VALIKKO
22.2.2018 12:43

Totuus putkiremontista

viemäriputkiremontti

Meillä toteutettiin viime viikolla viemäriputkiremontti. Rintamamiestalomme 50-luvun viemäriputket sukitettiin Suomen Vesitekniikka Oy:n toimesta. Me, sekä kolme kissaamme, asuimme kotona koko remontin ajan. Kerron seuraavaksi hieman tarkemmin, millainen kokemus remonttiviikko käytännössä oli!

Remontti kesti viisi päivää

Koko homma starttasi maanantaiaamuna klo 8. Kolme ammattimiestä saapui hieman Aten töihin lähdön jälkeen minun jäädessä avaamaan ovet ja näyttämään paikat. Kyseisen päivän tein töitä kotoa käsin ja ajoittain seurailin mielenkiinnolla työn etenemistä. Ensimmäinen päivä kului suojausten laitossa, putkien puhdistuksessa sekä jo päälinjan sukituksessa. Tietenkin minulle tuli vessahätä heti ensimmäisen tunnin sisällä, enkä kehdannut heti työn startattua kysellä kuivakäymälän perään, joten kipitin naapuriin. Sieltä lähestulkoon määrättiin käyttämään heidän vessaansa remontin ajan, ja takaovi jätettiin meitä varten auki. Ihanan avuliaita nämä naapurit täällä. 😀 Mutta tosiaan se kuivakäymäläkin tuli käyttöömme heti ensimmäisenä päivänä.

Pahin yllätys osui aloituspäivään: yläkerran vanhan keittiön viemäriputki rikkoutui varsin helposti puhdistuksen yhteydessä. Sitä ei oltu käytetty varmaan vuosikausiin, ja se oli siksi päässyt haparoitumaan. Onneksi kyseistä putkea ei ollutkaan tarkoitus käyttää, joten tämä ei haitannut. Jätettiin se sukittamatta.

Toinen vaaranpaikka oli alakerrassa: myös siellä päälinjasta löytyi reikä puhdistuksen jälkeen. Onneksi se oli sen verran pieni ja helpossa paikassa, ettei kallista ja remonttia pitkittävää piikkausta tarvinnut aloittaa. Ei oltu tosiaan yhtään liian aikaisin liikenteessä remontin kanssa! Pitkittämällä aloitusta olisi vesivahinko tai kalliimpi remontti voinut olla edessä, huh.

Käytännönjärjestelyt: ei vettä mihinkään viemäriin!

Luonnollisesti kotona asuminen remontin aikana vaati hieman järjestelyjä. Pelkäsin koko ajan, että unohdan ohjeet, ja menen vahingossa vessaan tai lasken vedet keittiön viemäriin. No, vessaan nyt en vahingossa mennyt edes yöllä, koska eihän siellä ollut kuin reikä. 😀 Keittiössäkin muistin toimia oikein, etenkin kun laitoin varulta sankon pesualtaaseen suojaksi. Jonkin verran hanasta tuli varovaisesti otettua vettä. Suihkussa kävimme anoppilassa, kasvot ja hampaat pesimme sangossa. Vedet vain viemärin sijaan ulos.

Pyykkejä ja astioita ei pesty, mutta niitä meidän taloudessa ei pääsekään valtavasti tuossa ajassa syntymään. Käytettiin myös kertakäyttöasioita jonkin verran tiskikasan välttämiseksi. Harmillisinta viime viikossa oli vain se, että olin itse melko kipeänä koko ajan, mutta eipähän päässyt treenipyykkejäkään kasaantumaan, hah!

Koti oli hieman mullin mallin kyseisen viikon, koska ennen remonttia olimme vain pikaisesti varmistaneet pääsyn viemäripisteille, eli käytännössä tuutanneet ylimääräiset romut keskelle olohuonetta ja keittiötä. Onneksi sukittajat huolehtivat hyvästä suojauksesta seiniin ja lattioille sekä siivosivat jälkensä hyvin lähtiessään. Ei muuta kuin tavarat takaisin paikoilleen.

Kissatkaan eivät olleet remontista moksiskaan. Torstaihin mennessä saimme jo toisen wc:n käyttöön sekä keittiön viemärin. Jes! Perjantaina kaikki olikin taas normaalisti. Yllätyin, että näinkö helppo ja nopea pahalta kuulostava putkiremppa onkin! Nyt viemäriputket ovatkin sitten kunnossa ja poissa mielestä once and for all – ainakin meidän osaltamme tässä asunnossa, näin uskoisin. 🙂

Yksi sukittajista taisi jossain vaiheessa mainita, että yleensä heidän asiakkaansa eivät ole näin nuoria.

Taidamme tosiaan kuulua vähemmistöön vanhan rintamiestalon omistajina 27- ja 25- vuosien iässämme. Mutta hei, vaikka sitä olisi 20-vuotias, niin tilaisuuteen kannattaa tarttua silloin, kun sopiva osuu kohdalle! Se, miten tämä meiltä onnistui jo tässä vaiheessa, ilman suuria säästöjä, on avattu aiemmissa postauksissani:

Miltä tuntuu tilata putkiremontti 26-vuotiaana?

Hakusessa uusi koti: uskaltaako lainaa ottaa?

Ostettiin ensiasunnoksi vanha omakotitalo!

Ps. Mikäli harkitset putkiremonttia, niin oman kokemukseni pohjalta suosittelen Suomen Vesitekniikka Oy:ta. Maksuton kuvaus ei ollut painostava myyntikäynti. Hinta oli yksi parhaista sekä itse toteutus nopeasti ja huolella tehtyä. Meille työn toteuttivat suomalaiset paikalliset miehet. 🙂

Kommentit

 • Nimetön Andy

  Paljonko putkiremontti maksoi?

   0
  • Nimetön AijaB

   Hei Andy. Meillä kaikkineen 11 500 e, ja lisäksi hyödynnettiin tuohon summaan täydet kotitalousvähennykset molempien osalta, millä saatiin kustannuksia alemmas.

    0
 • Nimetön ex-asiakas

  Toi Vesitekniikkahan on ihan samanlainen huijarifirma kuin Kotisun. Kertoisitko vielä maksoiko tai korvasiko Vesitekniikka joteinkin sen, että olet julkaissut nimissäsi ko. kirjoituksen?
  Minun kanssani Suomen vesitekniikka oy:n kanssa puhelimessa sopimani asiat eivät käyneetkään, vaan ”asiantuntija” halusi väenväkisin vängetä sisälle ennenkaikkea myymään kaikkia firman palveluita, joista olin jo aiemmin todennut, että niille ei ole tarvetta.
  Vertasitteko sukituksesta maksamanne hintaa siihen, että putket olisi vaihdettu uusiin, kuvassa oleva talo näyttää puurakenteiselta, eli ei ehkä kovin suuri homma?

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.