VALIKKO
21.7.2013 15:54

21 päivää elämää

Edellisestä postauksesta on kulunut 21 päivää. Se on melkein täyden kesäloman mittainen aika. Tuollaisessa ajassa ehtii esimerkiksi ymmärtää kotiutuneensa pääkaupunkiseudulle.

En voi nyt ymmärtää, miksi olen joskus ajatellut negatiivisesti vaikkapa Helsingissä asumisesta. Miksi minusta on tuntunut, etten viihtyisi siellä tai että en pitäisi paikallisjuniin kiirehtivistä vantaalaisista? Totta timossa viihdyn ja pidän!

Onkohan minua jotenkin jännittänyt alkaa elää pääkaupunkiseutulaista elämäntyyliä? Ehkä pääkaupunkiseutu on vaikuttanut jotenkin liian isolta ja hallitsemattomalta. Tosi hölmöä, täällä on nimittäin oikein mukavaa!

Kuluneena 21 päivänä olemme vierailleet vieraidemme kanssa esimerkiksi Korkeasaaressa, Kaivopuistossa ja erinäisissä kesätapahtumissa. Näimme ne korkeamastoiset laivat ja Saara Aallon Hietalahdentorin lavalla. Olemme ostaneet herneitä Kauppatorilta ja kananpoikia Hakaniemen afrikkakaupoista. Ahne lokki on lentänyt hämäyksen vuoksi päin takaraivoani varastaakseen taakse katsottuani banaanin puolikkaan kädestäni. Minäkin olen alkanut juosta N-junaan, jos näen, että se lähtee minuutin kuluttua, vaikka tiedän, että 10 minuutin päästä lähtee jo toinen N.

En ymmärrä, miksi juuri oman pikku Suomen maan lilliputtinen pääkaupunkiseutu-”metropoli” on tuntunut liian isolta paikalta asua. Näyttää siltä, että minulla on ollut asennevamma.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.