VALIKKO
18.3.2017 10:48

Airbnb-majoitussuositus Dakarista, Senegalista

Kun viimeksi kuusi vuotta sitten tarvitsimme majoitusta Dakarista, meidän piti lähteä sitä paikan päälle etsimään. Majotuimme ensimmäiset yöt ystäviemme luona ja kävelimme kysellen heidän asuinaluettaan ristiin rastiin niin kauan, että löysimme vapaan asunnon, jonka vuokrasimme. Nyt ei tarvinnut kävellä, vaan istua sohvalla ja selata Dakarin asuntotarjontaa Airbnb:ssä.

Dakarin majoitustarjonta on laajaa: löytyy asuntoja, huoneita ja majataloja ja hinnat ovat järkeviä. Toisessa Afrikan kohteessamme eli Malin pääkaupungissa Bamakossa tilanne on toinen. Asunnot tuntuvat kalliilta, eikä niitä ole kuin muutama. Bamakossa Airbnb houstimme selitti, että koska pankkitili on asia, joka ei kuulu afrikkalaiseen kulttuuriin, eivät Air bnb-tyyppiset etukäteen tililtä tilille maksettavat majoitusvaihtoehdot ole nousseet suureen suosioon Malissa. Asiat hoidetaan käteisellä tai valtavien summien ollessa kyseessä, shekeillä. Afrikkalaisilla housteilla onkin yleensä joko eurooppalainen tai amerikkalainen pankkitili, jonka avulla maksut hoituvat.

Me löysimme asunnon Scatt Urbam-nimisestä kaupunginosasta Dakarissa. Scatt Urbam on kaupunginosa, jossa pääsee kokemaan urbaanin Dakarin kiireistäkin kiireisemmän elämänmenon. Autoja, takseja, hevoskärrejä, lapsia ja vuohia vilisevä kaupunginosa on elossa aamuviidestä keskiyöhön ja tarjolla on kaikkea perinteisen afrikkalaisen torin kuivatuista lehmän korvannahoista kiviuunissa paistettuun pizzaan. Scatt Urbam sijaitsee vartin taksimatkan päässä lentokentästä ja puolen tunnin matkan päässä Dakarin keskustasta ja tyylikkään Fann-kaupunginosan rannoilta. Alueella on kaikenlaista taloa kauniista villoista pahvista kyhättyihin asumuksiin, mutta suurin osa dakarilaisista asuu kerrostalohuoneistoissa tai yksikerroksisissa kivitalopihapiireissä, joita alueella on tietysti eniten.

Houstimme Amadou oli aivan mahtava. Jos matkustat Dakariin ensimmäistä kertaa, suosittelen lämpimästi asustamaan tässä Amadoun asunnossa! Hän esimerkiksi puhuu erittäin hyvää englantia, mikä on Senegalissa harvinaista, ja on erittäin avulias. Amadou lähetti kuskinsa hakemaan meitä lentokentältä bemarimaasturillaan ja se tuntui ihanalta. Serkkuni ja hänen miehensä tulivat paria tuntia ennnen meitä Dakariin viettääkseen siellä kuukauden, joten heidän matkalaukkunsa lisättynä meidän kuuden viikon reissulaukkuihin oli sen verran paljon tavaraa, etteivät ne muunlaiseen autoon olisi mahtuneetkaan. Lähtiessämme aamukuudelta Amadoun vei meidät itse lentokentälle, sillä kuskin työvuoro ei ollut vielä alkanut.

Asunnon kaksi makuuhuonetta omilla kylpyhuoneillaan, olkkari ja keittiö oli toimiva koti seurueellemme. Mahtavaa luksusta oli, ettei siellä tarvinnut itse siivota. Siivooja Estelle kävi iltapäivisin (paitsi vapaapäivänään sunnuntaina) puunaamassa kaiken putipuhtaaksi. Pyykkikone ja wi-fikin asunnosta löytyivät, jotka nekin ovat harvinaisuuksia Senegalissa. Aivan asuntoamme vastapäätä oli putiikki, josta haimme aamiaiseksi kahvia, teetä, tuoretta leipää ja kananmunia. Myös kymmenen litran vesitonkkia sai lähiputiikista. Viiden minuutin kävelymatkan päässä oli suuri tori, josta kävimme ostamasta ruokaa, kun kokkasimme itse. Jos emme jaksaneet kokkailla, haimme läheisestä ravintolasta paikallista ruokaa hintaan pari euroa annos ja pari kertaa törsäsimme illalla rahaa vitosen pizzoihin. Kadulla myytiin kaikenlaisia hedelmiä ja maissipuuroa, jota myös useampana iltana keittelimme maidon ja sokerin kanssa nautittavaksi. Vartin kävelymatkan päässä sijaitsi myös supermarketti, joka muistutti Lidliä tai Carrefouria. Ostin sieltä esimerkiksi suklaapatukan, ranskalaista kuorintavoidetta ja huonoja vaippoja Ebbavavvalle.

Viimeksi, kun asustimme Dakarissa, meitä huijattiin joka käänteessä ihan kympillä. Tälläkin kertaa seurueemme jäseniä viilailtiin linssiin esimerkiksi puhelinliittymien sim-korttien kanssa (vinkki: älä osta niitä torilta, vaan palveluntarjoajan liikkeestä) ja taksikyytien hinnoissa. Se, mikä oli muuttunut, oli ruokaan liittyvien ostosten tekeminen. Jostain syystä sain heti oikeat hinnat myyjiltä, eikä edellisen reissun rasittavaa joka perunasta tinkaamis-ilmiötä esiintynyt reissullamme ollenkaan! Serkkuni kyllä sanoi, että olin kuulemma tuiman uskottavan näköinen kävellessäni torilla pöydästä pöytään lasta kantaen ja tuijottaessani myyjää silmiin hintaa tiedustellessa. Äitiys tuo vissiin uskottavuutta. Tai sitten valvomisesta johtuvat silmäpussini ovat tosi isot ja pelottavat.

P.S. Jos joku ei vielä ole Air bnb:ssä, niin täältä saa 35 euroa matkustuspisteitä uusille kirjautujlle!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.