VALIKKO
16.2.2017 09:42

5 vinkkiä sateiselle Teneriffalle

Ennen Euroopan mantereen jättämistä taaksemme lomailimme Santa Cruzissa viikon verran. Emme ole koskaan käyneet Tenellä, ja odotimme lomalta lähinnä aurinkoa ja lämpöä – Tendessä ne ovat kuulemma taattuja juttuja.

Paitsi että meidän lomaviikon sään takaustodistuksesta vastaava postinkantaja oli varmaan luomassa lunta kirjeiden kannon sijaan.

Me saimme nauttia viikon aikana kahdesta aurinkoisesta ja viidestä sateisesta päivästä. Kaksi aurinkoista päivää olivat ne ensimmäiset lomapäivät, enkä yhtään tajunnut, että niistä olisi pitänyt ottaa kaikki irti ja maata vaan valaana rannalla. Suomesta tuttu äitin opettama aaaa-nyt-paistaa-aurinko-äkkiä-ulos-paniikki olisi ollut paikallaan Tenelläkin. Mutta eihän sitä lomafiikiksisään älyä hötkytä! Me luuhasimme aamuisin pitkään hotellihuoneessamme ja käppäilimme auringossa kauniilla Sanra Cruzin kaduilla ja kolusimme putiikkeja – ja saimme tehdä tuota samaa koko loppuviikon! Sateessa! Aurinkolomakohteessa!

No okei, ihan koko päivän satoi vain kerran. Muuten sadekuurot olivat suunnilleen puolen päivän mittaisia. Mikäli moinen mäihänlyömä sään suhteen sattuisi jollekulle muullekin, niin tässä vinkkejä, joiden avulla loma voi silti olla mukava. Ei supermahtava rusketuin pavuksi ja hiukseni kuivuivat heinäksi-loma, mutta rento lepäilyloma enivei.

1. Hengaa Santa Cruzissa
Santa Cruzissa on hyvä viettää kaupunkilomaa. Kaupunki on kaunis ja kadunkulmat sieviä ja shoppailumahdollisuuksia on valtavasti. Linja-autoasemaa vastapäätä löytyy valtava El Corte Inglès-ostoskeskus, on toreja kadunkulmissa ja jo aiemmin mainitsemani söpöt pikkuputiikit vanhassakeskustassa.

2 Ota raitsikka La Lagunaan
La Laguna on alue vuorella Santa Cruzin yläpuolella. Raitiovaunu lähtee linja-autoasemalta ja sen päätepysäkki on nimeltään Trinidad. Tuo raitsikkarata on erikoishyvä maisemien katseluun ja vuorenrinteisiin rakennettujen talorykelmien ihmettelyyn. Perillä La Lagunan keskusta on nähtävyys myöskin, sillä se on Unescon maailmanperintälistalla.

3 Varo pahaa kahvia
Sen verran täytyy olla turistikohteessakin seikkailija, että on haettava ne autenttisimmat kahvilat, joissa näkee paikallisen elämän koko kirjon. Kävimme vuorenrinteiden kahviloissa La Lagunassa, jossa istui vain valkohapsisia ja Santa Cruzin kalamarkkinoiden vieressä kahviloissa, joissa markkinaväki juorusi haisevat äyriäiskassit polvillaan. Tunnelma oli kyllä kussakin paikassa kohdallaan – mutta kahvi ihan käsittämättömän pahaa! Maistui lähinnä pissalta! En pystynyt juomaan! Jos joku tietää, miksi paikalliset juovat tuommoist kuraa, niin kommentoikaa! Parasta kahvia sain Paneria-leipomoketjusta.

4 Syö/älä syö
Söin Santa Cruzissa ainakin kolme kertaa ravintolassa mikrossa lämmitetyn valmisannoksen. Inhoan sitä, jos saan ravintolassa ruokaa, jollaista olisin osannut itsekin tehdä – siihen ei kuulkaa paljoa vaadita. Mutta että mikroateria??!! Ravintolassa??!! Kun sain eteeni lasagneannoksen, jonka sisus oli vielä jäässä, lähestyi kiukkuni Tallinnassa koettua herne-maissi-paprika-katastrofia. Että vinkkinä vaan: syökää paikoissa, joissa on keittiössä paljon henkilökuntaa, eikä vain lukuisia sisäänheittäjiä! Älkää syökö terassilla, jos ette voi varmistaa, että sillä terassilla on sisätiloissaan muutakin, kuin mikro!
Söimme useamman kerran paellaa ja se on kyllä aina hyvää ja itse tehtyä – ehkä Espanjassa on rikos valmistaa sitä pakasteeksi myyntiin? Myös vanhempien Terdeläisäijien snägärityyppisistä ravintoloista sai hyviä settejä,itsetehtyjä raneja, juustolla kyllästettyjä ruokia ja kinkkua, ajjai…

5 Ala auringonjahtaaja turistiksi
Vuokraa aito tai paina bussilla ympäri saarta. Tsekkaa aamulla tunti-tunnilta saaren sääennustus ja suunnittele päivän reittisi sen mukaan. Puerto De La Cruzissa saimme hienoimmat aurinkohetket rannalla koko lomamme aikana, vaikka uimaan ei tarjennutkaan mennä.

Ensi kerralla blogissa tiedossa lentokenttäsekoilua. Hyvää loppuviikkoa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.