VALIKKO
16.1.2016 23:54

Apple varasti kotiäidin oman ajan

Kello on yhdeksän ja vauva harjoittelee unissaan konttausasentoa nukkuu rauhallisesti. Äidin ekstriimitärkeä oma aika alkaa. Oi, mihinkähän asiaan käyttäisin katkeamatonta keskittymistä mahdollistavaa rauhaisaa iltaa? Ennen, kuin palkitsen itseni jollain mukavalla, teen jotain hyödyllistä. Ensi viikon reissua varten tyhjennän iPadin kuvista ja videoista uudelle tietokoneelleni.

iPadin piuha laitteeseen ja tietsikkaan ja odottelemaan. Mitään ei tapahdu. Ai niinku tämä toimiki vissiin sillee, että piti asentaa iTunes ensin. Helppo juttu, iPadini ilmestyy koneelleni iTunesiin. Klikkaan kohtaa kuvat. Aijjaa, tää ei toimikaan sillä lailla, että tähän aukeaisi ne kuvat ja ne voisi vedellä omalle koneelle. Yritän tuoda kuvat koneelleni valokuvaohjelman kautta.

Laitetta ei löydy.

iTunes neuvoo päivittämään laitteen, jotta valokuvaohjelma tunnistaa laitteen kameraksi.

Haluatko varmasti päivittää laitteen ennen sen synkronointia?

Varoitusteksti, jossa puhutaan kuvien tallentumattomuudesta. Peruuta. Synkronoi iPad. Päivitä iPad, jotta synkronointi voidaan suorittaa.

Päivitystä varten tarvitaan ainakin 770mt vapaata tilaa, ratkaise ongelma median synkronointiasetuksissa.

Käyn ilmeisesti ongelmieni kanssa äänekkään rasittavaksi, sillä mies käskee sammuttaa kaikki laitteet ja jatkaa huomenna. Ei, ei huomenna, vauva herää ja keskittyminen katkeaa.

Löydän neuvoja, joissa käsketään laittaa kuvat iCloudiin. iPad tilttaa, kun yritän vaihtaa namiskasta kuvien tallennuskohteeksi iCLoudin. Rämpytän pädiä, kunnes onnistaa.

iCloudiin mahtuu 5 gigaa tavaraa, sinulla on kuvia 5,3 gigaa.

Ostan katkeamattoman keskittyneesti Applelta 50 gigaa säilytystilaa ja lataan pilven koneelleni.

Suuren kuvakirjaston valmisteleminen voi viedä aikaa.

50 gigan ylisuuri varastoni ammottaa tyhjyyttään.

Maksoin, koska haluan ottaa kuvat pois iPadilta koneelleni, jotta saisin lisää tallennustilaa iPadille, jotta voisin synkronoida iPadin, päivittää sen, ja tuoda kuvat koneelleni. Minut on A) tuomittu noidankehään B) harhautettu luulemaan, että kuvien siirtäminen laitteesta tietokoneelle on yksinkertainen toimenpide ja arkipäivää.

Yhtäkkiä iTunes ilmoittaa, että kirjastoni on jo toisella tietokoneella, eikä sitä voi olla kahdella koneella yhtäaikaa.

Haluanko tyhjentää iPadin, jotta sen voisi liittää koneeni iTunesiin?

Mikä sairas kysymys. Haluan tilata paperikuvia ja sen jälkeen tuhota iPadini kuvatiedostot.

synkronoikesken

Kommentit

 • Kaya Ryytty

  Voi ei! Mutta hauskasti kirjotettu 😀 Toivottavasti saat kuvat talteen koneellesi! Ainakin iphonesta saa kuvat tuomalla ne iphoton kautta. Tiedä padeista sitten 🙂

  • Rosita

   😀 Kiitos vinkistä, en ole kuullutkaan iPhotosta! Tutustun siihen tänään ”rentouttavana” omana aikanani! Kaikki vauvankin kuvat päivästä yksi eteenpäin on pädillä, voivoivoi, toivottavasti saan ne jotenkin sieltä pihalle…

   • Kaya Ryytty

    Se muuten nyt kun aloin miettiä voi olla, että iPhotoa ei ole uusimmissa maceissa vaan se kuvien varastointi on laitettu sen iCloudin kautta nykyään. Mulla kun on sen verran vanha mac kyseessä niin tottunut iPhotoa käyttämään. 😀 Saa sen kyllä asennettua uusiinkin.

    • Rosita

     Tsih, ja arvaa mitä, mun kone on PC! 😀 jospa tuo iCloud-homma toimis!

     • Kaya Ryytty

      No sitten se onkin asia erikseen! 😀 toivotaan parasta!

     • Rosita

      Toivotaan! En ehkä uskalla kattoo tänään vielä iCloudiin 😀

 • Maria

  Hei Rosita! Sun blogisi on ihan mahtava! Oon vaan ahminut koko illan sun vanhempia postauksia mm. Espanjan talvesta 🙂 Sulla on hilpeä ja viihdyttävä tyyli kirjoittaa.

  • Rosita

   Moi Maria!! Kiitos tosi paljon kommentista, ihana tietää, että luet mun blogia! 🙂 ja hienoo, että mun vitsit naurattaa muitakin, kun mua ja mun parasta kaveria! 😀 kiitos myötähekottamisesta!

   Me ollaan käyty yli viikko sitten lomalla Barcelonassa ja sieltäkin olis hyviä juttuja kerrottavana, mut en oo saanu aikaa istua rauhassa koneelle kirjottaan! Jospa tänään olis se päivä, kun vauva nukkuu päiväunia enemmän ku 30min, ni pääsen päivittelemään 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.