsemme viettämään lämpimiä iltoja omalla pihalla terassilla nauttien.

Täydellinen lomamoodi ja irtiotto arjesta vaatii myös reissun jonnekin kauemmas ja lämpimään.

Vaihtoehtoja tuntuu olevan loputtomasti, mutta kokosin nyt yhteen ne tällä hetkellä kaikkein houkuttelevimmat matkakohteet. Mistään näistä meillä ei siis ole vielä kokemusta, mutta voi hyvin olla, että jokin seuraavista valikoituu ensi kesän kohteeksemme.

Montenegro

Montenegro oli meillä yksi vaihtoehto jo viime kesänä. Kohde on listalla olevista samankaltaisin Kroatian kanssa – naapurimaistahan on kyse. Montenegrossa houkuttelee upea luonto, ihanat merenrannat sekä historialliset ja tunnelmalliset kaupungit.

Montenegro olisi siitäkin hyvä kohde, että lentoaika on lyhyt, jolloin rahaa, aikaa ja energiaa säästyisi hyvin itse kohteeseen. Montenegrossa käytetään euroja, joten hintatasojen vertailu on helppoa. Lähtökohtaisesti hinnat ovat hieman Suomen tasoa halvemmat. Yksi hyvä vinkki myös teille muille voisi olla käydä samalla reissulla tutustumassa sekä Montenegroon että Kroatiaan, koska liikkuminen esim. bussilla tai junalla maiden välillä on helppoa ja edullista!

Parhaat lomakohteet kesä 2018

Kuva: https://getbybus.com/en/blog/top-beaches-in-montenegro/

Indonesia

Trooppista ilmastoa ja sukelluskohteita! Emme ole koskaan käyneet Aasiassa, ja yksi minua eniten houkuttelevista kohteista on Indonesia tuhansine saarineen. Maa vaikuttaa eksoottiselta paratiisilta, jossa olisi tarjolla hyvin erilaisia kokemuksia saaresta riippuen. Hintataso on paljon edullisempi kuin Suomessa, mutta kalliimpi kuin esimerkiksi Thaimaassa. Helsingistä pääsisi suorilla lennoilla ainakin Balille ja Jakartalle. Hieman kohteessa tietenkin mietityttävät luonnonkatastrofien mahdollisuudet (mm. maanjäristykset ja aktiiviset tulivuoret) sekä muslimivaltion levottomuudet, mutta joka kohteessahan sitä on aina omat riskinsä.

Kesälomamatka

Kuva: http://www.thejakartapost.com/travel/2016/09/28/why-american-tourists-dont-come-to-indonesia.html

Etelä-Korea

Modernimman ajan aasialaista kulttuuria olisi varmasti tarjolla Etelä-Koreassa Soulissa. Samalla reissulla saisi varmasti kokea niin lämpöä kuin suurkaupungin sykettä ja loputtomia shoppailumahdollisuuksia. Junalla pääsisi kätevästi myös satamakaupunki Busaniin, josta löytyisi kuulemma ihania uintimahdollisuuksia joko meressä tai kylpylöissä. Lennot Etelä-Koreaan etenkin ilman välilaskuja tuppaavat vain olemaan vielä hieman hinnakkaita, mutta maa olisi varmasti kerran elämässä kokemisen arvoinen! Teknologia, shoppailumahdollisuudet sekä aasialainen ruokakulttuuri uppoisivat varmasti hyvin myös avokkiini. Soulia on tosiaan tituleerattu Aasian New Yorkiksikin. Etelä-Koreaan tosin olisi hyvä suunnata mahdollisimman pian, sillä heinä-elokuussa lämmön lisäksi tiedossa voi olla myös runsaimpia monsuuneita, mutta eivät nekään olisi niin ikäviä kuin Suomen jatkuvat pikkusateet päivästä toiseen, joita nyt on useana kesänä todistettu.

Lomakohteet kesä 2018

Kuva: http://www.rantapallo.fi/etela-korea/

Kuva: http://www.rantapallo.fi/etela-korea/busan/

Kuva: http://www.starlighttours.fi/matkat/Aasia-Ita-Aasia-Etela-Korea.asp

Malediivit

Mielikuvani Malediiveista on turkooseja laguuneja ja upeita valkorantaisia merenrantamaisemia keskellä Intian valtamerta! Ah. Malediiveilta löytyy Indonesian tapaan tuhansia eri saaria vierailtavaksi, joten valinnanvaraa on, ja sää on myös siellä lämmin ympäri vuoden. Malediiveilla olisi mahdollisuus viettää paratiisilomaa snorklaten sekä hieman aikuisempaan tapaan, vaikka luksukseenkin panostaen. Malediiveilta nimittäin löytyy paljon korkeatasoisia ja intiimejä resortteja, jotka ovatkin mm. häämatkailijoiden suosiossa. Omalla budjettivalinnalla voi siis valita joko ensiluokkaista luksusta, tai kukkaroystävällisempää perustason lomailua. Puitteet ovat molemmissa joka tapauksessa täydelliset luonnon osalta. Me varmaan päätyisimme perushyvään, mutta mahdollisimman huokeaan resorttiin, jotta käyttörahaa jäisi aktiviteetteihin ynnä muuhun.

Kuva: https://fi.pinterest.com/pin/195906652514187203/

Kuva: http://www.rantapallo.fi/malediivit/

Yhdysvallat: NY/Tampa

Yhdysvallat on ollut yhtenä haaveena aina, kuten varmaan aika monella matkailijalla. Olisihan se hienoa päästä vierailemaan USA:ssa edes kerran elämässä, ja mielenkiintoisia osavaltioita sekä kaupunkeja olisi vaikka kuinka. Kärkipäässä ovat ainakin New York sekä Tampa Bay. New Yorkiin saa lentoja jo melko edullisestikin, verrattuna vaikka viiden vuoden takaisiin hintoihin. Siellä saisi kokea varman suurkaupungin sykkeen, elokuvista tuttuja nähtävyyksiä sekä tietenkin loputonta shoppailua!

Kuva: https://www.tripsavvy.com/new-york-city-4139734

Kuva: https://www.tjareborg.fi/yhdysvallat/new-york

Tampa Bay on listalla siksi, että avokkini fanittaa heidän jääkiekkojoukkuettaan ja on siksi halunnut aina käydä kyseisessä kaupungissa. 😀 Ja se passaisi kyllä minullekin enemmän kuin hyvin, sillä kyseessä on ihana Floridan vaaleahiekkarantainen palmupuiden koristama kaupunkikohde. Harmi vain, että kesällä jääkiekkopelejä ei ole tarjolla, mutta eiköhän fanikulttuuria pääsisi silti jossain muodossa näkemään ja kokemaan. Tampassa huokuvat kuulemma myös lattarikulttuurit, jotka kiehtovat etenkin minua kovasti, joten se olisi kiva lisä! Löytyisi siis rantaa, kaupungin sykettä kuin helpot mahdollisuudet muihin lähikohteisiin, kuten Orlandoon (josta löytyisi muuten mm. Walt Disney World sekä Universal Studios😉). Lentoja on tarjolla Tampaan useina päivinä viikossa.

Parhaat lomakohteet

Tampa Bay. Kuva: https://www.acg.org/tampabay

Orlando. Kuva: http://www.newsweek.com/disney-world-orlando-hurricane-irma-662997

Katsotaan, mihin päädymme, vai nappaammeko sittenkin extempore-reissun jonnekin aivan muualle. 😀 Maailman on avoin ja mielenkiintoisia kohteita on loputtomasti. Juuri nämä houkuttelevat kuitenkin kaikkein eniten tällä hetkellä!

Onko teillä muilla jo kesän suunnitelmat valmiina ja tuleeko suosituksia mieleen? 😊

Viime kesän matkakertomuksestamme Kroatiassa:

Fell in love with a paradise: Split, Kroatia <3

Tekemistä Kroatiaan, Split ja ympäristö:

Kohti Kroatiaa

Kommentit

 • Niina

  Mullakin on ollut mietteissä Montenegro kesän toiseksi kohteeksi, mutta se on vielä harkinnassa 🙂 Vaikuttaa kyllä upeelta paikalta ja vähän saman tapaiselta kuin Kroatia 🙂 New Yorkkia suosittelen rakkaudella, ihana paikka <3 En tosin kesällä tiedä minkälainen, mutta talvella ainakin tosi ihana 😀

   0
  • Birgitta Kemppainen

   Mukava kuulla Niina. Saako tiedustella, mikä on tuo toinen kohteenne ensi kesälle? 🙂 Katsoin että Dubrovnikiin menee tosi hyvin lentoja, ja siitä olisi erittäin näppärä jatkaa myös Montenegroon! 🙂

    0
 • Elli Leppiniemi

  Oooh mitä kuvia! Tää ei nyt kyllä yhtään helpottanut matkakuumetta haha 😀 Itse en ole näistä harkinnut oikeastaan koskaan mitään, mutta nyt alkoi kiinnostamaan esimerkiksi Indonesia ja Etelä-Korea 🙂

   0
  • Birgitta Kemppainen

   Kiva juttu! Itseäni eivät kauheasti kiinnosta ainakaan perus Kanaria, Turkki, Bulgaria tms., vaan vähän erilaisemmat kohteet. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.